Team Fitcode

Sinds de eerste Padelbaan in 2010 in Nederland werden gebouwd, is Padel langzaam maar zeker steeds populairder geworden. Padel bestaat al sinds de jaren 70 en ook in de rest van de wereld is Padel tegenwoordig veel bekender dan vroeger. Hier lees je het antwoord op enkele belangrijke vragen over Padel, zoals: Wat is Padel? Wat heb je nodig om Padel te spelen? En, wat zijn de spelregels van Padel?

De spelregels van Padel

Wist jij dat Padel vrijwel altijd zonder scheidsrechter gespeeld wordt? De bedenkers van Paddle en de verschillende Padel verenigingen in Nederland willen de nadruk op Fair Play leggen. Vandaar dat er haast nooit een scheidsrechter betrokken is bij een Padelwedstrijd. Padel kent verschillende spelregels, waar spelers zich dus zelf aan dienen te houden. Zo zijn er spelregels over de eerste opslag, hoe vaak de bal op welk moment moet stuiteren, waar de bal wel of niet mag komen en hoe de puntentelling wordt gedaan. Wil jij Padel gaan spelen? Dan is het verstandig om je goed in te lezen in alle spelregels van Padel.

De overeenkomsten tussen Padel, squash en tennis

Er zijn overeenkomsten tussen tennis, squash en Padel, maar er zijn ook enorm veel verschillen. De drie grootste overeenkomsten zijn:

  • Dat Padel voornamelijk wordt gespeeld met vier personen. Bij squash en tennis kunnen er ook vier spelers in het veld staan, maar over het algemeen worden squash en tennis met twee spelers in het veld gespeeld.
  • Dat alle drie de sporten gebruik maken van een racket. Wel zijn deze rackets specifiek ontworpen per sport. Er bestaat geen handige alles-in-een racket. Padel wordt dus gespeeld met speciale padel rackets, deze zien er totaal anders uit dan de rackets voor tennis en squash.
  • Dat de  puntentelling van Padel gelijk is aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game)

Bekende Padel spelers

Er worden al een tijdje Padel wedstrijden georganiseerd. Als je bij een Padel vereniging hoort, heb je hier vast al eens wat van meegekregen. Er is zelfs al een Padel wereldkampioenschap. De Padel wereldkampioenschappen worden al sinds 1992 georganiseerd. Momenteel is zowel het Spaanse vrouwenteam als het Spaanse mannenteam wereldkampioen. Daarnaast zijn er voldoende BN’ers die graag voor hun plezier op de Padel baan staan. Padel is ook een heerlijke sport om te spelen. Lekker snel, overzichtelijk en na een Padel spel heb je écht een work-out gehad. 

Wat heb je nodig om Padel te spelen?

Zelf een potje spelen? Dit heb je nodig voor padel tennis:

  • Een Padel racket. Dit racket heeft geen snaren, maar wordt volledig van kunststof gemaakt. In het racketblad zitten enkele gaten. Ook maak je de racket vast aan je pols zodat die niet wegvliegt. 
  • Een Padel bal. Hoewel de bal er vrijwel hetzelfde uitziet als een tennisbal, is niets minder waar. De bal is harder en stuitert ook beter dan een tennisbal. 
  • Een Padel outfit. Er is geen specifiek Padel tenue. Meestal dragen Padel spelers dezelfde outfit als tennissers. 
  • Een Padel baan. Padel banen verschillen van tennis- en squash banen. Let dus goed op dat je niet per ongeluk op de verkeerde baan belandt. 
  • Tegenspelers. Padel wordt in principe met vier spelers gespeeld. 

Wil jij zelf Padel spelen? Dan is het handig om de juiste materialen in huis te halen. Vooral de padel racket en padel bal is van groot belang. Ook is het belangrijk om de juiste baan te vinden om op te spelen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>