Beste Fietsnavigatie [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Onze Favoriete Fietsnavigatie

Sigma Sport ROX 12.1 Review

Sigma Rox 12.1

De Sigma Rox 12.1 is onze favoriete fietsnavigatie in 2023. Deze fietscomputer is het nieuwste model en vlaggenschip van het bekende Duitse merk Sigma.  Deze fietsnavigatie heeft een goede prijs / kwaliteit, is ontzettend makkelijk in gebruik en heeft talloze voorgeïnstalleerde kaarten. Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt.De beste fietsnavigatie kopen: het lijkt makkelijk, maar de realiteit is helaas anders. Zo is het aanbod fietsnavigatie systemen flink gestegen in Nederland de afgelopen jaren.

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten en marken en kunnen we ons best voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen hebben wij een onderzoek gedaan naar de top 5 fietsnavigatie van 2023.

Hierbij hebben we alle populaire opties op een rijtje gezet en vergeleken op meerdere criteria. Welke fietsnavigatie het beste is? Dat ontdek je in onze fietsnavigatie lijst.

Top 5 Beste Fietsnavigaties

Sigma Sport ROX 12.1 Review

Beste Koop Fietsnavigatie
1. Sigma Rox 12.1

Wahoo ELEMNT Roam

Beste Budget Fietsnavigatie

2. Wahoo ELEMNT Roam

Garmin Edge 1030 Plus

Beste Premium Fietsnavigatie

3. Garmin Edge 1030 Plus

Mio Cyclo 215

Beste Fietsnavigatie Recreatie Fietser

4. Mio Cyclo 215

Polar V650

Beste Compacte Fietsnavigatie

5. Polar V650

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke fietsnavigatie het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

17+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Fietsnavigatie van 2023?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Sigma ROX 12.1 Evo de beste fietsnavigatie is. Dit model van sigma beschikt over uitstekende Turn bij turn navigatie en het touchscreen reageert snel op iedere aanraking.

Uiteraard is het niet het enige goede model. In dit artikel gaan we je dus alles vertellen over het kopen van een goede fietsnavigatie. Wat is de beste fietsnavigatie? 

Het zijn vragen waar we antwoord op gaan geven in deze uitgebreide fietsnavigatie review.

Om een vergelijking te maken is natuurlijk onderzoek nodig. Om een goed advies te geven hebben we meer dan 10 verschillende fietsnavigaties op een rijtje gezet en vergeleken op meerdere criteria zoals:

 • Prijs
 • Functionaliteiten
 • Ervaringen van andere consumenten
 • Gebruiksgemak

De resultaten waren verrassend, helaas zijn we namelijk heel veel producten tegengekomen die simpelweg van een slechte kwaliteit waren.

1. Sigma Rox 12.1

Sigma Sport ROX 12.1 Review
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

Duurzaamheid

Op zoek naar een fietscomputer die je niet alleen naar je bestemming brengt, maar ook je prestaties naar een hoger niveau tilt?

Dan is de Sigma ROX 12.1 echt iets voor jou. Deze lichte, compacte navigatiecomputer weegt maar 110 gram en is ideaal voor elke fietser, of je nu door het bos, over gravelpaden, of op het asfalt rijdt.

Wat maakt de ROX 12.1 zo bijzonder? Allereerst, de intuïtieve bediening. Je hoeft geen tech-expert te zijn om deze fietscomputer te gebruiken.

Hij wijst je de weg met zijn veelzijdige kaartnavigatiefuncties en zorgt ervoor dat je veilig je bestemming bereikt. Tegelijkertijd registreert hij uitgebreide gegevens van je rit, zodat je je trainingen kunt analyseren en verbeteren.

En dan de SIGMA RIDE app voor iOS en Android – een echte gamechanger. Met deze app kun je overal en altijd je routes evalueren. Dit maakt de ROX 12.1 niet alleen een navigatietool, maar ook een waardevolle trainingspartner.

De ROX 12.1 is dus perfect voor fietsers die meer uit hun ritten willen halen, ongeacht hun ervaring of het type fiets.

Voordelen Sigma Rox 12.1

 • Veelzijdige navigatiefuncties voor elke soort rit
 • Turn by turn navigatie
 • Compatibiliteit met de SIGMA RIDE app voor grondige evaluatie van je ritten

Nadelen Sigma Rox 12.1

 • Voor de volledige ervaring is het gebruik van de app noodzakelijk

2. Wahoo ELEMNT Roam

Wahoo ELEMNT Roam
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 2 vinden we de Wahoo ELEMNT ROAM. Dit is wat ons betreft de beste optie voor iedereen die op zoek is naar een goedkopere fietsnavigatie.

