Remco Hazenwerf
 • Home
 • /
 • Reviews
 • /
 • Beste bokszak Kopen? Top 5 [Best getest 2022]!

Wat is de beste bokszak en welke kan kan je het beste aanschaffen? Het zijn vragen die we veel voorbij zien komen. Niet zo gek overigens, een bokszak is namelijk de perfecte manier om je conditie te verbeteren, je lichaam te trainen en je stress los te laten.

Een ander voordeel van een bokszak is dat je heel makkelijk thuis kan trainen. Hiermee kun je in het comfort van je eigen huis aan je conditie en kracht werken. Ideaal toch?


Het kopen van een bokszak kan best lastig zijn, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende bokszakken. In dit artikel ontdek je de beste bokszakken van dit moment!

Welke bokszak kopen? Top 5 best getest!

Overweeg jij het om een bokszak te kopen? Om je op weg te helpen hebben we hieronder de top 5 beste bokszakken van dit moment op een rijtje gezet.

Product

Foto

Score

Prijs

Beste keuze voor thuis

5 / 5

Beste staande bokszak

4.5 / 5

Beste  bokszak voor kinderen

4.5 / 5

Beste boksbal

4.5 / 5

4.5 / 5

1.Bruce Lee Bokszak - beste bokszak voor thuis

We trappen deze (leuke woordgrap he?) deze top 5 met de bokszak die in onze ogen het best getest bokszak voor thuis is. Als jij op zoek bent naar een kwalitatief goede en betaalbare bokszak voor thuis dan is dit je beste optie.


Deze bokszak is van het merk Bruce Lee. De meeste mensen hebben natuurlijk wel eens van Bruce Lee gehoord, met dit merk leeft de legende 40 jaar na zijn overlijden voort. Zo is de naam Bruce Lee verbonden aan een grote collectie van fitness, boks en material arts producten.


Het merk staat bekend om zijn unieke producten en de hoge kwaliteitseisen die ze aan hun producten stellen. Als je iets bij Bruce Lee koopt moet het goed zijn en dat maken ze zeker waar.


Goed, je weet nu wie de producent achter deze bokszak is. Laten we eens kijken naar het product zelf. Deze zwarte bokszak ziet er super tof uit door de gele "scheuren" die op de stootzak zijn afgebeeld.


Deze bokszak is geschikt voor kickboksen, free fight, traditioneel boksen en thaiboksen. Het mareiaal van deze zak is bisonyl, dit is een enorm sterke vorm van kunststof.


Een groot pluspunt van deze bokszak is dat hij uit 1 geheel bestaat. Sommige bokszakken hebben namelijk naden waardoor de kans is dat de zak na verloop van tijd scheurt.


Bij de bokszak van Bruce Lee is dat echter niet het geval, je kan trappen wat je wil maar hij zal niet scheuren. Bovendien is de vulling van hoge kwaliteit, dit zorgt ervoor dat de zak niet alle kanten op vliegt tijdens het trainen.


De zak heeft een gewicht van 35 kilogram en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Ook wordt deze zak geleverd met een handige 4-puntsketting waardoor je de zak makkelijk op kan hangen.


De lengte van deze zak verkrijgbaar in verschillende maten die variëren tussen de 70cm en 180 cm lang. Let hier op bij het aanschaffen van deze bokszak aangezien er voor elke leeftijd een andere maat wordt aanbevolen.


Als jij een goede bokszak wilt kopen die je op kan hangen is dit in onze ogen de beste opties van dit moment! 

__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Tof designVan hoge kwaliteit
 • Geen naad rondom dus minder kans op scheuren
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Niet geschikt voor kinderen onder 12 

2.RAM O  - beste staande bokszak

Heb jij iets meer ruimte in huis ben je op zoek naar de een goede staande bokszak? Kies dan voor de RAM O staande bokspaal!


Het merk RAM staat bekend om zijn goede vechtsport producten. Bovendien is het een met dat al jaren actief is op Bol.com.

Ben jij op zoek naar een multifunctionele bokspaal en ben je veeleisend? Dan is de RAM O staande bokspaal voor jou!


Deze bokspaal is namelijk maar liefst 180 cm, heeft een trap- en stootvlak van 140 cm en diameter van 58 cm. Of je nu stoten, trappen of high kicks wil oefenen het kan allemaal met deze bokszak.


Een ander pluspunt van deze boksbak is dat hij super multifunctioneel is. Hij is namelijk geschikt voor elke type sporters van jong tot oud en van beginners tot ervaren boksers.


