3 tips voor een gezond gebit

Met een gezond gebit is het leven een stuk fijner en makkelijker. Het maakt het ook zodat er minder zorgen zijn over pijn of schaamte. Een lach zegt meer dan duizend woorden en iedereen heeft recht op het zelfvertrouwen dat een gezond gebit kan geven. Er is zijn echter nog altijd vragen over hoe je dit het beste kunt doen. Wat voor een borstel kan je beter gebruiken, elektrisch of met de hand? Hoe poets je je tanden eigenlijk, is daar een bepaalde manier voor? Al deze vragen zullen worden beantwoord met onderstaande tips van Tandarts Breda.

Tip 1: de beste manier om je tanden te poetsen

Iedereen heeft wel een globaal idee over hoe er het beste gepoetst kan worden. De basis is natuurlijk twee minuten lang poetsen, maar wat nog meer? Tijdens het poetsen zelf is het belangrijk om systematisch je mond af te gaan. Poets bijvoorbeeld eerst de bovenkant of werk van links naar rechts. Het belangrijkste is dat je overal komt met je tandenborstel en wanneer je met een systeem werkt, sla je minder snel een plek over. Goed poetsen kan je zien als een rekensom: tijd plus moeite maakt een gebit schoon en zorgt dat het gezond blijft.

Tip 2: wat doe je na het poetsen

Er zijn verschillende opties om je tanden extra schoon te maken nadat je je tanden hebt gepoetst. Elke manier heeft zo zijn eigen voordelen, bijvoorbeeld spoelen is goed voor het ontsmetten van de tanden. Als je gebruik maakt van een raggertje of flosdraad, zijn er waarschijnlijk vaak etensresten die tussen je tanden terecht komen. Met deze twee haal je al dat vuil gemakkelijk weg. Verder zijn er nog cosmetische behandelingen die na het poetsen kunnen gebeuren, zoals het witten van tanden. Hiervoor moet altijd goed opgelet worden op de instructies van het product.

 Tip 3: ga regelmatig langs de tandarts

De laatste tip die we mee willen geven is: bezoek met regelmaat je tandarts. Door twee keer per jaar naar de tandarts te gaan, ben je verzekerd van de beste zorg voor je tanden. Er kunnen zo sneller gaatjes en andere problemen ontdekt worden en worden de behandelingen vaak ook minder intensief. Een bezoek aan de tandarts kan voor sommige mensen spannend of zelfs eng zijn, maar onthoudt: hoe vaker je gaat, des te minder zorgen je uiteindelijk hebt. De tandarts heeft het beste met je voor en wilt alleen maar helpen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>