De fietsnavigatie van Wahoo is ontzettend populair geworden in een korte tijd en dit is voornamelijk te danken aan de uitstekende prijs / kwaliteit.

Voor een zeer schappelijke prijs haal je een hele goede fietsnavigatie in huis die van alle gemakken voorzien is. Zo is dit product geschikt voor wielrenners, mountainbikers of recreatieve fietsers en werk je gemakkelijk en snel je favoriete routes bij.

Dit product werkt met de zogenaamde turn-by-turn navigatie en beschikt over wereldwijde fietskaarten, hierdoor kun je gemakkelijk en snel een route uitkiezen die past bij jouw training.

Verder is deze fietsnavigatie gemakkelijk te koppelen met je app, heeft hij een handige live tracking functionaliteit en beschikt hij over Gorilla Glas.

Kortom, op zoek naar een betaalbare fietsnavigatie? Kies dan zeker voor het vlaggenschip van Wahoo.

Voordelen Wahoo ELEMNT Roam

 • Beste goedkope fietsnavigatie
 • Geschikt voor recreatieve fietsers, mountainbikers of wielrenners
 • Wereldwijde fietskaarten waardoor je gemakkelijk en snel een nieuwe route kunt fietsen

Nadelen Wahoo ELEMNT Roam

 • Iets minder functionaliteiten dan de Garmin Edge

3. Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 3 vinden we de Garmin Edge 1030 plus. We kunnen er in deze lijst niet aan ontkomen om Garmin meerdere keren terug te laten komen, ze hebben namelijk simpelweg de beste fietsnavigatie producten van dit moment.

Dit is een goede fietsnavigatie voor iedereen die op zoek is naar een luxe, premium fiets GPS. Uiteraard is dit terug te zien in de prijs, geen enkel product in deze top-5 is namelijk zo duur als deze Garmin Edge 1030.

Je kunt deze Garmin Edge 1030 zien als de upgrade van de Garmin Edge 830. Waar de Garmin Edge 830 voor de meeste fietsers een prima optie is, is dit een goede keuze voor ieder die op zoek is naar een next-level fietsnavigatie.

Momenteel is dit de meest uitgebreide fietsnavigatie van Garmin en heeft hij ontzettend veel functionaliteiten.

Verder heeft dit product een extra groot scherm dat ontzettend helder is en hierdoor gemakkelijk te bedienen is.

Met de Garmin Edge 1030 haal je het vlaggenschip van Garmin in huis en waarschijnlijk de meest uitgebreide fietsnavigatie van 2023.

Voordelen Garmin Edge 1030 Plus

 • Meest uitgebreide fietsnavigatie van Garmin
 • Ontzettend helder scherm
 • Iets groter in formaat waardoor hij gemakkelijk te bedienen is

Nadelen Garmin Edge 1030 Plus

 • Flink prijskaartje

4. Mio Cyclo 215

Mio Cyclo 215
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

Op nummer 4 vinden we de Mio Cyclo 215. Dit is een betaalbare en degelijke fietsnavigatie die voornamelijk geschikt is voor de recreatieve fietser: wat ons betreft de beste fietsnavigatie voor de recreatie fietser.

Zo is deze navigatie gemakkelijk in gebruik, heeft hij een goede batterijduur (tot 10 uur) en beschikt hij overeen groot display.

De Mio cyclo fietsnavigatie heeft natuurlijk wel iets minder functionaliteiten dan de Garmin Edge of andere fietsnavigatie systemen uit deze lijst, toch is dit een ideale optie voor de recreatieve fietser.

Kortom, voor een goede prijs haal je hiermee een prima fietsnavigatie in huis.

Voordelen Mio Cyclo 215

 • Beste fietsnavigatie voor recreatieve fietsers
 • Goede prijs - kwaliteit
 • Beschikt over alle basis benodigdheden

Nadelen Mio Cyclo 215

 • Iets minder geschikt voor de sportieve fietser

5. Polar V650

Polar V650
Onze Score
8.5

Prijs / kwaliteit

MATERIAAL

DUURZAAMHEID

We sluiten deze lijst af met de Polar V650. Dit is een relatief kleine fietsnavigatie die ideaal is voor vakanties. Dankzij het kleine formaat is deze waterdichte fietsnavigatie dan ook gemakkelijk mee te nemen.

