Beste Bokshandschoenen [Top 5 in 2023]

Best Geteste Bokshandschoenen

Adidas Speed 50

Adidas speed 50

Met de Adidas speed 50 haal jij de beste bokshandschoenen van dit moment in huis. Met deze bokshandschoenen sla je al je tegenstanders of de boksbal kapot. Het materiaal gaat lang mee en is bovendien zeer duurzaam waardoor de handschoenen lang mee gaan. Door de goede demping voorkom je blessures en pijnlijke knokkels. De Adidas speed 50 zijn de beste bokshandschoenen om mee te trainen of te sparren!

Wat zijn de beste bokshandschoenen? Welke bokshandschoenen moet ik kopen? Waar moet ik op letten bij het kopen van goede bokshandschoenen?

Bovenstaande vragen zien we ontzettend vaak voorbij komen bij Fitcode. Niet zo gek overigens, kickboksen of boksen is namelijk een geweldige manier om extra calorie├źn te verbranden en je conditie een boost te geven.

Uiteraard heb je wel bokshandschoenen nodig om te beginnen met boksen. In dit artikel vertellen we je wat momenteel onze favorieten bokshandschoenen zijn en waar je op moet letten. Lees dus gauw verder voor de beste bokshandschoenen van dit moment!

Top 5 Beste Bokshandschoenen

Adidas Speed 50

Beste Koop Bokshandschoenen
1. Adidas Speed 50

Outshock 120

Beste Bokshandschoenen voor Beginners

2. Outshock 120


Venum Giant 3.0 Boxing Gloves

Beste Bokshandschoenen voor Gevorderden

3. Venum Giant 3.0 Boxing Gloves

Outshock 100

Beste Bokshandschoenen met een Voordelige prijs

4. Outshock 100

Rumble Junior PU 3.0

Beste Bokshandschoenen voor Kinderen

5. Rumble Junior PU 3.0

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke opblaasbare kano het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Bokshandschoenen?

Hoe weten wij nou wat de beste bokshandschoenen zijn? Wij hebben een aantal soorten bokshandschoenen met elkaar vergeleken en daar hebben wij een top 5 uit kunnen maken.

Omdat er zoveel verschillende soorten bokshandschoenen zijn. Hebben wij gekekenen naar de punten hieronder. Deze specificaties bepalen hoe hoog de bokshandschoenen scoort.

 • Naar het materiaal bokshandschoenen?
 • Hoe goed beschermt de bokshandschoen?
 • Voor welk niveau zijn de handschoenen?
 • Hoe worden de handschoenen vastgemaakt?
 • Hoe lang is de levensduur
 • De maat bokshandschoenen

Hieruit hebben wij de beste bokshandschoenen per rubriek bepaald. Als je opzoekt bent naar een bepaald type bokshandschoen ben je hier goed.

1. Adidas Speed 50

Adidas Speed 50
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

De Adidas speed 50 is de beste bokshandschoen voor de meeste mensen. Deze bokshandschoen kan worden gebruikt door een nieweling van de sport, maar ook gevorderden kunnen hier makkelijk mee boksen. Deze handschoen is voor zowel man als vrouw.

De handschoenen worden vastgemaakt door middel van een klittenbandsluiting. Deze afsluiting zorgt voor extra bescherming bij de polsen.

Het product is van kunstleer. Dit betekent dat de prijs hierdoor niet zo hoog ligt. Voor deze prijs heb je wel een kwalitatief goed product. De Adidas speed 50 heeft voldoende padding om blessures te voorkomen.

Het model is perfect om als instapmodel te gebruiken. Dit maakt het heel toegankelijk voor de meeste boksers. Maar je kan er ook mee door blijven gaan als je wat gevorderder wordt. Dit zorgt ervoor dat als je zuinig bent met je bokshandschoenen deze een lange tijd mee gaan.

De Adidas speed 50 is niet geschikt voor kinderen omdat dit geen maat bokshandschoenen zijn voor kinderen.

Voordelen ADIDAS SPEED 50

 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Extra bescherming bij de pols
 • Het product van kunstleer
 • De kleuren zijn neutraal

Nadelen ADIDAS SPEED 50

 • Het is niet voor kinderen

2. Outshock 120

Outshock 120
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Willen beginnen met boksen of een andere vechtsport? Dan zijn de Outshock 120 Bokshandschoenen perfect voor jou. Dit model is voor beginners. Het beschermt de knokkels goed door de padding

De demping wordt goed ondersteund door het al voorgevormd schuim. Deze schuim beperkt de demping. Hierdoor kan jij hard slaan zonder last te krijgen van je hand.

De bokshandschoenen beschermen de gewrichten goed door de polyurethaan klittenbandsluiting. Deze sluit goed aan bij de polsen zodat er geen blessures bij de gewrichten komen.

