Veel mensen kunnen erg uitkijken naar de wintermaanden. En dan is niet per se omdat ze nu heel erg houden van de feestdagen, kou of de sneeuw die in Nederland bijna nooit meer neerkomt. Nee, veelal draait het hier dan om het uitkijken naar de skivakantie. Voor heel veel Nederlanders is het een traditie om te gaan skiën of snowboarden. Het is natuurlijk ook een heerlijke activiteit. Met een grote snelheid van een prachtige witte berg af roetsjen, geeft gewoon een gevoel wat maar moeilijk te beschrijven is. Eenmaal beneden kun je lekker in een après ski bar gaan zitten en genieten van een lekker warm drankje, biertje en wat lekker eten. 

Maar de skivakantie zorgt ook altijd voor enige commotie, want wat is nu leuker, skiën of snowboarden? Vrijwel de meeste mensen gaan toch voor skiën, veelal ook omdat het gewoon wat makkelijker onder de knie te krijgen is. Is je doel gewoon om lekker van de berg af te gaan zonder al te veel poes pas, dan is inderdaad skiën een betere optie. Maar hou je wel van een uitdaging en zie je het wel zitten om coole trucs uit te halen, dan is snowboarden waarschijnlijk een betere optie. Om je in ieder geval een beetje op weg te helpen met snowboarden, geven we hier paar suggesties voor belangrijke attributed/accessoires die je snowboard ervaring beter maken.

Grip is alles

Bij snowboarden is het heel erg belangrijk dat je goed grip hebt op je board. Goede snowboardbindingen zijn dan ook essentieel. Snowboard bindingen zorgen er namelijk voor dat jouw snowboots er strak bevestigd zitten aan je board, zodat je optimale controle hebt over je board.

Daarnaast zijn natuurlijk goede snowboardschoenen van essentieel belang. Net zoals met de snowboardbindingen gaat het hier om de grip die je hebt op je board. Maar even belangrijk is natuurlijk dat de schoenen comfortabel zitten. Immers sta je toch een geruime tijd op de piste. Het laatste wat je wil is dat je last krijgt van je voeten en daardoor vroegtijdig de piste moet verlaten.

Vervoer

Ga je dan toch uiteindelijk de piste verlaten voor je hotel of een apres ski bar dan kan een snowboardtas erg fijn zijn om je snowboard gemakkelijk mee te nemen. Snowboardtassen zijn natuurlijk speciaal gemaakt om een snowboard te dragen, en kunnen je veel ongemak besparen in het vervoeren van je snowboard.

Met deze tips kun je gegarandeerd lekker genieten van het aankomende skiseizoen. Er is in ieder geval geen enkele reden om niet te beginnen aan snowboarden.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>