Remco Hazenwerf
 • Home
 • /
 • Reviews
 • /
 • Vibrolegs Review en Ervaringen: werkt het echt? Een uitgebreide test [2022]!

Vibrolegs [Test 2022]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Op de bank genieten van een goede film en tegelijk je benen en voeten laten masseren, wie wil dat niet? Vibrolegs is een apparaat waarmee de spieren kunnen ontspannen. Bovendien zorgen de trillingen ervoor dat de doorbloeding van je benen en voeten goed op gang komt of blijft. Het is een uitkomst voor mensen die om een of andere reden niet voldoende kunnen bewegen.

De fabrikant claimt dat met Vibrolegs je benen ontspannen, versterken en verjongen. De bloedsomloop verbetert, spieren worden gestimuleerd, ontsierende strepen door spataderen verminderd, pijn wordt verzacht en stress verlicht. Uiteindelijk krijg je er ook meer energie door. En dat alles dankzij dit compacte apparaat, dat een vibratie en acupressuur systeem ineen is. Een gedegen Vibrolegs review is hier dus wel op z'n plaats. Want: maakt Vibrolegs deze beweringen waar? Werkt de Vibrolegs echt?

In deze Vibrolegs review geven wij je het antwoord. We hebben deze trilplaat voor je onderzocht en een eerlijke Vibrolegs test gedaan. We hebben gekeken naar de producteigenschappen, de werking van het apparaat en uitgezocht wat precies de voor- en nadelen zijn. Bovendien hebben we een groot aantal Vibrolegs ervaringen bekeken. Tenslotte weten gebruikers het best of een apparaat werkt of niet.

Wat is Vibrolegs en wat doet het?

Zoals gezegd: Vibrolegs ontspant, verssterkt en verjongt je benen en voeten. Dit compacte, knaloranje apparaat is licht van gewicht zodat je hem gemakkelijk kunt oppakken en gebruiken waar je maar wilt. De stevige onderkant zorgt ervoor dat hij niet verschuift. Je hoeft zelf niet veel te doen. Plaats je voeten op de bovenkant, kies een van de programma's en laat Vibrolegs het werk doen.

Bovenop het apparaat zitten de acupressuur knoppen. Deze zijn zo geplaatst, dat ze precies zijn afgestemd op de zenuwen in de zool van je voeten. Kies een van de drie programma's en tien snelheden met de bijgeleverde afstandbediening. Hierna begint een tien minuten durende massage volgens het gepatenteerde oscillatiesysteem. Uit de Vibrolegs ervaringen van gebruikers blijkt overigens, dat je het best kunt beginnen met een lage snelheid. Hierdoor kunnen je voeten en benen wennen aan de massage.

Klanten die hun Vibrolegs ervaringen hebben gedeeld, zeggen dat dit massageapparaat ideaal is bij onder andere rusteloze benen, stressgevoelige klachten en pijnlijke ongemakken door bijvoorbeeld spataderen. Overigens is het belangrijk om te vermelden dat Vibrolegs niet voor iedereen geschikt is. Heb je hartklachten of een pacemaker, overleg dan altijd eerst met je arts. Datzelfde geldt voor zwangere vrouwen en mensen die gevoelig zijn voor acupressuur.

Door een uitgebreide Vibrolegs test te doen, weten we nu dat dit massageapparaat een goed alternatief is voor mensen die niet veel kunnen bewegen. Dankzij dit apparaat blijft de bloedcirculatie op gang. Na afloop kan je je voeten en benen nog insmeren met een massageolie om de behandeling compleet te maken. De siliconen op het apparaat zijn afneembaar. Je kunt ze licht reinigen met een vochtig doekje, maar dat is ook eigenlijk het enige nodige onderhoud aan de Vibrolegs. Dankzij het compacte model, berg je dit massageapparaat gemakkelijk op. Schuif hem onder de bank of plaats hem in een kast.

Voordelen Vibrolegs

Vibrolegs wordt door klanten overwegend positief beoordeeld. In deze Vibrolegs review benoemen we er een aantal.

1. Ontspanning

Veel klanten geven aan dat de Vibrolegs zorgt voor een ontspannen gevoel in de benen en voeten. Het rusteloze gevoel in de benen is verdwenen na een sessie van tien minuten.

2. Sterkere spieren

Na een tijdje Vibrolegs te hebben gebruikt, voelen mensen dat hun spieren steviger lijken te zijn geworden. Hierdoor lukt het weer beter om te bewegen in het dagelijkse leven. Bovendien krijgt zij meer energie.

3. Verschillende trainingsniveaus

De Vibrolegs is uitgerust met drie programma's en tien snelheden. Wie net begint met dit massageapparaat doet er goed aan, om op de laagste stand en snelheid te beginnen. Vervolgens kan er worden gekozen voor telkens andere programma's en snelheden. Een klant hierover: "Ik begon met het minst intensieve programma. Nu train ik met een hogere intensiteit. Dat voel ik goed in mijn benen".

4. Betere bloedcirculatie

Wie weinig beweegt, merkt dat aan een slechtere doorbloeding. Klanten die Vibrolegs zijn gaan gebruiken, zeggen dat het gevoel in benen en voeten al snel terugkwam. Ook werd genoemd dat het koude gevoel in met name de voeten verdween na een massagesessie met Vibrolegs.
Voordelen
 • Helpt bij ontspannen
 • Ontwikkel sterkere spieren
 • Verschillende trainingniveaus
 • Betere bloedcirculatie

Nadelen Vibrolegs

Vibrolegs lijkt dus een uitkomst te zijn voor iedereen die pijnlijke problemen of lichte ongemakken heeft met benen of voeten. Zijn er dan geen minpunten op te noemen? Om deze Vibrolegs review een eerlijke beoordeling te laten zijn, zullen we de nadelen ook benoemen.

1. Niet voor iedereen geschikt

De Vibrolegs is niet geschikt voor mensen met hartgerelateerde klachten. Ook zwangere vrouwen doen er gaat aan om eerst een arts te raadplegen. Datzelfde geldt sowieso voor iedereen met een aandoening die twijfelt of Vibrolegs geschikt is.

2. Helpt niet om af te slanken

Hoewel er genoeg massageapparaten zijn die beloven dat je er mee af kunt vallen, hoort de Vibrolegs hier niet bij. Met dit apparaat verlies je geen ons aan gewicht. Het is uitsluitend bedoeld als stimulatie voor je spieren en bloedsomloop.
Nadelen
 • Niet voor iedereen geschikt
 • Helpt niet bij het afvallen

Specificaties Vibrolegs:

 • Spanning: 100-240 V AC
 • Frequentie: 50-60 Hz
 • Vermogen: 30 Watt
 • Afmetingen: 36,3x39,6x12,5cm (lxbxh)
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Trainingsduur: 10 minuten per sessie

Vibrolegs [Test 2022]

Eind beoordeling: 4/5

Prijs

Kwaliteit

Duurzaamheid

Gebruiksgemak


Is er een alternatief voor Vibrolegs?

Op onze beginvraag: werkt de Vibrolegs echt?, kunnen we kort zijn. Ja, het werkt. Voor iedereen met pijnlijke of rusteloze benen en voor mensen die minder bewegen, is het een goed apparaat. Wil je liever toch actiever bezig zijn, ook wanneer je bijvoorbeeld achter een bureau zit? Dan is een bureaufiets, waarbij je beweegt terwijl je aan het werk bent en zit, een uitstekend alternatief.

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>