3 Dingen die niet mogen ontbreken op je sportclub!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Dingen die niet mogen ontbreken op je sportclub!

Sporten is met voorsprong de populairste vrijetijdsbesteding ter wereld. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten sporten en je hebt teamsporten, duo-sporten en ook individuele sporten. Als individuele sporter hoef je enkel maar aan jezelf te denken, maar bij een teamsport ben je afhankelijk van je teamgenoten, van een trainer en ook van je sportclub in het algemeen. De keuze voor een bepaalde sportclub is niet gemakkelijk, er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder geef ik de drie factoren die zeker niet mogen ontbreken in de sportclub.

1. De accomodatie

Eerst en vooral is de accommodatie heel belangrijk. Als sporter is het leuk als je in een omgeving terecht komt die je motiveert. Een mooi gebouw, met moderne kleedkamers en uitrusting. Niemand wil zich na het sporten omkleden in een oud, vervallen tuinhuis. Bij de grotere clubs hebben ze natuurlijk alle luxe. Eigen fitness, grote ontspanningsruimtes en moderne apparatuur. Dit houdt zeker het moraal van een sporter hoog. En goede motivatie zorgt voor goede prestaties.

2. Scorebords

Een tweede belangrijk punt is de aanwezigheid van een led scorebord. Ikzelf als voetballer moet toegeven dat een transparant led-scherm naast het veld echt wel een meerwaarde is. Vroeger had je de oude scoreborden die je handmatig moest instellen. Tegenwoordig staat er naast veel velden een groot led scorebord waar je alle informatie kunt zien. Als sporter geeft het een enorme kick als je je naam in het groot ziet verschijnen om zo’n transparant led-scherm. Zo’n scherm heeft natuurlijk ook een zeer praktische kant. Als supporter of als speler kun je ten allen tijde het wedstrijdverloop en de score meevolgen.

3. een mascotte

Het derde punt dat niet mag ontbreken in je sportclub, is een mascotte. Je ziet het wel vaker op grote sportwedstrijden tussen twee ploegen: de mascotte die het publiek vermaakt en opzweept voor de wedstrijd. Zo creëer je meteen heel wat sfeer in een stadion en als sporter heb je natuurlijk niets liever. Enthousiaste fans die zingen en supporteren langs de zijlijn zorgt voor dat extra beetje motivatie.
De mascotte zorgt meestal ook voor de supportersliederen. Veel sportclubs hebben een eigen clublied dat verwijst naar het ontstaan en naar de geschiedenis van de club. Een mascotte die de fans luidkeels het supporterslied laat zingen, een mooiere combinatie is er niet.

Er zijn veel voordelen aan een sportclub maar het is duidelijk: indien deze 3 zaken niet aanwezig zijn in je sportclub is het tijd om daar verandering in te brengen! De grootst mogelijke belevenis zorgt ook voor de mooiste herinneringen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>