Deze watersporten moet je proberen deze zomer

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Deze watersporten moet je proberen deze zomer

De zomer staat weer voor de deur. Hét ideale seizoen voor watersporten. Hierbij denk je misschien aan zeilen, roeien of zwemmen. Maar waarom zou je niet eens een andere watersport proberen? Op deze pagina krijg je verschillende tips over watersporten die jij deze zomer kunt gaan ondernemen.  

Wakeboarden

Bij wakeboarden sta je op een plank terwijl je wordt voortgetrokken aan een lijn. In je handen houdt je een handvat vast dat aan de lijn bevestigd zit, het andere uiteinde van de lijn bevindt zich aan een boot of kabelbaan. Wakeboarden kenmerkt zich door de grote snelheid waarmee de wakeboarder over het water gaat. Wil je een wakeboard kopen? Dan heb je zeer veel keuze, wakeboards zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Het is vooral belangrijk om een wakeboard te kopen die past bij jouw lengte en gewicht. Twijfel je over welk wakeboard je wilt kopen? Vraag dan vooral advies aan de verkoper. 

Kitesurfen

Net als bij wakeboarden sta je bij kitesurfen op een plank. De boards zijn bovendien vaak ongeveer even lang, gemiddeld tussen de 130 centimeter en 140 centimeter. Daar waar je bij wakeboarden wordt voortgetrokken door een boot of kabelbaan, wordt je bij kitesurfen voortgetrokken door een vlieger. Kitesurfen ziet er spectaculair en moeilijk uit, maar is door iedereen te leren. Wil je je eigen kite kopen, dan moet je rekening houden met een prijskaartje dat op zijn minst zo’n € 1.000 bedraagt. 

Suppen

Wil je het rustiger aan doen op het water, overweeg dan om te suppen. Suppen is afkomstig van het Engelse Stand Up Paddle boarding. Oftewel, je staat op een soort surfplank terwijl je jezelf met een peddel voortbeweegt. In tegenstelling tot wakeboarden of kitesurfen kan je suppen ook in de grachten van een grote stad doen. Een sup board is niet precies hetzelfde als een surfplank. Een sup board is stabieler, zodat je gemakkelijker kunt blijven staan. 

Kanovaren

Ga je het liefst met meerdere mensen op pad terwijl je ook gezellig kunt kletsen, dan is kanovaren zeker een optie. Net als bij suppen beweeg je jezelf voort met een peddel. Je staat echter niet op een sup board, maar zit alleen of met meerdere mensen in een kano. Kanoën wordt als wedstrijdsport beoefend, maar wordt ook zeer veel recreatief gedaan. Het is populair om kano te varen in natuurgebieden zoals in de Biesbosch, maar je kunt het ook door de grachten van Amsterdam doen.  

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>