5 tips om te beginnen met surfen!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips om te beginnen met surfen!


Ben je gek van water, wind en actie? Dan is surfen helemaal wat voor jou! Natuurlijk is alle begin moeilijk, dat geldt ook voor surfen. Daarom is het verstandig voordat je start een aantal surflessen te nemen. Dit kan als je net begint, maar natuurlijk ook als je al een tijdje surft en graag je techniek wilt verbeteren. Omdat surfen zowel fysiek als mentaal behoorlijk wat van je vraagt, is het sowieso goed om een aantal tips te lezen die een goede start garanderen. Benieuwd waar je suflessen kan volgen? Bij Telstar Beach ben je op het juiste adres!

Lichamelijke voorbereiding

Zodra je bent begonnen met de surflessen, zal je al snel merken dat dit veel vergt van je rug en schouders. Het is dan ook belangrijk dat je spieren in dat gebied een goede conditie hebben en soepel zijn. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid aan de start verschijnt. Je kunt van tevoren regelmatig gaan zwemmen, joggen of bijvoorbeeld pilates uitoefenen.

Oefen je balans

Balans is hét toverwoord bij surfen. Wist je dat je dit van tevoren jezelf ook goed kunt aanleren? Ga op pad met een skateboard of longboard en oefen je balans vooral in de bochten. Maar ook suppen kan een goede voorbereiding zijn op surfen. Dit kun je uitoefenen op zee, op een meer of op ander binnenwater.

Kies voor een gezonde levensstijl

Echte sporters letten natuurlijk goed op hun voeding. Het is belangrijk om bij veeleisende sporten in een goede conditie te zijn. Dit bereik je door onder andere een gezonde levensstijl te hanteren. Natuurlijk mag je best nog eens een patatje eten. Maar zorg gewoon dat er een goede balans is. Een gezonde levensstijl houdt in: goed slapen, goed eten en goed hydrateren.

Kies het juiste surfmateriaal

Natuurlijk is het vet stoer om meteen op de snelste en kleinste plank te beginnen. Maar vergis je niet; dit kan demotiverend werken. Het is daarom goed om surfles te nemen. Je start op een plank die bij jou past. Zo heb je een betere houvast, verbeter je veel sneller je techniek en beleef je dus meer plezier aan het surfen.

Rustig water

Tot slot is de locatie natuurlijk van groot belang. Jouw droom is wellicht een woeste zee met hoge golven. Maar begin liever klein en bouw het op. Kleine en regelmatige golven die zorgen voor een trage vloedgolf zijn perfect. In die situatie perfectioneer je jouw techniek en daar heb je later alleen maar profijt van op de hoge golven.

Door surflessen te nemen, voer je meteen de goede handelingen uit. De juiste tips zullen ervoor zorgen dat je veel sneller het grote plezier van surfen ontdekt. Dus wil je beginnen met surfen? Dan is surflessen volgen zeker een aanrader.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>