Push up bord Luviq [Test 2020]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Trainen met een push up bord. Een wat? Precies, een opdruk bord. Wij hebben het Luviq push up bord 12-in-1 full body work out voor je getest om erachter te komen of deze verbeterde versie van de vorige editie echt zo geweldig is als het er uitziet.

Want, eerlijk is eerlijk. Het push up board ziet er goed uit. Met kleurrijke afbeeldingen, duidelijke aanwijzingen over welke spieren je traint en een gratis bijgeleverd trainingsschema lijkt dit bord een heel goed trainingsapparaat voor je hele lichaam.

Maar, krijg je ook waar voor je geld met de aankoop van dit opdruk bord? Kloppen alle positieve push up board ervaringen? Om daarachter te komen, besloten we zelf een uitgebreide test te doen om een eerlijke push up board review te kunnen geven. We hebben bij deze push up board test onder meer gekeken naar de eigenschappen, de mogelijkheden om je lijf goed te kunnen trainen en naar alle voor- en nadelen van compacte trainingsapparaat. Met de uitslag van onze push up board ervaringen kan je een weloverwogen keuze maken.

Voordelen van het Luviq push up bord 12-in-1

Een van de punten die direct opvalt wanneer je het push up board van Luviq uitpakt en in elkaar zet, is de veelzijdigheid van dit apparaat. Op het kleurrijke bord staan in duidelijke letters de spiergroepen die je kan trainen. Werk aan de hand van de bijgeleverde handsteunen en kleurencombinaties op het bord aan je borstspieren, triceps, core, schouders of rug.

Trainingsschema

In onze push board review mogen we zeker het vermelden van het bijgeleverde trainingsschema bij de Luviq Push up bord 12-in-1. Je krijgt er verschillende weekschema's bij. Ook als beginner doe je er goed aan om dit push up board te kopen. Week na week bouw je met behulp van het trainingsschema en het multifunctionele bord kracht op van de verschillende spiergroepen. Gevorderden kunnen hun trainingen moeilijker maken of verfijnen.

Spieropbouw met behulp van verschillende kleuren

Het push up bord bestaat uit de kleuren rood, groen, blauw en geel. In het bord zitten verschillende gaten waarin je de bijgeleverde handvatten kunt stoppen. Elke positie van de handvatten staat voor een bepaalde spiergroep. Door het schema te volgen, of je eigen keuzes te maken, kan je iedere keer een ander deel van je lichaam intensief trainen.

In dit push up bord review zijn we in ieder geval positief gestemd, want met dit kleine apparaat kan je eindeloos je buikspieren, triceps, schouders en rugspieren trainen. De kleuren op het bord geven aan welke spieren je op dat moment aan het trainen bent, en dat is een goede stimulans om door te zetten.

Twaalf combinatiemogelijkheden

Zoals we eerder al opmerkten in de push up board review, met de Luviq 12-in-1 heb je bijna eindeloos veel mogelijkheden om spierkracht op te bouwen. Op het bord zitten twaalf kleurencombinaties. De handvatten kan je telkens in een andere combinatie klikken. Je kan dus zelf bepalen welke spiergroep je traint, of je volgt het bijgeleverde trainingsschema.

Gezond op gewicht met een push up bord

Je zou het bijna vergeten, maar een push up board is ook een heel goed hulpmiddel om eventueel wat kilo's kwijt te raken. Spieren zijn natuurlijk zwaarder dan vet. Toch zal je, door goed te trainen in combinatie met een gezond etenspatroon, al snel de nodige ponden kwijtraken. Je krijgt een beter figuur wanneer je spieren steviger worden en het vet verdwenen is.


Handzaam formaat

Een ander belangrijk voordeel van het Luviq push up bord is hef formaat. Zeker wanneer je graag thuis traint, dan is het handig wanneer je fitnessapparatuur niet teveel ruimte inneemt. Dat is met dit bord zeker niet het geval, zo is uit onze push up board review gebleken. Ingeklapt is dit push up bord slecht 32 x 20 cm groot. Je kan hem dus vrijwel overal opbergen. Het bord weegt slechts 1,5 kg, zodat je hem overal met gemak mee naar toe neemt. Zo kan je zelfs op vakantie nog af en toe een kwartiertje tot een half uur trainen om in vorm te blijven.


Extra veel grip

Je hoeft bij dit push up board niet bang te zijn om uit te glijden. Het Luviq push up bord 12-in-1 heeft stevige antislip handvatten. Bovendien krijg je er antislip viltjes bij, zodat het bord altijd stevig op ieder ondergrond staat.
Voordelen
  • Geschikt om je hele lichaam te trainen
  • Ideaal voor het verliezen van gewicht of het aankomen van spiermassa
  • Makkelijk op te bergen

Nadelen Luviq push up bord 12-in-1

Wil je dit push up board kopen, kleven er dan ook nadelen aan? Wij hebben een uitgebreid push up board test gedaan, maar hebben eigenlijk weinig nadelen aan dit apparaat kunnen vinden.

Geen weerstandsbanden

Een klein minpuntje is, dat bij dit push up board geen weerstandsbanden zijn meegeleverd, zodat je ook eventueel kickbacks of lunges zou kunnen doen. Je kunt er ook geen banden aan bevestigen. Gelukkig zijn er heel veel andere mogelijkheden om ook je benen te trainen, zonder dat je dit apparaat nodig hebt.
Nadelen
  • Geen weerstandsbanden

Specificaties Luviq push up bord 12-in-1

In de verpakking vind je een push up bord, twee handvatten, zestien viltjes en een work out schema.
Overige specificaties:
  • Maximaal belastbaar gewicht: 200 kg
  • Produkt gewicht: 1,5 kg
  • Produkt hoogte: 10,2 cm
  • Produkt ingeklapt: 32x20 cm
  • Produkt uitgeklapt: 64x20 cm
  • Taal handleiding: Engels

Push up bord Luviq [Test 2020]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>