Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 Tips bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

Het einde van het jaar is weer in zicht, dus dit is de beste tijd om eens kritisch te kijken naar je zorgverzekering. Jaarlijks kan je veranderen van zorgverzekering en dit kan alleen maar voor dat het nieuwe jaar begint.

De verschillende zorgverzekeraars bieden vaak in december hun nieuwe zorg pakketten en premies aan en dan heb jij de tijd om deze te vergelijken en hier voor jou de beste deal uit te halen. Lees snel verder in dit artikel waar wij jou 3 goede tips geven voor het kiezen van de juiste zorgverzekering voor jouw behoeftes.

Tip 1: Wat heb je nodig?

Wat is de goedkoopste zorgverzekering? Als jij jezelf dit afvraagt is het allereerst van belang dat je kijkt naar wat je nodig hebt. Kijk een kritisch of je wel gebruik gaat maken van een aanvullend pakket en wat hier allemaal in zit. Het is bijvoorbeeld niet erg handig om als man voor aanvullende kraamzorg te betalen terwijl je dit nooit gebruikt. Nu is dit wel een extreem voorbeeld, maar je kan bijvoorbeeld ook eens kijken naar je aanvullende tandarts verzekering. Ga je bijvoorbeeld normaal gesproken alleen een keer per jaar op controle en laat je eventueel alleen een keer een gaatje vullen? Dan ben je vaak veel duurder uit als je hier een verzekering voor hebt, dan wanneer je dit zelf betaald. Weet je al dat je volgend jaar waarschijnlijk gebruik wilt maken van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, alternatieve zorg of een sportmedische keuring? Dan kan het wel lonen om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Voor brillen of lenzen zit tegenwoordig niet veel vergoeding meer in de aanvullende pakketten, dus hiervoor loont het vaak niet een aanvullende verzekering af te sluiten.

Tip 2: Vergelijk de verschillende premies.

De ene verzekeraar vraag een andere zorgpremie voor de zowel de basis als de aanvullende verzekering als de andere verzekeraar, het loont dan ook zeker om in december de verschillende premies te vergelijken. Je kan zelf alle websites van zorgverzekeraars afzoeken of hiervoor een vergelijkingssite gebruiken. Soms is het ook mogelijk een lagere premie te betalen wanneer je er voor kiest een hoger eigen risico te accepteren, dit is niet altijd verstandig. Wanneer je bijvoorbeeld wel ineens zorg nodig hebt, heb je namelijk wel het risico om een hoge rekening te krijgen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Bij het kiezen van de beste zorgverzekering loont het zeker om premies te vergelijken.

Tip 3: Kijk ook naar de aanvullende voorwaarden.

Sommige verzekeraars bieden wel korting aan op de premie, maar bijvoorbeeld geen vrije zorgkeuze, het kan dan zijn dat je bij bepaalde zorgaanbieders minder vergoed krijgt. Het is natuurlijk wel handig om dit vooraf te bekijken zodat je niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Er zijn ook zorgverzekeraars die goedkoper zijn omdat ze alleen online services bieden, wanneer je dit wel prettig vind kun je overwegen hier voor te kiezen omdat dit een flink verschil kan maken in zorgpremie.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>