• Home
 • /
 • Reviews
 • /
 • Beste Blender Kopen? Best geteste opties [2023]

Best Geteste Blender

Tefal Perfectmix+ BL811D

Tefal Perfectmix+ BL811D

De beste blender van 2023 is de Tefal Perfectmix+ BL811D. Deze blender beschikt namelijk over 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma's waarmee je gemakkelijk smoothies maakt en ijs vermaalt. Verder heeft hij een vermogen van wel 1200 watt waardoor je een lange periode harde ingrediënten kunt vermalen. De blender heeft tevens ook een automatische reinigingsfunctie. Al om al de beste blender van dit moment!

Wil je een blender in huis halen voor het maken van de heerlijkste smoothies en shakes? Dan is het belangrijk dat je een goed model in huis haalt welke lang mee gaat en over de juiste functies beschikt.

Je bent er misschien dan misschien wel achter gekomen dat er ontzettend veel verschillende modellen zijn. Om die reden hebben wij van Fitcode een uitgebreide blender test gedaan, waarbij we tientallen blenders met elkaar hebben vergeleken op enkele belangrijke criteria.

In dit artikel ontdek je de beste blenders van dit moment aan de hand van een handige top vijf. Ook vertellen we je precies waar je op moet letten wanneer je een blender wilt aanschaffen en wat de beste blender van dit moment is. Benieuwd welke blender het beste bij je past? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Blenders

Tefal Perfectmix+ BL811D

Beste koop blender
1. Tefal Perfectmix+ BL811D

Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

Beste blender voor bevroren fruit

2. Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

MOA Krachtige Blender

Beste goedkope blender

3. MOA Krachtige Blender

nutribullet PRO Exclusive Zwart

Beste blender to go

4. nutribullet PRO Exclusive Zwart

XXL Nutrition Blender

Beste blender voor smoothies

5. XXL Nutrition Blender

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke blender het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste blender van 2023?

Welke blender is het beste? Het antwoord op deze vraag beantwoorden we hieronder. In de volgende sectie vind je namelijk onze top vijf beste blenders. Hierbij hebben we iedere blender voorzien van een korte productomschrijving. Ook de voor- en nadelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Je ontdekt hieronder dus gemakkelijk welke blender het beste bij je past. Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben we ook voor verschillende categorieën winnaars uitgeroepen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste blender to go of de beste blender voor smoothies? Dan ontdek je het antwoord hieronder!

1. Tefal Perfectmix+ BL811D

Tefal Perfectmix+ BL811D
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De beste koop blender van dit moment is volgens onze test de Tefal Perfectmix+ BL811D. Deze blender beschikt namelijk over allerlei handige pluspunten. Zo heeft hij 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma's waardoor je de blender ook kunt gebruiken voor het maken van smoothies en crushen van ijs.

Verder heeft hij een krachtige motor met een vermogen van 1200 watt. Hierdoor kan de blender een lange tijd draaien en zo harde ingrediënten volledig vermalen.

De Tefal Perfectmix+ BL811D heeft ook nog een handige automatische reinigingsfunctie waardoor je hem na gebruik ontzettend makkelijk kunt schoonmaken. De messtukken zijn vaatwasserbestendig en de blenderkan heeft een inhoud van 1,5 liter.

Meer weten over deze goede blender? Klik dan op de knop hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Tefal Perfectmix+ BL811D

 • Deze blender heeft 3 voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma's
 • Sterk genoeg voor het vermalen van ijs en harde ingrediënten
 • De automatische reinigingsfunctie zorgt er voor dat je hem gemakkelijk weer schoon hebt

Nadelen Tefal Perfectmix+ BL811D

 • De glazen blenderkan is erg zwaar

2. Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Op de tweede plaats hebben we de Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90 verkozen tot beste blender voor bevroren fruit. Deze blender beschikt namelijk over ontzettend sterkte messtukken en een krachtige motor. 

