Team Fitcode

De slowjuicer, we hebben er allemaal weleens van gehoord, maar wat is dat nou voor apparaat? En is dat sap echt zo gezond? In dit artikel geven we wat meer duidelijkheid.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer zoals de Angel Slowjuicer is een apparaat waarmee je vers sap kunt persen van groente en fruit. Doordat een slowjuicer de ingrediënten langzaam kneust, scheidt hij de pulp van het sap. Bij dit proces ontstaat geen wrijvingswarmte. Dit kneuzen lijkt op de kauwbeweging die wij maken als we iets eten. De combinatie van het lage tempo en de lage temperatuur tijdens het kneuzen, zorgt ervoor dat voedingsstoffen maximaal behouden blijven. Een zeef filtert alle pulp en hierdoor is de sapopbrengst een stuk hoger dan bij andere sapmachines.

De vele (gezondheids) voordelen van een slowjuicer

  • Door slowjuicen blijven vitamines, mineralen en enzymen behouden. Vitamines en mineralen zorgen onder andere voor groei, ontwikkeling en weerstand. Omdat je lichaam beide voedingsstoffen zelf niet aanmaakt, is het drinken van sap uit een slowjuicer een eenvoudige manier om gezond te blijven. Enzymen helpen jouw spijsvertering een handje. Deze maakt je lichaam overigens wél zelf aan. Toch heb je enzymen uit voeding nodig om dit proces te stimuleren en gaande te houden. Bij het koken van groente gaan alle enzymen verloren. Een slowjuicer is een uitkomst om toch aan voldoende enzymen te komen.
  • Regelmatig een sapje drinken uit een slowjuicer is dus ontzettend goed voor je. Jouw gezondheid zal erop vooruitgaan, met als gevolg dat je fitter wordt. Je zult beter slapen, meer energie hebben en je stoelgang verbetert.
  • Ook is een slowjuicer een uitkomst voor mensen die moeite hebben om hun dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te eten. Het is een gemakkelijke, leuke en lekkere manier om alsnog deze portie binnen te krijgen
  • Doordat het toerental laag is tijdens het slowjuicen, gaan de bewegende onderdelen lang mee. Zijn energieverbruik is laag, zeker in vergelijking met blenders en sapcentrifuges. Deze eigenschappen maken van een slowjuicer ook nog eens een duurzaam apparaat.

Welke slowjuicer moet ik kiezen?

Overweeg je de aanschaf van een slowjuicer? Bedenk dan goed welke plek een slowjuicer in jouw keuken en jouw leven gaat innemen. Vermoed je nu al dat hij na enkele weken gebruik alleen maar in de weg zal staan? Wellicht is het verstandig om er dan niet veel geld aan uit te geven. Als je van plan bent jouw slowjuicer jarenlang dagelijks te gebruiken, dan kun je kijken naar een duurder en luxer exemplaar. Een Angel slowjuicer is dan bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Maar welke je ook kiest, slowjuicen zal je goeddoen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>