Yfood Beoordeling

yfood

Yfood

Wij raden de producten van Yfood niet aan. Dit komt voornamelijk door de voedingswaarden van hun producten en hun claim dat deze producten als maaltijdvervangers kunnen dienen; dit is simpelweg gewoon niet waar.


De producten zijn echter niet vies en kunnen gemak bieden als je een keer haast hebt, maar geen tijd hebt om te eten. Op zijn tijd zo'n drankje drinken zal geen schade aanrichten, wij raden echter niet aan om dit op constante basis te doen en het dus als maaltijdvervanger te gebruiken. Het is beter om de producten van Yfood in zijn geheel te vermijden. 

In een wereld waar mensen gemak en gezondheid het liefste combineren, heeft Yfood zichzelf gepositioneerd als een bedrijf dat gezonde maaltijdvervangers biedt voor mensen met een drukke levensstijl. Maar is Yfood werkelijk het gezonde alternatief dat het beweert te zijn? Laten we een kritische blik werpen op dit merk en de kwaliteit van hun producten.

Ben jij benieuwd naar wat Yfood precies te bieden heeft? In deze uitgebreide Yfood review duiken we dieper in het merk. We nemen onder andere een kijkje in hun assortiment, de kwaliteit van hun producten en de algemene ervaring met Yfood.

Nadat je klaar bent met het lezen van deze review weet je precies of Yfood een geschikte maaltijdvervanger is. Dus, lees gauw verder en ontdek of Yfood de moeite waard is!


Yfood review in het kort:

Geen tijd om zin om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze Yfood review:

Voordelen Yfood

  • Biedt gemak als je geen tijd hebt om te eten 
  • Producten smaken goed

Nadelen Yfood

  • Slechte voedingswaarden
  • Geen goede maaltijdvervanger
  • Trage klantenservice

Populaire alternatieven voor Yfood

Hieronder vind je een overzicht van populaire alternatieven voor Yfood:

Body&Fit meal replacement

Body&fit meal replacement

XXL Nutrition diet shake 

XXL Nutrition diet shake

Myprotein meal replacement

Myprotein protein meal replacement

Wat is Yfood?

YFood is een Duits bedrijf dat in 2017 werd opgericht door Benjamin Kremer en Noël Bollmann. Gevestigd in München, Duitsland, is YFood ontstaan uit de visie om gezonde en voedzame maaltijdvervangers te bieden die gemakkelijk in het moderne en hectische leven passen dat veel mensen tegenwoordig leiden.

Met de overtuiging dat voeding de sleutel is tot een gezond en actief leven, wilt YFood zich richten op het ontwikkelen van hoogwaardige producten die voedingsrijk zijn en essentiële voedingsstoffen bevatten.

YFood's missie is om mensen te helpen gezonde voedingskeuzes te maken, zelfs wanneer ze weinig tijd hebben voor traditionele maaltijden. Ze hebben een assortiment van maaltijdvervangende producten ontwikkeld die bedoeld zijn om een complete maaltijd te vervangen en tegelijkertijd de nodige voedingsstoffen te bieden. Welke producten bieden zij zoal aan?


Hoe is het aanbod van Yfood?

Yfood heeft een assortiment dat bestaat uit verschillende drankjes, poeders en repen die als maaltijdvervangers moeten dienen. Laten we dieper in deze producten duiken. 

Yfood producten

De drankjes van Yfood zijn de meest populaire producten van het merk. Deze drankjes zouden alle essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft bevatten, inclusief 26 vitaminen en mineralen en zou je 3 tot 5 uur een goed gevuld gevoel moeten geven. Deze drankjes zijn in 10 verschillende smaken beschikbaar om genoeg afwisseling te bieden. Ook is er een Vegan optie beschikbaar, deze is in 5 verschillende smaken beschikbaar.

Yfood biedt daarnaast deze drankjes ook in poedervorm aan. Deze poeder bevat dezelfde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen als de eerder besproken drankjes, maar moeten eerst geschud worden met water om er drankjes van te maken.

