Beste Airbike [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Airbike

Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike

Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike

Een workout met de Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike is ongeëvenaard. Er is namelijk geen andere fitness apparaat waarbij je binnen 10 minuten zoveel calorieën kunt verbranden als deze Airbike. Deze must-have cardio machine onderscheidt zich verder nog meer dankzij de innovatieve windtechnologie, waarmee je optimaal je boven- en onderlichaam kan trainen. En het allermooiste is nog wel de afterburn, want 48 uur na je High Intensity Training blijf je namelijk nog steeds extra calorieën verbranden.

Een Airbike onderscheidt zich van de standaard fitness apparaten door de aandrijving van een luchtweerstandsysteem. Hierdoor word je workout zwaarder en intensiever naar mate de training langer duurt. Ideaal voor sporters die door middel van High Interval Training hun conditie willen verbeteren en tegelijk ook veel calorieën willen verbranden. 

Het is alleen niet bepaald makkelijk om de juiste Airbike te vinden. Daarom hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Airbikes geselecteerd.

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Airbikes

Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike

Beste Airbike
1. Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike 

Fitbike The Beast Airbike

Beste Airbike voor Thuis

2. Fitbike The Beast Airbike

BH Fitness Crossbike 1100 H8750

Beste  Hybride Airbike

3. BH Fitness Crossbike 1100 H8750 

Evocardio AB100 Airbike

Beste Airbike voor Revalidatie

4. Evocardio AB100 Airbike

Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

Beste Voordelige Airbike

5. Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Airbikes het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Airbike?

Wij van Fitcode hebben hieronder de Top 5 Beste Airbikes uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf bepalen welke Airbike het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding.
 • Duurzaam
 • Materiaal

Ontdek hieronder de uitgelichte Airbikes!

1. Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike 

Schwinn Airdyne AD6i HIIT Airbike
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Materiaal

De Schwinn Airdyne AD6i HITT Airbike is een echte calorieënvreter. Waarom die zo genoemd wordt heeft te maken met het volgende: 

 • Ten eerste is er geen enkele machine op de markt die binnen 10 minuten zoveel calorieën kan verbranden. 
 • Ten tweede zorgt de afterburn ervoor dat je 48 uur na je workout nog steeds extra calorieën blijft verbranden.

Verder kun je dankzij de innovatieve windtechnologie je boven- en onderlichaam optimaal trainen. Zo ervaar je meer weerstand, des te harder je traint. Of je nu een ijzersterke conditie hebt of een aan het revalideren bent, de Airbike past zich dus aan op je trainingsniveau.

Bovendien is deze must-have cardio machine voorzien van een RevMeter en heeft die een maximale belastbaarheid van 136 kg.

Voordelen SCHWINN AIRDYNE AD6I HITT AIRBIKE 

 • Afterburn die extra calorieën blijft verbranden 48 uur na je workout
 • Verbrand als geen ander zoveel calorieën binnen 10 minuten
 • Maximale belastbaarheid van 136 kg
 • Past zich aan op je trainingsniveau

Nadelen SCHWINN AIRDYNE AD6I HITT AIRBIKE 

 • Beschikt maar over 1 trainingsprogramma

2. Fitbike The Beast Airbike

Fitbike The Beast Airbike
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

The Beast van FitBike is een geweldige Airbike om thuis fitter dan ooit te worden. Deze Airbike is zo ontworpen dat je een aantal praktische voordelen zult ervaren:

 • Er is gebruik gemaakt van een fluisterstille V-belt, waardoor je zelfs bij een piek van 2500 Watt amper tot geen geluid hoort. 
 • Unieke dubbele handgrepen, waarmee je verschillende spiergroepen kunt aanpakken door alleen de greep anders vast te pakken.
 • Er zal geen lucht in je gezicht geblazen worden dankzij het frame die de vrijgekomen lucht naar de zijkanten geleid.
 • Ergonomische handgrepen die zorgen voor veel comfort.

Verder is een trainingssessie op deze Airbike tot wel 50% effectiever voor je vetverbranding dan duurtraining. Daarnaast heb je aan een workout van 14 minuten genoeg om het verbrandingsproces tot wel 30 minuten na je training door te laten gaan.

En het allermooiste, is toch wel de trainingscomputer. Hiermee kun je uit 7 programma's jouw ideale HIT kiezen en heb je inzicht op vele gegevens als snelheid, afstand, calorieën, rotaties en wattage. Bovendien kun je dankzij de ingebouwde 5hz receiver de bijkomende hartslagmeter aan de display koppelen.

Voordelen FITBIKE THE BEAST AIRBIKE

 • Unieke en comfortabele dubbele handgrepen
 • Geen lucht in je gezicht
 • Fluisterstille V-belt
 • Traingingscomputer

Nadelen FITBIKE THE BEAST AIRBIKE

 • Duur model

3. BH Fitness Crossbike 1100 H8750 

BH Fitness Crossbike 1100 H8750
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

De BH Fitness Crossbike 1100 H8750 is een hybride fiets waarmee je een heerlijk HIT-programma kan instellen om je hele lichaam te trainen.

Met deze Airbike heb je de mogelijkheid om uit wel 12 trainingsprogramma's te kiezen. De programma's worden alle goed gemonitord dankzij de console die functies als verbrande calorieën, afstanden, snelheid, hartslag, RPM, wattage en een hersteltest heeft geïntegreerd. 