De motor heeft namelijk een vermogen van 1000 watt waardoor je gemakkelijk harde ingrediënten en dus ook ijs kunt vermaken. De blenderkan, die gemaakt is van glas, is ook hittebestendig waardoor hij ook geschikt is voor het bereiden van warme sauzen en soep.

Verder heeft hij een traploos instelbare snelheid die je gemakkelijk kunt aanpassen waardoor je de snelheid nauwkeurig op de bereiding kunt afstemmen. Dankzij de grote inhoud van 2 liter kun je 5 tot 6 glazen tegelijkertijd maken.

Na gebruik kun je deze blenderkan ook gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Hij is namelijk vaatwasserbestendig en ook zeer makkelijk met de hand schoon te maken. De blenderkan is wel wat aan de zware kant.

Voordelen Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

 • Dankzij de inhoud van 2 liter maak je 5 tot 6 glazen tegelijk klaar
 • Deze blender maakt het ook mogelijk om ijs te crushen
 • De glazen blenderkan is hittebestendig

Nadelen Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

 • Ook deze blenderkan is erg zwaar en breekbaar

3. MOA Krachtige Blender

MOA Krachtige Blender
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Op de derde plaats hebben we de MOA Krachtige Blender verkozen tot beste goedkope blender van dit moment. Deze blender is namelijk ontzettend goedkoop in vergelijking met veel andere blenders terwijl hij alsnog over een zeer goede kwaliteit en duurzaamheid beschikt.

Je kunt de MOA Krachtige Blender in 4 verschillende kleuren aanschaffen waardoor je hem ook gemakkelijk op je keukeninterieur kunt afstemmen.

De MOA Krachtige Blender beschikt over een vermogen van 1000 watt en heeft een glazenkan met een inhoud van 1,5 liter. De onderdelen kunnen gemakkelijk in de vaatwasser gewassen worden na gebruik.

Verder kan ook deze goede blender ijs crushen en is hij ideaal voor het maken van de heerlijkste smoothies. Deze blenderkan is ook van glas en is daarom wat aan de zware kant.

Voordelen MOA Krachtige Blender

 • Dankzij de inhoud van 1,5 liter heb je altijd genoeg voor het hele gezin
 • Ook geschikt om ijs te kunnen vermalen

Nadelen MOA Krachtige Blender

 • Gaat soms vrij stroef van het onderoppervlak af

4. nutribullet PRO Exclusive Zwart

nutribullet PRO Exclusive Zwart
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Ben je op zoek naar de beste blender to go? Dan ben je op zoek naar de nutribullet PRO Exclusive Zwart.

Deze blender beschikt namelijk niet alleen over een blender met blenderkan, maar wordt ook geleverd met beker en To-Go deksel. Hierdoor kun je nadat je de smoothie gemaakt hebt gelijk op pad!

De nutribullet PRO Exclusive Zwart beschikt over een vermogen van 900 watt en is dus perfect om voor een korte periode harde ingrediënten te vermalen. Helaas kun je met deze blender geen ijsvermalen.

De nutribullet PRO Exclusive Zwart is voorzien van een drinkring en blenderbeker welke je ook gemakkelijk in de vaatwasser kunt wasse. Wil je nou later nog een lekker drankje drinken? Dan kun je de tweede blenderbeker die je ontvangt in de koelkast zetten om deze later te nuttigen.

Voordelen nutribullet PRO Exclusive Zwart

 • Beste blender to go optie
 • De losse onderdelen zijn gemakkelijk in de vaatwasser te wassen
 • Geschikt om harde ingrediënten voor een korte periode te vermalen

Nadelen nutribullet PRO Exclusive Zwart

 • Niet te lang harde ingrediënten blenden, anders treedt er kans op oververhitting op

5. XXL Nutrition Blender

XXL Nutrition Blender
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

De XXL Nutrition Blender hebben we op de laatste plek geplaatst. Deze blender is namelijk ideaal voor het maken van smoothies of heerlijke eiwitshakes. Deze krachtige blender heeft namelijk 5 verschillende standen waardoor je gemakkelijk kunt bepalen welke stand je het fijnst vindt.

