Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 5 belangrijke aspecten bij het kopen van wandelschoenen

Tegenwoordig zijn veel mensen dol op wandelen. We zijn er de afgelopen jaren vaker op uit gegaan, aangezien we nu eenmaal toch íets moesten doen. En wat is er dan lekkerder dan een frisse neus halen tijdens bijvoorbeeld een dagje thuiswerken? Op deze manier ben je even verlost van je werk en denk je ook nog eens aan jouw gezondheid.

Wandelen is uiteindelijk toch een inspannende activiteit. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het wandelen de goede schoenen draagt. In dit artikelen geven wij jou vijf aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van de juiste wandelschoenen.

Koop schoenen van goede kwaliteit

Wanneer je jezelf echt beschouwd als een fanatiek wandelaar is het belangrijk dat jij goede schoenen draagt. Het is dan ook prima hier een investering voor te doen, aangezien je er lang plezier van zult hebben. Denk daarom bijvoorbeeld aan Nike wandelschoenen. Een vooraanstaand merk, waarbij je verzekerd bent van een lang gebruik. Ook Under Armour schoenen zijn erg sterk en geschikt voor het maken van lange wandelingen. Zo heb je al twee voorbeelden van goede wandelschoenen. Liever dat dan een paar afgetrapte stappers, toch?

Waterdicht of niet?

Het is belangrijk dat je erover nadenkt of je wel of geen waterdichte schoenen wilt. Dit heeft veelal te maken met het terrein dat je bewandeld. Loop jij graag door de bergen of door het weiland, dan is het erg aan te raden om waterdichte schoenen te kopen. Je wilt niet met natte, zompige voeten in je schoenen zitten als je nog meerdere kilometers moet lopen. Hierbij wil je graag droge voeten hebben. 

Wanneer je voornamelijk door de stad of over het asfalt wandelt is het geen probleem als ze niet waterdicht zijn. Hierdoor is het vaak wel zo dat de schoenen beter ventileren. Dit is ook zeker een goede tegen zweetvoeten.

Leer of kunststof?

Wanneer je kiest voor lichte wandelschoenen, dan zijn deze veelal gemaakt van ademend kunststof. Dit is vooral lekker als je geen zweterig gevoel in je schoenen wilt hebben. Daarbij leveren goed geventileerde schoenen minder blaren op. Stevige wandelschoenen zijn vaak van leer, waardoor je hier meer last van zou kunnen krijgen. 

Hoge of lage schoenen

Voordat je wandelschoenen aanschaft is het belangrijk te weten of je hoge of lage schoenen wilt. Het voordeel van lage schoenen is dat ze vaak licht en koel zijn. Een hoge schoen daarentegen geeft je meer bescherming voor je enkel. Mocht je regelmatig enkelklachten hebben is het raadzaam voor hoge schoenen te gaan. Zeker als je over een ruig terrein, bijvoorbeeld in de bergen, gaat wandelen.

Er zijn ook nog zogenoemde mids schoenen. Deze helpen je niet direct met het beschermen van de enkels, maar voorkomen wel dat er steentjes en/of water in je schoenen komen.

Ga naar een gespecialiseerde winkel

Aangezien je graag goede wandelschoenen wilt hebben is het handig om naar een gespecialiseerde winkel te gaan. Zij weten immers het beste wat bij jou en jouw voeten past. Deze winkels hebben doorgaans een groot assortiment, waardoor zij jou vaak goed kunnen helpen bij het kiezen van de juiste schoen. Het gaat hierbij natuurlijk niet alleen maar om het uiterlijk. We willen allemaal wel de mooiste schoenen hebben. Maar zitten die dan ook direct goed? 

Je krijgt er spijt van als je een wandelschoen niet eerst gepast hebt. In een gespecialiseerde zaak kun je ruim te tijd nemen om de schoenen te proberen. Ze hebben vaak een aangelegde weg met heuveltjes en steentjes, die echt lijken op de werkelijkheid. Wat hoe je het ook went of keert, een weg is niet altijd perfect. Het is dan ook belangrijk wanneer je iets geks voelt in de schoen, ze niet te kopen. Dit blijf je namelijk altijd voelen. 

Goede wandelschoenen zijn belangrijk

In dit artikel heb je 5 aspecten gelezen die komen kijken bij het kopen van de juiste wandelschoenen. Belangrijk is dat je de tijd neemt voor het maken van een beslissing. Het is namelijk de bedoeling dat je lang van de schoenen gebruik kunt maken en dat je er geen fysieke kwaaltjes aan overhoudt. Wandelen moet in de eerste plaats natuurlijk ontspannen en leuk zijn.

Wanneer je deze vijf aspecten zorgvuldig afweegt weten wij zeker dat jij meer dan voldoende lol uit de schoenen gaat halen. Zo kun je vrolijk doorgaan met het bewandelen van de bekende en onbekende paden. En dan ben je ook nog eens bezig met fit blijven.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>