De lange batterijduur valt een beetje tegen van dit product, die is namelijk slechts 10 uur. Bij de Garmin Edge GPS navigatie systemen is dit tot wel 20 uur.

Deze fietsnavigatie beschikt verder over Bluetooth waardoor je hem gemakkelijk kunt koppelen aan extra sensoren voor bijvoorbeeld het meten van je cadans. Ook kun je deze fietsnavigatie koppelen aan andere externe sensoren zoals een hartslagband, iets wat voor fanatieke fietsers natuurlijk ontzettend mooi is.

Verder werkt het navigatie systeem goed en kun je bijvoorbeeld aankomende beklimmingen zien aankomen, dit maakt het fietsen een stuk makkelijker.

Voordelen Polar V650

 • Duidelijke navigatie die ook nieuwe routes goed aangeeft
 • Een van de beste fietsnavigatie systemen voor het koppelen van verschillende sensoren zoals hartslagbanden en cadans meters
 • Gemakkelijk te bedienen

Nadelen Polar V650

 • Wellicht iets te beperkt voor een fanatieke fietser

Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietsnavigatie?

Goed, waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van de beste fietsnavigatie? Welke fietsnavigatie is het beste volgens de consumentenbond? En wat is de beste fietsnavigatie volgens de consumentenbond?

Het zijn vragen die je wellicht hebt om deze reden hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet die je kunt meenemen bij je aankoopbeslissing.

Door onderstaande criteria goed in het achterhoofd te houden wordt het kopen van fietsnavigatie een fluitje van een cent.

Functies

Fietsnavigatiesystemen hebben verschillende functies. Sommige systemen zijn alleen geschikt voor het navigeren van routes, terwijl andere systemen ook extra functies bieden, zoals het meten van hartslag, cadans en vermogen.

Bedenk dus van tevoren welke functies voor jou belangrijk zijn. Waar je echter wel rekening mee moet houden? Hoe meer functionaliteiten des te hoger de prijs.

Accu

Een goede accu is belangrijk als je lange ritten wilt maken of als je meerdere dagen achter elkaar wilt fietsen. Let daarom op de accuduur van het systeem en bedenk of je eventueel een powerbank mee wilt nemen.

Gemiddeld heeft de beste fietsnavigatie een accuduur die varieert tussen de 8 en 20 uur.

Waterdichtheid

Als je vaak fietst in regenachtige omstandigheden, is het belangrijk dat de fietsnavigatie waterdicht is. Let daarom op de IP-waarde van het systeem.

Een hoge IP-waarde betekent dat het systeem goed beschermd is tegen water en stof. Helemaal in Nederland is dit aan te raden aangezien het hier nog wel eens wil regenen.

Routes delen

Als je graag fietsroutes deelt met anderen, is het handig als het systeem deze functie heeft. Sommige systemen bieden de mogelijkheid om routes te delen via Bluetooth of WiFi.

Ook werken deze routes vaak met Strava en andere apps. De meeste fietsnavigatie systemen aan deze lijst voldoen gewoon aan deze eisen.

Kaarten en navigatie

Let op welke kaarten en navigatie het systeem gebruikt. Sommige systemen hebben alleen kaarten van Nederland, terwijl andere systemen kaarten hebben van heel Europa. Ook zijn er opties die beschikken over de zogenaamde Turn By Turn navigatie.

Bedenk ook of je graag gebruik wilt maken van fietsknooppunten of dat je liever zelf routes maakt.

Prijs

De prijs van een fietsnavigatiesysteem kan sterk variëren. Bedenk van tevoren wat je budget is en welke functies je belangrijk vindt. Een duurder systeem heeft vaak meer functies en een betere accuduur, maar dit is niet altijd nodig als je alleen recreatief fietst.

Ervaringen van anderen

Lees ervaringen van anderen voordat je een fietsnavigatiesysteem aanschaft. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Let wel op dat ervaringen subjectief kunnen zijn en niet altijd representatief zijn voor het systeem als geheel.

Er zijn verschillende merken fietsnavigatiesystemen op de markt, zoals Garmin, Mio en Bryton. Bedenk van tevoren welk merk en welk type systeem het beste bij jouw wensen en budget past.


Fietsnavigatie merken

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van het beste fietsnavigatie systeem is tijd om de verschillende merken even op een rijtje te zetten.

Dit geeft je een goed beeld van de grootste spelers binnen deze makt.Wat de beste fietsnavigatie merken zijn is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, budget en ervaring.

