3 sporten voor wanneer je niet van de sportschool houdt

Veel mensen kiezen ervoor om fit te worden door naar de sportschool te gaan. De sportschool maakt het makkelijk om bepaalde spiergroepen in beweging te brengen en met de vele beschikbare apparaten kun je elke dag een ander lichaamsdeel trainen. Toch zijn er veel mensen die liever niet naar de sportschool gaan, en dat is begrijpelijk. 

De sportschool is vaak zeer vol het zal een aantal keren voorkomen dat je moet wachten op je beurt. Ook vinden sommige mensen het vervelend om alsmaar binnen te moeten trainen. Voor die mensen zijn er veel opties om toch in beweging te komen, zonder dat de daarvoor naar de sportschool moet. Enkele opties vind je in dit artikel.

Koop een fiets en ga naar buiten

De meeste Nederlanders hebben al een fiets in de schuur staan waarmee ze hun boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gebruiken als dagelijks vervoer naar hun werk en weer terug. Fietsen is gezond, want je verbrand er niet alleen calorieën mee, maar traint er ook nog eens de spieren in je benen en billen mee. Wil je dus in beweging komen zonder sportschool? Pak dan eens de fiets voor ritten die je normaal met de auto doet of ga gewoon eens een stuk fietsen. 

Naast de stadsfiets zijn er nog vele andere soorten fietsen die voor de sport worden gebruikt, zoals mountain bikes, fat bikes, gravel bikes, enz. Deze fietsen vergen echter een kleine investering, waarna u de prachtige fietspaden in Nederland en omringende landen kunt ontdekken. Professionele fietsen zoals mountain bikes zijn veel geld waard. Als u uw oude mountain bike wilt inruilen voor een nieuwe, kunt u overwegen uw mountain bike te verkopen aan klanten in Europa via een platform voor gebruikte fietsen. 

Fietsen is immers een zeer goede manier om te bewegen zonder een duur lidmaatschap van een sportschool.

Sluit je aan bij de wandelclub

Ook wandelen is een sport die je helemaal gratis kunt beoefenen. Wandelpaden vind je overal, zelfs in de grote steden. Loop bijvoorbeeld over het strand, door de bossen of maak gewoon eens een ommetje door de wijk. Door te wandelen ontdek je nieuwe gebieden, terwijl je lekker in beweging blijft. Wandelen kun je het hele jaar door doen. In de winter haal je lekker een frisse neus in het koele winterlandschap, terwijl je in de zomer van het zonnetje geniet. 

Naast alleen wandelen, kun je je ook bij een wandelclub voegen. Dit zijn dames en heren die net zo genieten van het buitenzijn als jij en maken graag een praatje. Hiermee wordt het wandelen gelijk een stuk gezelliger. Jaarlijks worden er vele wandeltochten georganiseerd door het hele land en in onze buurlanden. Zo kun je met wandelen iedere keer een nieuwe omgeving ontdekken. Ook zijn er vele wandelreisbureau’s die wandelvakanties aanbieden met accommodatie langs de route en bagagetransport. 

Ga zwemmen om je gezondheid te verbeteren

Voor deze sport heb je soms een abonnement nodig, maar niet altijd. Zwemmen kun je namelijk in het lokale zwembad doen, maar je kunt er ook voor kiezen om buiten te gaan zwemmen. Zwemmen is goed voor het versterken van je spieren, het verlagen van de bloeddruk en het cholesterol en verkleint bovendien het risico op hart- en vaatziekten.

In Nederland zijn er vele plaatsen waar je kunt zwemmen in redelijk schoon water en daarom kiezen vele zwemmers voor meertjes, plassen, de Noordzee en soms zelf grachten om in te zwemmen. Het enige dat je nodig hebt, is een goed zwempak en een handdoek. Daarnaast kiezen vele zwemmers ook voor een bril en zwemoordoppen om hun ogen en oren te beschermen: een kleine investering voor jarenlang zwemplezier. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>