Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 Soorten accessoires die af moeten tijdens het sporten

De meeste mensen zijn dol op sporten. Zichzelf even lekker in het zweet werken, en vervolgens met een goed gevoel naar huis gaan: dit is een van de redenen waarom sporten zo populair is en een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. De meeste mensen weten echter niet welke accessoires handig zijn om thuis te laten tijdens het sporten. Veel vrouwen sporten nog steeds met al hun sieraden om: niet heel handig en ook niet erg hygiënisch. Ben jij ook benieuwd naar het advies? Lees dan snel verder!

Ringen

Het is handig om als je gaat sporten al je sieraden af te doen. Denk hierbij aan kettingen en armbanden, maar ook oorbellen en ringen kan je beter thuislaten in je sieradendoosje. Het klinkt misschien saai, maar de kans is groot dat je ze verliest. De meeste vrouwen hechten veel waarde aan hun sieraden en de sieraden zijn hun erg dierbaar, het zou zonde zijn als je zo’n mooie accessoire met zo’n historisch verhaal kwijt zou raken in de sportschool. Er is ook een kans dat je met je sieraad vast komt te zitten in het fitnessapparaat. Als je bijvoorbeeld een strakke ring om je vinger hebt, en jij of iemand anders laat er per ongeluk een gewicht opvallen tijdens het gewichtheffen, is dat niet zo’n prettig gevoel. De kans is groot dat je vinger gebroken is. Daarnaast wordt de huid tussen de ring en het gewicht bekneld. Voorkom ongelukken en andere incidenten, doe je sieraden van tevoren af. Je gaat immers naar de sportschool, niet naar een modeshow!

Sjaaltjes of omslagdoeken

Sjaaltjes en omslagdoeken kunnen jouw outfit echt perfect afmaken en zelfs naar een hoger niveau tillen. In de sportschool is het echter een ander verhaal. Sjaals en omslagdoeken kunnen ontzettend in de weg zitten. Ze zitten continu in je gezicht en blokkeren je uitzicht, of ze vallen de hele tijd op de grond en worden zo onwijs vies. Het is handig om deze accessoires daarom niet mee te nemen als je gaat sporten. Je overleeft het heus wel zonder deze accessoires!

Mutsen of hoeden

Een hoed of een muts is een leuke toevoeging aan je outfit, maar je sportoutfit ziet er beter uit zonder zo’n hoofddeksel. Het zit vaak nogal vervelend als je de hele tijd aan het bewegen bent, en de kans is groot dat het hoofddeksel steeds afzakt en voor je ogen terecht komt. Dat is gevaarlijk, want je kan zo niet meer goed je fitnessapparaat bedienen (als je in de sportschool bent) of voor je uit kijken (als je hardloopt). Je kan daardoor zelfs tegen een boom aanlopen. In de sportschool is het vaak warm genoeg om zonder hoofddeksel rond te hoeven lopen, dus het is zeker handig om hem thuis te laten in je kledingkast.

En, weet jij ook wat je de volgende keer allemaal thuis moet laten als je weer naar de sportschool vertrekt? Het is verstandig om deze adviezen op te volgen, voor je het weet gebeuren er ongelukken. Je sjaal kan bijvoorbeeld vast komen te zitten in een fitnessapparaat, en als deze om je nek zit, is de kans op verstikking groot. Dit wil natuurlijk niemand, dus daarom is het een goed idee om je sjaal thuis te laten, hoe mooi deze sjaal ook bij je outfit staat. Als jij deze drie type accessoires de volgende keer thuis laat, ben je verzekerd van een goede sportsessie. Jij kan dus nog meer vlammen zonder al deze onnodige accessoires. Veel sportplezier!

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>