Het klittenband maakt het ook erg makkelijk om de bokshandschoenen uit en aan te doen. Dit is handig voor tijdens de training als je even snel wat wilt drinken.

Dit model zijn goede bokshandschoenen voor mensen die niet zo ervaren zijn. Dan is dit model een perfect in stap model.

Doordat deze bokshandschoenen gemaakt zijn voor amateurs. Is de demping niet geschikt voor zeer krachtige stoten. Daarom als je meer ervaren raakt kunnen stoten meer pijn gaan doen aan je eigen knokkels.

Voordelen OUTSHOCK 120

 • Gewrichtsondersteuning
 • Goed in stap model
 • Slijtvastheid
 • Demping

Nadelen OUTSHOCK 120

 • Hoe harder je slaat, hoe meer last je krijgt

3. Venum Giant 3.0 Boxing Gloves

Venum Giant 3.0 Boxing Gloves
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

De Venum Giant 3.0 Boxing Gloves worden ook op professioneel niveau gebruikt. Daarom is dit model perfect voor de ervaren boxer die misschien ook andere soorten boksen wilt uitproberen zoals thai boksen en mixed martial arts.

Doordat deze bokshandschoen op hoger niveau gebruikt worden zijn de bokshandschoenen van echt leer. Deze handschoenen zijn gemaakt van 100% napaleer. Dit zorgt ervoor dat de bokshandschoenen niet snel slijten en een lange levensduur hebben.

De bokshandschoenen hebben een veilige pasvorm voor de hand door de 3 laagse foampadding en de anatomische pasvorm. Deze bescherming is noodzakelijk omdat competitieve boksers enorm hard kunnen slaan. De handschoenen beschermen de vuisten.

De mancete is extra stevig gebouwd om polsblessures te voorkomen. Deze wordt vastgemaakt met klittenband. Het klittenband zorgt dat de handschoenen makkelijk aan en uitgaan.

Voordelen VENUM GIANT 3.0 BOXING GLOVES

 • Het product heeft een anatomische pasvorm
 • Drie laagse foampadding tegen bescherming
 • De mancete is extra stevig
 • 100% napaleer

Nadelen VENUM GIANT 3.0 BOXING GLOVES

 • Duur model

4. Outshock 100

Outshock 100
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Wil jij goede bokshandschoenen voor een laag budget? Dan zijn de Outshock 100 de perfecte optie voor jouw Dit model is de beste bokshandschoenen in zijn prijsklasse. Zodat iedereen kan beginnen met boksen.

In de meeste bokshandschoenen ga je snel zweten. In dit model echter niet door de goede ventilatie. De luchtige stof die gemaakt is van micromesh laat de binnenkant luchten. Zodat je zonder zweet handen kan trainen.

De bokshandschoenen zitten strak tegen de knokkels aan zodat je tijdens de slagen de juiste demping hebt om geen pijn te krijgen.

De bokshandschoenen zijn gebouwd om niet snel te slijten. De buitenbekleding is gemaakt van polyurethaan. Deze stof zorgt ervoor dat de bokshandschoenen zo lang mogelijk mee gaan op een duurzame manier.

Doordat de bokshandschoenen van kunstleer zijn, is het model relatief goedkoop. Dit heeft alleen wel een nadeel. Er zijn hierdoor geen grote maten beschikbaar. Dit is voor wat lichtere personen geen probleem.

Voordelen OUTSHOCK 100

 • De bokshandschoenen slijten niet snel
 • Het model heeft een goede demping
 • Ventilatie door luchtige stof
 • Het model is goedkoop

Nadelen OUTSHOCK 100

 • Er zijn geen grote maten beschikbaar

5. Rumble Junior PU 3.0

Rumble Junior PU 3.0
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

Wat zijn de juiste bokshandschoenen voor mijn kind? Dat is een vraag die veel ouders hebben omdat ze niet willen dat hun kind een blessure oploopt. De beste bokshandschoenen voor kinderen zijn de Rumble junior PU 3.0. Deze handschoenen zijn gebouwd voor kinderen om hun te beschermen.

Doordat de handschoenen gemaakt zijn voor kinderen heeft het een goede ondersteuning. Dit neemt de zorgen als ouder enigszins weg. Doordat de handen goed ondersteund worden kan je kind trainen zonder blessure angst.

De bokshandschoenen hebben een veilige padding. Dit zorgt ervoor dat de kracht van de stoot afneemt. De pols krijgt hierdoor minder last en voorkomt blessures.

De prijs is voor bokshandschoenen aan de normale kant. Hier krijg je wel een product voor terug dat makkelijk aan en uit te doen is en blessures voorkomt. De bokshandschoenen zijn een van de weinige dingen die essentieel zijn om deze sporten te beoefenen. Het materiaal moet daarom goed zijn.