Verder heeft hij een inhoud van wel 1,5 liter waardoor je gelijk 5 tot 6 glazen klaar kunt maken. Ideaal voor wanneer je smoothies voor later wilt overhouden of gelijk je hele familie van een heerlijke smoothie wilt voorzien.

De prijs van de XXL Nutrition Blender is ook nog eens ontzettend laag in vergelijking tot veel andere blenders van deze kwaliteit. De blender beschikt over veel power en is daarom ook geschikt om fruit en andere ingrediënten te vermalen.

Voordelen XXL Nutrition Blender

 • Beschikt over een zeer krachtige motor
 • Zeer goedkoop voor de kwaliteit waarover hij beschikt
 • Je kunt gemakkelijk kiezen uit 5 verschillende standen
 • De blenderkan kan gemakkelijk in de vaatwasser gewassen worden

Nadelen XXL Nutrition Blender

 • Ook dit model maakt vrij veel lawaai

Waar moet je op letten bij het kopen van een blender?

Wil je een blender kopen? Dan helpen onderstaande aandachtspunten jou bij het maken van de beste keuze.

Na tientallen blenders met elkaar vergeleken te hebben, zijn wij van Fitcode er achter gekomen welke criteria echt belangrijk zijn om op te letten.

Lang niet alle blenders beschikken namelijk over een goede kwaliteit en ook niet alle blenders zijn geschikt voor alle bereidingen. Zo is het belangrijk om te letten op dingen zoals een ijs crush functie, inhoud van de blenderbeker etc. Lees onderstaande aandachtspunten dus zeker even door en voorkom een miskoop.

Met of zonder ijscrusher

Wil je smoothies klaarmaken? Dan is de kans groot dat je hier bijvoorbeeld ook bevroren fruit aan wilt toevoegen. Niet alle blenders zijn echter geschikt om ijs en bevroren fruit te kunnen vermalen. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt of de gewenste blender dit wel of niet kan.

Je vindt deze informatie vaak in de productomschrijving van een blender. Bekijk deze dus altijd even voordat je zomaar een model aanschaft om een mogelijke miskoop te voorkomen.

Inhoud en kwaliteit

Ook de inhoud en kwaliteit zijn van groot belang wanneer je een blender wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld een blender die genoeg smoothies klaar kan maken voor het hele gezin? Dan moet je op zoek gaan naar een blender met een inhoud van 1,5 tot 2 liter.

Hierbij is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit van een blender. Het laatste wat je wilt, is dat je blender binnen no-time kapot gaat of ineens begint te lekken.

Bekijk daarom altijd even de reviews van een blender, dit geeft vaak een goed beeld van de kwaliteit van de blender. Ook kan het verstandig zijn om de garantievoorwaarden op te zoeken. Als je echt op safe wilt spelen kun je het beste een blender van een bekend merk kopen.

Verschillende standen

Als laatste kun je ook kijken naar de verschillende standen waarover een blender beschikt. Zo beschikken sommige blenders over slechts één stand, terwijl andere blenders allerlei verschillende soorten standen hebben. De verschillende standen ontdek je vaak in de productomschrijving van een blender. 

Veelgestelde vragen

Welk merk blender is het beste?

Na tientallen blenders met elkaar vergeleken te hebben, kunnen we wel stellen dat de blender van het merk Tefal de beste optie van dit moment is. Dit merk blender beschikt namelijk over zeer goede specificaties, een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en de producten zijn zeer duurzaam.


Wat is een krachtige blender?

De Tefal Perfectmix+ BL811D is een zeer krachtige blender en beschikt over een vermogen van 1200 watt. Dit vermogen is groot genoeg om voor een lange periode harde ingrediënten te vermalen. Ook kun je met deze blender gemakkelijk ijscrushen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>