Garmin

Garmin is een van de grootste en bekendste fietsnavigatie merken. Het biedt een breed scala aan fietsnavigatie producten, van eenvoudige instapmodellen tot geavanceerde modellen met uitgebreide functies.

De Garmin Edge Explore serie is een van de meest populaire fietsnavigatie producten van Garmin. Het biedt geavanceerde navigatie- en trainingsfuncties en is geschikt voor zowel recreatieve als professionele fietsers.

Wahoo

Wahoo is een relatieve nieuwkomer op de fietsnavigatie markt, maar heeft snel een reputatie opgebouwd voor het leveren van innovatieve en gebruiksvriendelijke producten.

De Wahoo ELEMNT serie is een van de meest populaire fietsnavigatie producten van Wahoo. Dit systeem biedt een eenvoudige en intuïtieve interface en is geschikt voor zowel recreatieve als professionele fietsers.

Mio

Mio is een ander populair fietsnavigatie merk dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke producten. Vooral de Mio Cyclo is de afgelopen jaren ontzettend populair onder verschillende avontuurlijke fietsers. Deze Mio Cyclo discover beschikt namelijk over een lagere prijs dan de meeste navigatiesystemen waardoor hij iets toegankelijker is.

Bryton

Bryton is een opkomend fietsnavigatie merk dat bekend staat om zijn betaalbare en gebruiksvriendelijke producten.

De Bryton Rider serie is een van de meest populaire fietsnavigatie producten van Bryton. Het biedt geavanceerde navigatie- en trainingsfuncties en is geschikt voor zowel recreatieve als professionele fietsers.

Teasi One

Teasi One is een ander populair fietsnavigatie merk dat bekend staat om zijn betaalbare en gebruiksvriendelijke producten. De Teasi One serie is een van de meest populaire fietsnavigatie producten van Teasi One.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste navigatie voor op de fiets?

De beste fietsnavigatie is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het gebruik. Er zijn verschillende merken en modellen op de markt, elk met hun eigen functies en prijsklassen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk zijn, zoals kaarten, navigatie-instructies, batterijduur, waterbestendigheid en connectiviteit. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak en hoe ver de ritten zijn, en of de fietsnavigatie geschikt is voor de gewenste activiteit, zoals mountainbiken of racefietsen.


Wat is beter Garmin of Mio?

Garmin en Mio zijn beide gerenommeerde merken op het gebied van fietsnavigatie. Beide merken bieden hoogwaardige producten met vergelijkbare functies en prijsklassen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk zijn en welke merkvoorkeur de gebruiker heeft. Het is raadzaam om reviews te lezen en de producten te vergelijken voordat een keuze wordt gemaakt.


Welke fietscomputer met navigatie?

Er zijn verschillende fietscomputers op de markt met navigatie-functies. Sommige populaire merken zijn Garmin, Mio en Wahoo. Het is belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk zijn, zoals kaarten, navigatie-instructies, batterijduur, waterbestendigheid en connectiviteit. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak en hoe ver de ritten zijn, en of de fietscomputer geschikt is voor de gewenste activiteit, zoals mountainbiken of racefietsen.


Hoe kies je een fietscomputer?

Bij het kiezen van een fietscomputer is het belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk zijn, zoals kaarten, navigatie-instructies, batterijduur, waterbestendigheid en connectiviteit. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak en hoe ver de ritten zijn, en of de fietscomputer geschikt is voor de gewenste activiteit, zoals mountainbiken of racefietsen. Het is raadzaam om reviews te lezen en de producten te vergelijken voordat een keuze wordt gemaakt.


Fietsnavigatie op telefoon

Er zijn verschillende fietsnavigatie-apps beschikbaar voor smartphones. Deze apps kunnen handig zijn voor toeristische fietstochten, maar zijn mogelijk minder geschikt voor intensieve activiteiten zoals mountainbiken of racefietsen. Het is belangrijk om te overwegen hoe vaak en hoe ver de ritten zijn, en of de telefoon geschikt is voor de gewenste activiteit. Het is ook belangrijk om te overwegen of de telefoon veilig en gemakkelijk op het stuur kan worden bevestigd.


Goedkope fietsnavigatie

Er zijn verschillende goedkope fietsnavigatie-opties beschikbaar op de markt. Deze kunnen handig zijn voor recreatieve fietstochten, maar hebben mogelijk minder functies en een kortere batterijduur dan duurdere modellen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies belangrijk zijn en welk budget beschikbaar is voordat een keuze wordt gemaakt. Het is raadzaam om reviews te lezen en de producten te vergelijken voordat een keuze wordt gemaakt.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>