Doordat de bokshandschoenen gemaakt zijn voor kinderen zijn de maten niet groot. Volgens de fabrikant zijn de bokshandschoenen voor kinderen tot en met 14. Als je kind ouder wordt hebben ze een nieuw paar handschoenen nodig omdat ze dit model niet meer passen.

Voordelen RUMBLE JUNIOR PU 3.0

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Gemaakt voor kinderen
 • Goede demping

Nadelen RUMBLE JUNIOR PU 3.0

 • Zijn kleine maten

Waar moet je op letten bij het kopen van Bokshandschoenen?

Als je net begonnen bent of al een tijdje bezig bent weet je dat de bokshandschoenen het belangrijkste product zijn in vechtsport. Of het nou boksen of muay thai is. Het beschermt je hand tegen blessures en zorgt ervoor dat je een boksbal kan slaan of een persoon als je aan het sparren bent.

Maar hoe weet je nu welke handschoen goed beschermt als je gaat boksen. Dat is voor veel beginners een moeilijke vraag. Er is een groot verschil vergeleken met het soort bokshandschoen. Daarnaast zijn er ook veel verschillende bokshandschoenen

In het onderstaande overzicht staan specificaties die handig zijn om in het achter hoofd te houden wanneer je een paar bokshandschoenen wilt kopen.

Hoe groot en zwaar de handschoen is

Hoe weet je nou wat goede bokshandschoenen zijn voor jouw situatie. Dit heeft te maken met je gewicht en wat je gaat doen. Bokshandschoenen worden uitgebracht in verschillende groottes. Dit gaat van 2 oz tot 20 oz.

Je gewichtsklasse bepaalt meestal welke handschoenen het beste voor jouw zijn. Hoe zwaarder je bent hoe hoger de oz gaat. Alleen in wedstrijden gebruiken ze lichtere oz. Dit doen ze om zwaar te trainen en dan voelt het in de wedstrijd lekker ligt aan.

Dus het gewicht maakt uit bij welke handschoenen je gaat halen. Daarom is dit belangrijk om mee te nemen in een aankoop besluit.

Bescherming

De belangrijkste taak van de handschoenen is om te beschermen. Daarom is dit ook het belangrijkste punt waar naar gekeken wordt. De handschoenen hebben een goede padding nodig om te beschermen.

De meeste blessures die boksers oplopen zijn polsen of vingers. Dit kan verholpen worden door extra padding toe te voegen voor de optimale bescherming.

Levensduur

Zoals gezegd werd zijn verschillende materialen die gebruikt worden. Als het materiaal van goede kwaliteit is krijg je ook een lange levensduur. Hoogwaardig synthetisch leer houdt het heel lang vol.

Je moet hier vooral naar kijken als je van plan bent om meerdere keren per week te gaan boksen. Anders gaan de handschoenen met kunststof nog steeds een lange tijd mee.

Wij hebben deze specificaties meegenomen om de beste bokshandschoenen per rubriek te vinden.

Materiaal

Het materiaal van de handschoenen kan erg verschillen van elkaar. De ene handschoen is van echt leer (leren bokshandschoenen) en de andere van kunstleer. Dit is ook in de prijs te zien.

Echt leer is voor de ervaren bokser bijna noodzakelijk want bij kunstleer sla je met regelmatig gebruik de handschoen binnen de kortste keren kapot. Bij beginners of weinig gebruik is kunststof een prima optie vanwege de lagere prijs.

Als serieuze vechter zijn leren bokshandschoenen dus vaak aan te raden. Het nadeel is echter wel dat leren bokshandschoenen vaak wat duurderd zijn.

Wat de beste bokshandschoenen zijn voor jou hangt hier dus ook van af.


Veelgestelde vragen

Hoe zorg je ervoor dat je bokshandschoenen niet gaan stinken?

Het is bijna onvermijdelijk om je bokshandschoenen niet te laten stinken. Door het zweet zullen zelfs de beste bokshandschoenen na verloop van tijd gaan stinken.

Zijn leren bokshandschoenen beter dan kunstleren handschoenen?
De beste bokshandschoenen kunnen zowel kunstleer zijn als echt leer. Wat de beste bokshandschoenen zijn, is namelijk afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Wat is het beste merk bokshandschoenen?

Er zijn verschillende bokshandschoenen merken. Uiteraard kun je hierbij denken aan de bekende sportmerken zoals Adidas en Nike. Er zijn ook andere merken die wat minder bekend zijn die toch enorm goed zijn. In onze Top 5 beste bokshandschoenen ontdek je precies wat de beste merken van dit moment zijn.

Hoe kies ik bokshandschoenen?

Het kiezen van de beste bokshandschoenen is moeilijker dan je zou denken. Zo zijn er verschillende criteria die je in je achterhoofd moet houden. Denk hierbij aan het materiaal (leren bokshandschoenen of kunstleer), het gewicht, het doel en natuurlijk de prijs. Wat de beste bokshandschoenen voor jou zijn, hangt dus af van meerdere criteria.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>