Het laatste product dat Yfood aanbiedt zijn repen. Deze repen zouden ook alle essentiële voedingsstoffen moeten bevatten en 25 vitamines en mineralen; 1 minder als in de drankjes dus.

Dit klinkt allemaal best goed en zou in principe een goed alternatief kunnen zijn voor een maaltijd. Alleen, is dit echt zo?


Hoe goed zijn de producten van Yfood?

Bij het beoordelen van de kwaliteit van de producten van Yfood is het essentieel om een kritische blik te werpen op de voedingswaarden van de producten. Hoewel YFood beweert gezonde maaltijdvervangers te zijn, zijn er toch enkele zorgen wanneer we de voedingswaarden van de producten bekijken. 

Wanneer we een blik werpen op de voedingswaarden valt op dat sommige van hun maaltijdvervangende drankjes aanzienlijke hoeveelheden toegevoegde suikers bevatten. Hoewel ze beweren geen geraffineerde suikers te gebruiken, blijkt uit de ingrediëntenlijsten dat er wel alternatieve zoetstoffen worden gebruikt.

Een overmatige consumptie van toegevoegde suikers kan verband houden met gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes en tandbederf. Als je dus elke dag zo'n drankje drinkt als maaltijdvervanger, dan krijg je aardig wat zoetstof binnen. 

Daarnaast bevatten sommige van de producten van YFood relatief hoge hoeveelheden verzadigde vetten. Terwijl het lichaam bepaalde hoeveelheden vet nodig heeft voor een gezonde voeding, kan overmatige consumptie van verzadigde vetten het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Het is belangrijk om bewust te zijn van de vetinname, vooral bij het gebruik van maaltijdvervangers op regelmatige basis.

Hoewel YFood beweert een uitgebalanceerde mix van macronutriënten te bieden, is het ook belangrijk om op te merken dat maaltijdvervangers over het algemeen gewoon minder voedzaam zijn dan verse, onbewerkte voeding. Ze kunnen natuurlijk handig zijn in bepaalde situaties waarin gemak een prioriteit is, maar kies er dan een met goede voedingswaarden. Het is altijd aan te raden om zoveel mogelijk normale voeding binnen te krijgen. Échte voeding is simpelweg altijd de betere en meest gezonde optie.


Verzending, levertijd en retourbeleid

Verzending, levertijd en retourbeleid zijn natuurlijk ook erg belangrijk om naar te kijken. Uiteraard hebben wij dit dan ook gedaan. Hoe goed is dit geregeld bij Yfood?

Yfood biedt gratis verzending aan voor bestellingen boven de €25. Is jouw bestelwaarde onder de €25? Dan betaal je €3,90 verzendkosten. 

Verzending wordt gedaan via DHL. Yfood claimt momenteel dat zij vanwege de hoge vraag niet alle producten op tijd bij je kunnen bezorgen. Yfood probeert je producten zo snel mogelijk te versturen, maar je moet rekening houden met 1 à 2 werkdagen vertraging. In totaal moet je rekening houden met een levertijd van 3 à 5 werkdagen. 

Over het retourbeleid van Yfood is niet zo heel veel te vinden. Je kan in ieder geval 14 dagen na ontvangst van de producten je bestelling annuleren. De kosten van eventuele retourzendingen worden niet door Yfood vergoedt.


Klantenservice Yfood

Een goede klantenservice die daarnaast ook goed bereikbaar is, is natuurlijk erg belangrijk. Bij de klantenservice moet je namelijk terecht kunnen voor alle vragen die je hebt of problemen die je ervaart. Momenteel kun je alleen per mail contact opnemen met Yfood. 

Dit zou in principe geen probleem hoeven te zijn, mits de klantenservice goed bereikbaar is. Om de klantenservice te testen hebben we daarom een mail gestuurd naar Yfood. We hebben bijna een hele werkweek moeten wachten op een antwoord, dus de snelste zijn ze niet. Onze vraag werd echter wel goed beantwoord. 


