Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Ontdek de beste methodes om je lichaam te ontgiften

Vrijwel iedereen streeft naar een gezondere leefstijl. De twee meest voorkomende opties zijn toch wel afvallen en het detoxen van je lichaam. Het goede nieuws is dat ontgiften bijdraagt aan het verliezen van gewicht. Daarom is detoxen een uitstekende manier om te starten met een gezondere manier van leven. 

1. Een korte kuur of het permanent detoxen van je lichaam

Als iemand over detoxen praat, doelt diegene meestal op een korte kuur om alle giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Naast deze methode is het mogelijk om permanent te zorgen dat je minder onwenselijke stoffen binnenkrijgt. Beide manieren zijn efficiënt. Hoewel de laatste natuurlijk effectiever is wanneer je op de lange termijn resultaten wenst te behalen. 

2. Controleer de ingrediënten van producten in de supermarkt

De eerste, en meest belangrijke, stap is weten wat je eet. Het klinkt simpel, maar in de praktijk blijkt het ontzettend lastig. Vooral omdat er in de supermarkt voornamelijk bewerkte etenswaren te vinden zijn. Daar zitten bijvoorbeeld allemaal E-nummers in waarvan niet voldoende onderzocht is wat het effect is op het menselijk lichaam. Daarnaast zitten er vaak grote hoeveelheden zout en suiker in verwerkte voedingsmiddelen. Creëer een beter beeld van wat je eet om een gezonder eetpatroon te realiseren. 

3. Bereid zoveel mogelijk maaltijden met onbewerkte ingrediënten

Door zelf te koken weet je precies wat je eet. Dat geldt met name wanneer je kookt met basisingrediënten. Potjes en zakjes met sausmixen zitten bijvoorbeeld boordevol met suiker en zout. Hetzelfde geldt voor belegde broodjes en kant-en-klare salades. Denk er ook aan dat groente en fruit in blikjes en potjes bij lange na niet zo gezond zijn als verse varianten.

4. Het verminderen van de inname van zout en suiker

Minder zout en suiker eten sluit aan op wat hierboven beschreven staat. Aangezien je veel beter weet hoeveel je precies eet wanneer je zelf een maaltijd bereidt. Suiker is de veroorzaker van hart- en vaatziektes en Diabetes Mellitus type 2. Terwijl zout door het verhogen van de bloeddruk ook bijdraagt aan de kans op het ontwikkelen van problemen me het hart en de vaten. Door je dagelijks inname van suiker en zout naar beneden te brengen zet je een uitstekende stap in het ontgiften van je lichaam. 

5. Stop onmiddellijk met de inname van stoffen die schadelijk zijn

Iedereen weet dat roken en te veel alcohol drinken ongezond zijn. Desondanks zijn het nog steeds veroorzakers van veel leed. Als je serieus bent over detoxen is het cruciaal om te stoppen met roken. Daarnaast is het consumeren van alcohol alleen in beperkte mate toegestaan. 

6. Het consumeren van grote hoeveelheden anti-oxidanten

Anti-oxidanten zijn in staat om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Daarom is het belangrijk om dagelijks voldoende te consumeren. Belangrijke bronnen zijn groente en fruit. Helaas zijn er veel mensen in Nederland die hier niet voldoende van eten. Een uitkomst zijn gezonde sappen. Aangezien het daarbij niet nodig is om ze te schillen, te pellen en in stukjes te snijden. 

Meer weten? Lees verder over gezonde sappen en het detoxen van je lichaam. 

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>