februari 2021

0 reacties

Ben jij een personal trainer? Zo motiveer je jouw klanten

9 februari, 2021


Of je nou als zelfstandige actief bent of werkzaam bent bij een gym, als personal trainer help je mensen om het beste uit zichzelf te halen en hun gezondheid en fitness te verbeteren. Hoewel dat in theorie gewoon een kwestie is van een duidelijk trainingsschema en voedingsschema opstellen, is het ook belangrijk dat je je klanten kunt motiveren!

Wat kan je nu als personal trainer doen om je klanten de nodige motivatie te geven, zodat ze blijven werken aan hun gezondheid en fitness? In dit artikel vind je enkele handige tips!


De beste tips om je klanten te motiveren

Gezond en fit worden, dat gaat niet over één dag. Er is heel wat discipline en doorzettingsvermogen voor nodig om écht goede resultaten te bereiken. Als personal trainer is het jouw verantwoordelijkheid om je klanten te motiveren. Met de volgende tips wordt dat een stuk gemakkelijker:

  1. Duidelijkheid is troef

Een van de belangrijkste factoren bij het motiveren van je klanten is duidelijkheid en structuur. Enkel als een voedings- of trainingsschema overzichtelijk is en logisch is opgesteld, kunnen er ook daadwerkelijk resultaten mee worden behaald.

Maak gebruik van een dag- en weekschema, zodat je klanten weten hoe hun trainingen en voedingspatroon evolueert. Hoe duidelijker hun voortgang is, hoe gemotiveerder ze zullen zijn om nog méér hun best te doen!

Let op: trainen en voeding zijn 2 aparte onderwerpen. Niet iedere PT heeft verstand van voeding. Wel wil je alleen bruikbare en betrouwbare informatie delen met je doelgroep. Er zijn genoeg oplossingen die je hierbij kunnen helpen.

  1. Persoonlijk contact is goud waard

Hoezeer het opstellen van een trainingsschema ook gericht is op wetenschap en theorie, uiteindelijk gaat het nog altijd om het trainen van mensen. Dat houdt in; persoonlijk contact, en dus ook een persoonlijke aanpak. Probeer niet gewoon een schema op te stellen op basis van het lichaam van je klant, maar verdiep je ook in zijn of haar gewoontes, geest en leven in het algemeen.

Wat drijft je klanten, wat houdt hen gemotiveerd en hoe kan je hen helpen? Dergelijke vragen zullen zeker helpen om je klant het gevoel te geven dat hij of zij niet zomaar een nummertje is – en dat is op zich al een motivatie!

Het in contact blijven met jouw doelgroep is uiterst belangrijk. We kunnen dit niet vaak genoeg onderstrepen. Laat jij hier steekjes bij vallen? Overweeg dan het gebruik van een community software voor gyms en personal trainers. Hier blijf je eenvoudig met jouw klanten in contact en creëer je een waardevolle community.

  1. Beloon positieve voortgang

Eigenlijk zijn mensen, ook jouw klanten, een beetje als kinderen. Kinderen in de zin dat ze graag beloond worden.

Als je ziet dat jouw klant echt zijn of haar best doet om af te vallen, hard traint en ook op de voeding let, dan zal hij of zij nog meer gemotiveerd zijn om verder inspanningen te leveren als je een beloning geeft.

Dit kan iets eenvoudig zijn als een gratis training, een korting op een trainingsschema of iets anders. Door regelmatig beloningen te geven aan je klanten houd je ze geïnteresseerd in je personal training én zullen ze persoonlijk ook gemotiveerder zijn om hun best te blijven doen!

  1. Deel je eigen verhaal

Als mensen een beroep doen op een personal trainer, dan gaan ze er vaak van uit dat die persoon zelf altijd fit en sterk is geweest. In de meeste gevallen is dat echter niet zo! Als je jouw klanten nog meer wilt motiveren, deel dan je eigen fitness verhaal en evolutie met hen, zodat ze duidelijk zien hoe ver je bent gekomen.

Leg uit waarom jij zelf begonnen bent met fitness, wat je doelen zijn en hoe je hen wilt helpen om hetzelfde te bereiken. Al snel zullen je klanten dan denken dat als jij het kan, er geen reden is om te denken dat zij het zelf niet kunnen. En dat is meteen een gezonde dosis motivatie!

Een gemotiveerde klant is een blijvende klant

Kortom, er zijn heel wat manieren om jouw klanten te blijven motiveren in de fitness én daarbuiten. Pas bovenstaande tips toe, en je kunt er zeker van zijn dat jouw klanten tevreden zijn van jouw trainingen én van hun eigen resultaten!


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>