Onze ervaringen met de producten van Yfood

Uiteraard mag in deze review onze eigen ervaring met Yfood niet ontbreken. Alhoewel we niet helemaal warm werden toen we de voedingswaarden zagen, hebben we toch een paar drankjes bestelt om deze te testen. We wilden voornamelijk weten hoe de smaak is en in hoeverre deze drankjes je daadwerkelijk een vol gevoel kunnen geven.

We hadden daarom drie smaken besteld: Classic choco, Creamy cookie en Happy banana. Over de smaken van de drankjes waren we wel te spreken. Ze proeven niet al te zoet en hadden simpelweg een goede smaak. 

In principe zou je 3-5 uur vol moeten zitten van zo'n drankje. Wij probeerden deze drankjes daarom als maaltijdvervanger van onze lunch, maar merkten dat we na 2-3 uurtjes toch honger begonnen te krijgen. 

Als je de voedingswaarden bekijkt en ook het feit dat het je honger niet voor een lange tijd stilt, meeneemt, dan zouden wij zeggen dat dit product niet als maaltijdvervanger kan dienen. 


Yfood ervaringen van andere consumenten

Niet alleen onze ervaring is belangrijk. Dat wij een slechte ervaring hebben gehad met Yfood betekent niet automatisch dat andere mensen het ook zo hebben ervaren.

Naast onze eigen ervaringen hebben we daarom ook rekening gehouden met ervaringen van andere. Op Trustpilot wordt Yfood beoordeeld met 4/5 sterren op basis van meer 4.000 reviews. Hieronder hebben we enkele ervaringen die ons opvielen voor je op een rijtje gezet. Lees dus ook zeker even deze ervaringen door.

''Ik heb vanochtend de smaak choco uitgeprobeerd om 12 uur, erg lekker. Alleen na 2 uur werdt ik misselijk en vanaf 4 uur begon ik te spugen. De eene keer zit er een aluminium folietje over de drinkrand maar deze keer niet. De dop ging er wel voor het eerst af, deze klikte namelijk en brak de seal. Ik ben al deze heledag misselijk. Heb voedselvergiftiging.''

''Prima drankje om te drinken, geeft goede extra voeding maar is zeker geen vervanging voor al je eten.''

''Ze verkopen het als FOOD. Ik heb eens 2 weken al mijn maaltijden vervangen voor hun shakes. Conclusie: dit is geen voeding. Ik begon lijkbleek te zien, werd zelfs slecht gezind, constant hongergevoel... Daarna terug naar gewoon gegeten en je voelt je meteen een andere mens. Toont aan dat het eigenlijk best ongezond is en dus in de verste verte geen voeding vervangt.''


Yfood review: Conclusie

yfood
Onze Score
4.0

Aanbod

Producten

Klantenservice

Dit was onze Yfood review! Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij niet echt te spreken over dit bedrijf en haar producten. Ook anderen zijn er niet per se over te spreken.

Dit komt voornamelijk door de voedingswaarden van hun producten en hun claim dat deze producten als maaltijdvervangers kunnen dienen; dit is simpelweg gewoon niet waar.

De smaken van hun producten zijn echter prima. Als je dus een keer weinig tijd hebt om te eten dan kan je prima op zijn tijd zo'n drankje drinken; dit zal geen schade aanrichten. Wij raden echter niet aan om dit op constante basis te doen, omdat je anders bijvoorbeeld te veel zoetstoffen en verzadigde vetten binnen zal krijgen. Het is beter om de producten van Yfood in zijn geheel te vermijden. 


Veelgestelde vragen

Wat is Yfood?

YFood is een bedrijf dat zelf geclaimde gezonde en voedzame maaltijdvervangers aanbiedt die gemakkelijk in het moderne en hectische leven passen dat veel mensen tegenwoordig leiden. Dit proberen zij te bereiken in de vorm van drankjes, poeders en repen.


Is Yfood goed?

De producten van Yfood hebben slechte voedingswaarden en kunnen simpelweg niet als maaltijdvervangers dienen. Wij raden aan om de producten van Yfood te vermijden. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>