3 dingen waar je op moet letten bij het huren van een bouwcontainer

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 dingen waar je op moet letten bij het huren van een bouwcontainer

Bij (ver)bouwen en renoveren krijg je standaard te maken met afval dat afgevoerd moet worden. Het is praktisch om vanaf het eerste moment al een bouwcontainer te hebben staan, zodat je altijd optimaal kunt werken in een opgeruimde omgeving. Zoek je een container, dan zijn onderstaande drie dingen het belangrijkst bij het huren van bouwafval containers.

Het soort afval dat in de container mag

Er zijn verschillende soorten bouwafval containers en het grootste verschil ligt in wat je precies in de containers mag gooien. Zo kun je een container huren voor houtafval, schoon puin, grofvuil en bouwafval. Het is belangrijk dat je alleen in de container gooit wat er daadwerkelijk in mag, mede omdat het sorteren van het afval dan veel makkelijker is.

Kijk daarom van tevoren goed wat je precies nodig hebt. In sommige gevallen kan dit betekenen dat je twee (of zelfs meer) containers nodig hebt om het afval optimaal te kunnen verwerken. Check altijd een keer extra of je de juiste container gekozen hebt voordat je een container huurt en gooi geen afval in de container wanneer dit niet overeengekomen is.

De afmetingen van de bouwcontainer

Een ander groot verschil zit in de afmetingen van de bouwafval containers. Er zijn bijzonder grote containers waar je makkelijk 15 kuub in kunt gooien, maar ook kleinere containers die bijvoorbeeld veel praktischer zijn wanneer je niet zoveel ruimte hebt.

Bij het vergelijken moet je op twee factoren letten. Allereerst de ruimte die je hebt om een container in de buurt van de werkplek te zetten. In dat geval gaat het niet alleen om de inhoud van de container, maar ook om de afmetingen. Daarna is het goed om te kijken naar de hoeveelheid afval die vrijkomt bij het verbouwen of renoveren. Dat is lastig in te schatten. Daarom wordt aangeraden om altijd een iets te grote container te huren. Liever iets ruimte over en iets te veel betalen dan te weinig ruimte en met afval blijven zitten immers.

De periode waarin de container bij je mag blijven staan

Weet je precies voor welke periode je een bouwcontainer nodig hebt en gaat het om een paar dagen? Kijk dan naar de mogelijkheden om een container voor een kortere periode te huren. Weet je nog niet hoeveel tijd je nodig hebt om het project af te ronden? Dan wordt het lastiger. Kies in dat geval vooral voor een aanbieder waar je de bouwafval containers een langere tijd kunt huren en eventueel zelfs de huurperiode kunt verlengen. Op die manier voorkom je onnodig hoge kosten én kun je gewoon op je gemak door blijven werken en je afval weggooien in de container.

Wil je het jezelf nog wat makkelijker maken? Zorg er dan voor dat de container pas een dag van tevoren geplaatst wordt. Zo houd je namelijk de huurperiode zelf zo kort mogelijk en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>