Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 sporten waarbij een smartphone van pas kan komen!

Enige tijd geleden werd de smartphone een bondgenoot van het dagelijks leven, een smartphone helpt je om activiteiten uit te voeren die veel verder gaan dan bellen en sms’en. Tegenwoordig helpt de nieuwste technologie bij het boodschappenlijstje, bankoverschrijvingen en ook bij het beoefenen van lichamelijke activiteiten.

Moderne smartphone-opties bieden de gebruiker een veelheid aan opties, dus als je een iPhone 13 Pro met abonnement bezit of als van plan bent om er een aan te schaffen, lees dan hieronder enkele geweldige app-opties om in jouw fitness routine op te nemen. Bekijk ze!

7 Minute Workout

7 Minute Workout is een app die van je gadget een personal trainer maakt, met een reeks oefeningen gedurende zeven minuten. De methode die door de app wordt gebruikt, is wetenschappelijk bewezen en kan de gebruiker helpen gewicht te verliezen en zijn cardiovasculaire functie te verbeteren.

Hoewel de app zegt dat hij door iedereen kan worden gebruikt, is het sterk aanbevolen dat de gebruiker zijn gezondheidstoestand controleert, voordat hij het programma begint te gebruiken. Aangezien de app circuit workouts met hoge intensiteit gebruikt, kan dit een beetje zwaar zijn voor mensen die een zittend leven leiden of lange tijd niet hebben gesport.

Het mooie van het trainingsprogramma is dat het echt maar zeven minuten duurt, bestaande uit 12 oefeningen die gedurende 30 seconden met tussenpozen van tien seconden moeten worden uitgevoerd.

Om het oefenen van de activiteit te vergemakkelijken, beschikt de toepassing over een spraakgids die de gebruiker vertelt wanneer hij de activiteit moet starten of stoppen. Het is dus niet nodig om steeds naar het scherm van de gadget te kijken, wat de prestaties bij de oefeningen zou verstoren.

Bovendien houdt het programma het scherm van het toestel ingeschakeld tijdens de training, zodat de gebruiker het niet telkens hoeft te deblokkeren. Deze functie helpt bij het gebruik van de knoppen waarmee je tijdens de training een pauze kunt inlassen en zelfs naar de vorige of volgende oefening kunt springen, aangezien het programma zeer flexibel is. Maar de app vertelt je niet alleen de oefeningen. Het registreert ook de activiteiten en toont de exacte tijd die aan de oefeningen is besteed, en stuurt meldingen om je aan te sporen de dagelijkse training te doen.

Runtastic

Runtastic is een applicatie beschikbaar voor Android, iOS, Windows en Windows Phone waarmee gebruikers hun fysieke activiteiten kunnen bijhouden. Het instrument controleert tijdens een ren- of wandeltocht de totale afgelegde afstand, de hoogste en laagste hoogte van de route, de duur en de maximum- en minimum snelheid. Dit alles gecontroleerd door je GPS.

Terwijl je traint, kunt je de afgelegde afstand en tijd in realtime zien, jouw hartslag en het aantal verbrande calorieƫn bijhouden en deze informatie delen met jouw vrienden op Facebook en Twitter. Bovendien krijg je ontzettend veel energie van het geluid van jouw favoriete nummers, want de app heeft integratie met de muziekbibliotheek.

Als je Runtastic downloadt, beschikt je over meer dan dertig activiteit mogelijkheden om jouw vorderingen bij te houden en jouw doelen te bereiken. Op de officiƫle website van de dienst kunt je meer informatie over jouw profiel toevoegen, zoals geslacht, gewicht, leeftijd, lengte, maar ook de prestaties van andere app-gebruikers volgen.

RunKeeper

RunKeeper maakt gebruik van GPS-technologie om jouw fitnessactiviteiten te volgen. De app volgt jouw activiteiten in real time en werkt de informatie bij in audio, als de gebruiker voor die functie kiest. RunKeeper kan worden gebruikt op Android- of iOS-smartphones, en is ook beschikbaar voor Apple Watch.

Zodra jouw activiteit is voltooid, worden de gegevens gesynchroniseerd met de RunKeeper-website, waar je een geschiedenis van al jouw activiteiten en de cumulatieve totalen van alle vitale statistieken kunt zien. Je kunt jouw vorderingen ook delen met vrienden door jouw activiteiten op Facebook en Twitter te zetten, en een profielpagina aan te maken waarop mensen al jouw openbare activiteiten kunnen zien.

Dit zijn de beste opties om een smartphone in jouw lichaamsbeweging op te nemen. Met een iPhone 13 Pro met abonnement heb je deze en talloze andere mogelijkheden tot jouw beschikking. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>