Team Fitcode

In deze tijd neemt op een gezonde manier werken een steeds grotere plaats in bij de keuze voor een bedrijf. Een vitale werkomgeving is waar mensen naar op zoek zijn. Ze willen zich ontwikkelen, carrière maken, zonder gezondheidsklachten of een burn-out te krijgen.
Bedrijven zijn daarom tegenwoordig welhaast verplicht om iets te doen aan een vitale werkomgeving. Dit geeft het bedrijf ook veel voordeel. Het zorgt dat het bedrijf als geheel beter functioneert, omdat alle werknemers dat ook doen. Daarom is vitaliteit op de werkvloer iets dat voor elk bedrijf winst zal opleveren.

De 5 voordelen van vitaliteit op de werkvloer:

1. Meer omzet

Een vitaal bedrijf zorgt voor meer omzet. De medewerkers zijn gelukkiger omdat ze energie krijgen van het werken. Ze raffelen hun verkoperstaken niet af maar doen hun best en verkopen meer. De medewerkers zijn enthousiaster en gaan fluitend naar hun werk om een goed product neer te zetten. De hogere kwaliteit zorgt ervoor dat klanten minder snel weggaan en er meer bijkomen. Het resultaat is een grotere omzet.

2. Hogere productiviteit

Als mensen enthousiast zijn om ergens te werken, zullen ze meer moeite doen. Niemand zal er de kantjes vanaf lopen waardoor er meer zullen zijn die hun maximale potentie halen.
De bedrijfsketen zal niet gaan happeren doordat er iemand is die ongemotiveerd het minimale doet. Op deze manier kan de productiviteit blijven groeien, zeker in vergelijking met bedrijven zonder vitaliteitsbeleid.

3. Meer creativiteit

Medewerkers die geëngageerd zijn, weinig stress hebben, de mogelijkheid hebben om energiek en gezond te functioneren, zullen betere oplossingen bedenken voor problemen.
Deze creativiteit komt niet alleen doordat ze beter functioneren, maar ook omdat ze begaan zijn met het bedrijf en graag willen dat er een oplossing komt als er iets mis is. Door de prettige werksfeer geloven ze dat er naar hen wordt geluisterd waardoor ze eerder hun ideeën naar voren brengen. Alles bij elkaar zorgt het voor betere en creatievere oplossingen.

4. Beter imago

Bij een bedrijf dat zorgt voor een vitale werkomgeving zijn er betere faciliteiten, gezondere voeding en de kwaliteit van de koffie is beter dan op andere plekken. Als werknemers of bezoekers tevreden in de bedrijfskantine zitten, zorgt het voor extra reclame en een beter imago. Hetzelfde geldt voor energieke, tevreden en gelukkige werknemers die aan hun omgeving vertellen dat ze enthousiast zijn om bij het bedrijf te horen.

5. Vitaliteit op de werkvloer zorgt voor nieuwe werknemers

Bij een bedrijf dat vitaliteit hoog in het vaandel heeft, wil iedereen werken. Het is een magneet om de beste werknemers in dienst te krijgen. Ze komen binnen in een fijne werksfeer, waar ze zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen. Het is de manier om te zorgen voor een goed visitekaartje voor klanten, werknemer en sollicitanten. Zoals het bovenstaande laat zien, is het zonde om niet te investeren in meer vitaliteit op de werkvloer. Een mooi voorbeeld is stoelmassage.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>