3 tips om meer uit je fitness sessies te halen

Wil jij ook meer uit jouw fitness sessies halen? Ga net voor dat beetje meer en geniet van betere sportprestaties en resultaten. Kun jij soms ook moeilijk de motivatie vinden om jouw 10km te hardlopen of het uur in de sportschool vol te houden?

Dan kun je de volgende drie tips goed gebruiken. Lees gauw verder voor deze drie tips om meer uit jouw fitness sessie te halen.


Goede muziek

Je rent een stuk beter met een goede beat en kunt beter fitnessen met een motiverende song uit jouw koptelefoon. Download een goede playlist voordat je gaat fitnessen en geniet van net dat beetje extra motivatie. Het is helemaal niet moeilijk om de juiste nummers te vinden.

Wanneer je online zoekt naar fitness muziek, kom je genoeg afspeellijsten tegen met upbeat nummers. Investeer dan ook gelijk even in een bluetooth koptelefoon. Met deze draadloze koptelefoon kun je ongestoord sporten. Je kunt deze koppelen met jouw smartphone, smartwatch en in veel gevallen ook met de smart systemen op de sportschool.

Zo kun je muziek luisteren tijdens het sporten, maar heb je geen last van oortjes die uitvallen of draden die in de weg zitten. Ga voor het uiterste en maak gebruik van motiverende muziek tijdens het sporten. Ben je niet iemand die van apps of nieuwe technieken gebruik wil maken? Je kan zonder iets te downloaden gebruik maken van de Spotify Web Player en alle bijbehorende functies.

Met de juiste muziek kan je vaak net even wat harder trainen!

De juiste sportschoenen

De juiste schoenen zorgen al haast voor de helft van de prestaties. Wanneer jij op oude gympen gaat sporten, zal je sneller last krijgen van jouw spieren en gewrichten. Veelal merk je dit snel aan de knieën en enkels. Wil je ongestoord kunnen fitnessen en geen last krijgen van blessures? Dan is de investering in goede sportschoenen cruciaal.

Het kan ervoor zorgen dat je langer kunt fitnessen en geen last krijgt na het sporten. Spier- en gewrichtspijn is niet alleen bijzonder pijnlijk, het zorgt er ook voor dat je minder gemotiveerd bent om weer te gaan sporten.

Een community

Wil je meer uit jouw fitness sessies halen? Dan sta je er niet alleen voor. Wanneer je het lastig vindt om gemotiveerd te blijven, is het slim om door anderen gemotiveerd te worden. Je kunt samen met vrienden gaan fitnessen, of inschrijven voor lessen op de sportschool. Zo kun je altijd samen met anderen sporten.

Dit is niet alleen een stuk gezelliger, het kan ook extra motiverend werken. Je hebt zo altijd een stok achter de deur om toch naar de sportschool te gaan. Er zijn genoeg sportverenigingen en sportgroepen waar je je bij kunt aansluiten. Zoek bijvoorbeeld een hardloopgroep op om je bij aan te sluiten. Je gaat met z’n allen voor een gezamenlijk doel en haalt zo net dat beetje extra uit jouw hardlooprondje.

Tip: volg naast onze eigen tips ook het blog van MNLK!

Door samen te sporten weet je elkaar goed te motiveren!

Wil je betere sportprestaties zien en betere resultaten behalen tijdens het fitnessen? Dan moet je net dat beetje meer geven. Het kan veelal lastig zijn om de juiste motivatie te hebben om door te pakken. Maar dankzij deze drie bovenstaande tips, kan ook jij meer uit jouw fitness sessies halen.

Zet een lekker muziekje aan, zorg voor goed schoeisel en zoek mensen of groepen om samen mee te sporten. Zo geniet je direct van het beste resultaat.

Over de schrijver Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>