Verder ervaar je veel comfort en grote vloeibaarheid door het Air-systeem. Zo is de zadel horizontaal en verticaal te verstellen. Daarnaast is het stuur beweegbaar om zo optimaal je boven- en onderlichaam te trainen. Bovendien heeft deze Airbike een maximale belastbaarheid van 150 kg.

Voordelen BH FITNESS CROSSBIKE 1100 H8750 

 • Veel comfort en grote vloeibaarheid dankzij Air-systeem
 • Goede monitoring van functies door console
 • Maximale belastbaarheid van 150 kg
 • 12 trainingsprogramma's

Nadelen BH FITNESS CROSSBIKE 1100 H8750 

 • Gemotoriseerde weerstand

4. Evocardio AB100 Airbike

Evocardio AB100 Airbike
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

De Evocardio AB100 Airbike is de duurste optie uit deze top-5 lijst, maar ondanks de hoge prijs brengt deze Airbike wel een vele uitstekende kwaliteiten met zich mee. Er zijn twee kenmerken die eruit springen en waarmee de Evocardio Airbike zich onderscheidt van andere Airbikes:

 • Ten eerste train je zonder schokimpact, waarmee je de knie- en enkelgewricht ontlast. Perfect voor revalidatie!
 • Ten tweede bewegen de handgrepen mee met de trapactie, waardoor ook het bovenlichaam wordt getraind.

Uiteraard is deze Airbike niet alleen gespecifieerd voor revalidatie. Zo kun je ook een HIT doen waarmee de intensiteit van je training volledig afhankelijk is van jezelf: hoe harder je trapt, hoe intensiever de training. Bovendien kun je jouw boven- en onderlichaam tegelijk trainen, maar ook apart door je voeten op de steuntjes te laten rusten.

Verder train je tot wel 50% effectiever dankzij het luchtweerstandsysteem, kun je uit wel 9 trainingsprogramma's kiezen en heeft die een maximale belastbaarheid van 80 kg.

Voordelen EVOCARDIO AB100 AIRBIKE 

 • Knie- en enkelgewrichten worden ontlast dankzij schokimpact
 • Boven- en onderlichaam apart en tegelijk trainen
 • Handgrepen bewegen mee met trapactie
 • 9 trainingsprogramma's

Nadelen EVOCARDIO AB100 AIRBIKE

 • Lage maximale belastbaarheid

5. Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam 

materiaal

Met de Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike train je heerlijk thuis in je woonkamer en dat voor een relatief betaalbare prijs. Deze Airbike is namelijk één van de voordeligste opties die is opgenomen in deze top-5 lijst. Uiteraard is deze Airbike niet alleen opgenomen voor zijn goedkope prijs, maar ook vanwege zijn kwaliteiten. 

Zo zorgt het BioFit-technologie voor verkoeling door de lucht die je zelf creëert tijdens je workout.  Verder zorgt de unieke gepatenteerde ventilator voor een efficiëntere verplaatsing van lucht door de talloze weerstandsniveaus. Bovendien is dit model stiller dan zijn voorgangers, waardoor je amper geluid ervaart.

De Airbike is daarnaast eenvoudig te verplaatsen en op te bergen. Ook kun je dankzij de LCD-display gegevens als snelheid, RPM, afstand, tijd en calorieën bekijken. En goed om te weten, is dat deze Airbike een maximale belastbaarheid heeft van 115 kg.

Voordelen SCHWINN AIRDYNE AD2I HIIT AIRBIKE

 • Eenvoudig te verplaatsen en op te bergen
 • Maakt weinig geluid
 • LCD-display
 • Voordelig

Nadelen SCHWINN AIRDYNE AD2I HIIT AIRBIKE

 • Beschikt maar over 1 trainingsprogramma

Waar moet je op letten bij het kopen van een Airbike?

Aanbieders van fitnessapparaten zorgen voor zo'n groot aanbod aan Airbikes dat zelfs de beste Airbike volgens de Consumentbond niet te zeggen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van een Airbike? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te ondersteunen met je fitte leefstijl, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Afmetingen en gewicht

Voordat je een Airbike gaat aanschaffen, is het verstandig om te kijken naar de maximale belastbaarheid in gewicht. Het volgende is namelijk van toepassing: hoe hoger de belastbaarheid is, hoe hoger de kwaliteit van de Airbike is. Dit geldt uiteraard voor de meeste gevallen. 

Verder is het handig om te kijken naar de afmetingen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bij het opbouwen of leveren van de Airbike erachter komt dat jouw ruimte te klein is.

Aantal programma's

Per Airbike verschilt het aantal programma's. Gemiddeld heeft een Airbike de beschikking tot 7 trainingsprogramma's. De goedkopere modellen daarentegen hebben maar 1 of soms helemaal geen trainingsprogramma. In deze lijst zijn alleen Airbikes opgenomen, die minimaal 1 programma hebben.

In de essentie ligt het er natuurlijk aan wat je intenties zijn. Ben je een ervaren sporter die graag met veel variatie wilt trainen, dan kies je voor een Airbike met meerdere programma's. Ben je niet zo fanatiek en wil je bijvoorbeeld alleen focussen op calorieën verbranden, dan is een Airbike met 1 programma meer dan prima.

Doel

Een Airbike kan jou helpen in het behalen van verschillende doelstellingen. Hieronder hebben wij een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

 • Boven- en onderlichaam sterker maken
 • Calorieën verbranden
 • Conditie verbeteren
 • Revalideren

Hoe kies je de beste Airbike?

Het kopen van een goede Airbike is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een Airbike. In onze Top 5 Beste Airbikes vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Airbike te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere Airbikes hebben vergeleken op meerdere criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>