3 Eiwitrijke snacks die ideaal zijn voor na het sporten!

Voor sporters en mensen die op dieet zijn dragen eiwitten bij aan een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ze vervangen koolhydraten en zijn tevens net zo vullend. In koolhydraatrijke snacks met snelle koolhydraten zit veel suiker. Dit is ongezond en kan op termijn obesitas, een hoog cholesterol, hart ziekten en diabetes veroorzaken. Eiwitten vinden we voornamelijk in zuivel, eieren, kaas en vlees. Proteïnen geven heel wat energie en zijn onmisbaar voor een gezond gestel. Naast eiwitten bij de hoofdmaaltijd zijn eiwitrijke snacks goede veilige tussendoortjes die je prima met mate kunt benuttigen.
Hieronder vind je voedzame eiwitrijke snacks:

Vegan protein bar strong en fit

Bij fitshe shop heb je de vegan protein bar strong en fit voor bijvoorbeeld na het sporten. Je kunt deze reep dagelijks benutten en zorgt ervoor dat jouw dosis eiwitten voldoende wordt aangevuld. Voor de smaak is er framboos of chocolade aan toegevoegd. Zo heb je het ideale tussendoortje. De reep is op een volledig veganistische wijze gemaakt. Elke portie bevat 10 gram eiwitten en 182 calorieën. De reep bevat soja eiwit, veel vezels van 4,4 gram en kan worden geleverd in een pakket van 3 of 12 stuks. Na het sporten verzadigd de reep en voorkomt dat je gaat overeten. Neem de reep dus altijd mee na de sportschool.

Strong en Fit Organic Protein Pouch

Met deze veganistische eiwit shake heb je alle energie om aan de slag te gaan en je spieren te laten herstellen van actieve workouts. De poeder meng je met plantaardige melk zoals amandel of soja melk. Ook kun je de poeder met water mengen. Een eiwit shake verzadigd goed en na het sporten heb je zo ook minder honger. In een portie van 133 calorieën benuttig je 23 gram aan proteïnen. Je hebt diverse smaken zoals vanille en chocolade. Naast sporten kan de poeder ook in kook en bakproducten worden gebruikt om de dagelijkse eiwit behoefte aan te vullen. Verder bevatten de shakes veel vezels met 3,4 gram per portie. Je kunt elke keer een schepje poeder van 34 gram met water of plantaardige melk mengen. Van een verpakking met 408 gram poeder kun je dus lang doen. Verder zit er geen lactose in de shakes.

Strong en fit Pure whey protein kokos

Deze poeder is voor het aanmaken van eiwitshakes met weiproteine. Doordat er kokos aan toe is gevoegd krijg je een heerlijke exotische smaakbeleving. Je kunt deze poeder mengen in yoghurt, maaltijden, zuivel en andere plantaardige producten voor een eiwitrijke veganistische leefstijl. Per portie krijg je 18 gram eiwitten binnen en maar 138 calorieën. Verder is er magnesium aan de poeder toegevoegd. De shake is makkelijk aan te maken met water uit je drinkfles en melk. Je schept 34 gram poeder in je drinkfles en schudt deze. Drink de shake na de krachttraining. Het beste is om dit binnen 30 minuten te doen na een (intensieve) training.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>