Team Fitcode

Propolis, de kans is aanwezig dat je er nog nooit van hebt gehoord. Toch wordt het stofje al eeuwenlang gebruikt door diverse bevolkingsgroepen. De populariteit er van groei tegenwoordig enorm. Wat is hier de reden van en wat is propolis precies? Dat en meer wordt in onderstaande tekst toegelicht. Want naast honing en bijenpollen (gebruikt bij hooikoorts), heeft de bij ons nog zoveel meer te bieden.

Wat is propolis?

Propolis tinctuur is een klevend goedje, afkomstig van onder andere bijenpollen en plantensappen. Het goedje is, uiteraard, gemaakt door bijen. Bijen maken propolis door bijenwas te mengen met hars van bomen. De bijen zelf gebruiken het goedje voor het dichten van kleine openingen in hun nest. Met het dichten van deze naden beschermen de bijen zichzelf tegen schimmels en bacteriƫn.

Daarnaast wordt het dichten van de openingen in nesten gedaan om er voor te zorgen dat indringers de nesten van bijen niet bereiken. Aan propolis kleven ook voor de mens een aantal voordelen. Dit is dan ook de reden dat het goedje in steeds grotere mate door de mens wordt gebruikt.

Wat zijn de voordelen van propolis?

Aan het gebruik van propolis zitten dus verschillende voordelen. Veel mensen zweren vooral bij het goedje, omdat het volledig natuurlijk is.

Dit is dan ook de reden dat het stofje niet officieel als medicijn wordt gezien. Hierdoor kan iedereen producten kopen die propolis bevatten, onder andere bij een apotheek, zonder een recept van een arts nodig te hebben. Veel voordelen brengt het stofje wel met zich mee. De voordelen van propolis worden hieronder op een rijtje gezet:
– Propolis werkt kalmerend en zorgt er voor dat keelpijn wordt verzacht. In de winkel is onder andere keelspray te koop dat het goedje bevat.
– Propolis werkt, zoals eerder gezegd, goed tegen bacteriĆ«n. Dit zorgt er voor dat het stofje er voor zorgt dat het immuunsysteem verbetert en de weerstand wordt verhoogd, waardoor je minder snel ziek wordt van een virus. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die dagelijks propolis tabletten slikken.
– Daarnaast wordt het stofje vaak gebruikt bij de maak van shampoos en andere verzorgingsproducten.
– Tevens schijnt propolis tinctuur werkzaam te zijn tegen huidaandoening zoals eczeem en acne. Ook kan propolis aangebracht worden op brandwonden om de pijn te verzachten.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>