Deze staande bokszak is gemaakt van een sterk kunstleder, de binnenkant heeft meerdere lagen waardoor hij minder kans heeft op scheuren.


Dankzij de goede kwaliteit van de bokspaal zal deze niet zo snel z'n originele vorm verliezen. Ook zullen er niet zo snel deuken te zien zijn in de zak.


Je kan de voet van deze bokspaal vullen met water, grind of zand tot een gewicht van 150kg. Zelf zouden we je aanraden om de bokspaal te vullen met zand of grind, dit zorgt namelijk voor iets meer stabiliteit.


Een boksbal staand kopen? Deze bokspaal is alles wat je nodig hebt!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Super stevig en sterk materiaal
 • Ideaal voor het oefenen van high-kicks, lowkicks, trappen en stoten
 • Prijs kwaliteits/verhouding is goed

Nadelen

 • Neemt meer ruimte in beslag dan een bokszak die je op moet hangen

3.Super Pro Combat - beste bokszak voor kinderen

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat boksen steeds populairder wordt onder kinderen. Om die reden leek het ons een goed idee om ook te kijken naar goede bokszakken voor kinderen.


We hebben hierbij gekozen voor een bokszak op te hangen aangezien deze over het algemeen minder ruimte in gebruik heeft.


Als je op zoek bent naar een goede bokszak voor kinderen tieners zouden we je aanraden om te kiezen voor de Super Pro Combat Gear boksset van het merk Super Pro.


Super Pro is een merk dat zich volledig richt op het produceren van vechtsport producten. Deze producten zijn vaak goed geprijsd maar leveren absoluut niet in op kwaliteit. Ideaal dus als je op zoek bent naar een bokszak voor je kinderen.


Deze bokszakset bestaat uit een bokszak en een paar handschoenen. Dit is wel zo fijn aangezien je nu niet hoeft te gaan zoeken naar goede bokshandschoenen. Dat is iets waar je normaal wel rekening mee moet houden.


Bovendien is deze bokszak makkelijk op te hangen, dit komt door de nylon hengsels die de bokszak heeft. Deze bokszak is trouwens ook gemaakt van Nylon, de vulling is een combinatie van katoen en canvas.


Dit is een goede combinatie die ervoor zorgt dat trappen en stoten goed opgevangen worden. Ook zorgt deze combinatie ervoor dat er de vorm van de zak goed behouden wordt. De zak is redelijk klein waardoor je hem makkelijk mee kan nemen naar andere plekken.


De lengte van deze zak is 43 cm en hij heeft een diameter van 19 centimeter. Deze bokszak is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Uiteraard kunnen ook kinderen ouder dan 12 jaar deze bokszet blijven gebruiken.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Inclusief handschoenen
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Stoten en trappen worden goed geabsorbeerd

Nadelen

 • Geen

4. Avento Bokstrainer - beste boksbal

Naast de bokszakken hebben we ook gekeken naar de beste staande bokszak. Als jij op zoek bent naar een boksbal inplaats van een bokszak zouden we je de Avento Bokstrainer aanbevelen.


Deze bokstrainer op een standaard van het merk Avento wordt namelijk enorm goed beoordeeld. Het merk Avento is bovendien niet onbekend voor ons. We bestellen regelmatig producten van dit merk en zijn eigenlijk altijd enorm te spreken over de kwaliteit.


De boksbal is van een hoge kwaliteit is is daarnaast ontzettend makkelijk te monteren. Binnen enkele minuten kan je al aan de slag en kun je beginnen met het oefenen van je stoten en trappen.


Het is een prima middel om af en toe even je frustraties op uit te oefenen. Bovendien is de stang in hoogte te verstellen dankzij de handige draaiknop.


Je kunt het voetstuk vullen met water of zand. De inhoud van dit voetstuk is 30 liter. Verder heeft de boksbal een diameter van 200x 260mm. De lengte is verstelbaar tussen 110 en 153 CM.


Een boxbal kopen, is dat iets wat allang op jouw lijstje staat? Dan zouden we je zeker adviseren om voor deze boxbal te gaan!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Goede prijs / kwaliteitl
 • engte is makkelijk te verstellen
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Moeilijker om trap techniek te oefenen

5. Bokszak met standaard

We sluiten deze lijst met beste bokszakken af met een super multifunctionele bokszak. Je kunt op deze bokszak namelijk niet alleen boksen, nee je kunt hem ook voor andere oefeningen gebruiken!


Dit product is namelijk een combinatie van een boksbal en een bokszak. Aan de ene kant heb je de mogelijkheid een bokszak op te hangen en aan de andere kant een boxbal.


Hiermee gebruik je het product dus makkelijk met z'n 2en. Alleen sporten is natuurlijk altijd minder leuk dan met z'n tweetjes!

Deze bokszak is ontzettend makkelijk in gebruik en bovendien simpel in elkaar te zetten. Eigenlijk hoef je alleen de twee compartimenten te verbinden met een paar schroeven en je bent klaar om te gaan.


Een ander pluspunt is dat deze stang instelbaar is in vier verschillende niveaus van 177,5 cm tot 162 cm. Hierdoor kun je de bokszak dus makkelijk aanpassen naar de lengte die voor jou geschikt is.


Kortom, ben jij op zoek naar een bokszak en boksbal in 1? Ga dan voor dit toffe product! We weten zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

 • Bokszak en boksbal in 1
 • Multifunctioneel
 • Verstelbare lengte
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Neemt meer ruimte in beslag dan andere uit dit artikel

Waar moet je op letten bij het kopen van een bokszak?

Goed, er zijn dus ontzettend veel verschillende bokszakken op de markt. Een boksbal kopen kan daarom best lastig zijn. In dit stuk gaan we kijken naar de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bokszak.

Soorten bokszakken:

Bokszakken zijn er in alle soorten en maten. Iedereen wilt namelijk iets anders en iedereen gaat een bokszak anders gebruiken. De volgende bokszakken zijn het meest populair:

 • Peervorm
 • Boksbal
 • Banana bag
 • Staandse bokzak
 • Hangende bokszak

Gewicht bokszak

Ook speelt het gewicht van de bokszak mee in je keuze voor de ideale bokszak. Voor kinderen of vrouwen wordt namelijk een gewicht van zo'n 20 kilogram aanbevolen. Als je meer dan 80 kilogram weegt wordt een zak van 35 kg aanbevolen.

Vulling

De meeste bokszaken zijn gevuld met zand, water, versneden rubber of textiel snippers. Ook zijn er speciale bokszakken die een soort van mengsel van deze producten bevat.

Naast de vulling hebben zeer veel bokszakken een extra schuimlaag, deze zit vaak aan de binnenkant van de bokszak en is perfect voor het voorkomen van scheuren.


Veel gestelde vragen


Wat is een bokszak?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een bokszak eigenlijk? Een bokszak wordt ook vaak een zandzak genoemd en is een belangrijk element binnen de wereld van vechtsporten. Er bestaan bokszakken die je op kunt hangen, staande bokszakken, boksballen en boxpalen.


Het doel van deze producten is om vechtsporters te helpen bij het verbeteren van hun trap en stoot techniek. De zakken zijn vaak zwaar en om letsel aan je pols te voorkomen, wordt altijd aangeraden om gebruikt te maken van handbescherming, denk hierbij aan bandages en bokshandschoenen.


Welke soort bokszakken bestaan er?

Goed, je weet nu wat een bokszak is en dat er verschillende soorten zijn. Maar welke verschillende bokszakken zijn er eigenlijk allemaal?


Over het algemeen kun je bokszakken verdelen in twee categorieën: hangend of staand.

Een bokszak die je op kan hangen wordt vooral veel gebruikt door mensen die thuis aan het sporten zijn. Wanneer je een bokszak ophangt neemt hij namelijk minder ruimte in beslag.


Daarnaast is een bokszak om op te hangen iets anders in gebruik. Zo kun je hem makkelijker gebruiken om je coördinatie en slagritme te trainen.


Deze bokszakken zijn over het algemeen wat zwaarder dan staande bokszakken. Hierdoor bewegen ze over het algemeen minder.


Dan heb je ook nog de staands bokszak. Deze zijn vaak makkelijker te vervoeren maar nemen wel meer ruimte in beslag door de voetsteun.


Wanneer je een staande bokszak in gebruik hebt zul je merken dat ze meer bewegen en soms wat instabiel aan voelt. Kijk er dan ook niet gek van op als je merkt dat de paal heel erg wiebelt.


Waarom een bokszak kopen?

Wat is eigenlijk het nut van een bokszak en waarom zou je er een kopen? Hieronder zetten we de belangrijkste voor-en nadelen op een rijtje:

Voordelen

 • Goede full body training
 • Je verbrandt veel kcal in een korte tijd
 • Goede manier om spanning en stress te verliezen
 • Goede manier om je conditie te verbeteren


Nadelen

 • Je loopt snel blessures op als je geen goed materiaal hebt
 • Soms moeilijk te vervoeren
 • Ophangen in je plafond zorgt voor gaten in je muur

About the Author Remco Hazenwerf


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

>