Beste Massage gun [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Massage Gun

Black Rhino Massage Gun

Black Rhino Massage Gun

De Black Rhino Massage Gun helpt bij herstel van de spieren na een (intensieve)training en voorkomt blessures. Door de 30 verschillende standen kan jezelf de fijnste intensiteit instellen. Hierdoor zul je nooit pijn ervaren met een massage. Elke spiergroep kan gemasseerd worden door de verschillende opzet stukjes. De Lithium Ion batterij zorgt ervoor dat jij lang kan genieten van deze heerlijke massage. Kortom, is dit het beste massage gun van 2023!

Wat is de beste massage gun of het beste massage pistool? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we besloten hier een artikel over te schrijven.

 Met dit artikel hopen we jou te helpen bij het kopen van het juiste massage pistool. Massage guns zijn nog relatief onbekend binnen de fitness industrie, echter merken we dat de vraag naar deze toffe gadgets steeds verder stijgt.

Dit is overigens niet voor niets. Massage guns kunnen je verschillende voordelen bieden en zijn in onze ogen ontzettend handig voor mensen die intensief aan krachtsport doen.

Kortom, lees gauw verder als je meer te weten wilt komen over massage pistolen en als je benieuwd bent naar de top 5 beste massage guns van dit moment!

Top 5 Beste Massage Guns

Black Rhino Massage Gun

Beste Koop Massage Gun
1. Black Rhino Massage Gun

LifeGoods Massage Gun

Beste Goedkope Massage Gun

2. LifeGoods Massage Gun

Beste professionele massage gun

3. Massage Gun PRO

Beste budget massage gun

4. MM Brands Massage Gun Professioneel – Theragun – Massage Pistool

Beste kleine massage gun

5. Theragun Mini

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke massage guns het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Massage gun van 2023?

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: Wat is de beste massage gun?

Zoals we eerder al hebben aangegeven hebben we meerdere massage guns met elkaar vergeleken op verschillende criteria.

Op basis hiervan hebben we een overzicht gemaakt van de top 5 beste massage guns in 2023. Kortom, in onderstaande sectie krijg je antwoord op de vraag: "Welke Massage gun is het beste?'.

Lees gauw verder voor alle resultaten uit onze Massage Gun Test 2023!

1. Black Rhino Massage Gun

Black Rhino Massage Gun
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Net zoals bij elke wedstrijd kan er natuurlijk, maar 1 de beste zijn. Als jij op zoek bent naar de beste massage gun dan zouden wij voor de Black Rhino Massage GunMet deze massage gun wordt het verhelpen van blessures, spierherstel bevorderen of gewoon ontspannen na een zware werkdag een fluitje van een cent.  

Elk lichaamsdeel heeft een andere soort massage nodig. Daarom zijn er 6 verschillende opzetstukjes die zorgen dat je helemaal lichaam goed gemasseerd kunnen worden. Dit in combinatie met de 30 standen heb jij altijd de juiste massage. Ideaal als je even toe bent aan een goede massage.

De krachtige Lithium Ion batterij zorgt ervoor je de massage gun altijd kunt opladen. Normaal gesproken gaat dit ten koste van de levensduur. Dat is niet het geval met deze batterij. Hij is energiebesparend en efficiënt. 

Door de bijgeleverde draagtas kan je hem overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Dus als je klaar bent met een training kan je hem meteen gebruiken om te herstellen.

Voordelen Black Rhino Massage Gun

 • Makkelijk mee te nemen door de draagtas
 • Krachtige Lithium Ion batterij
 • Keuze uit 30 verschillende standen
 • Wordt geleverd met 6 opzetstukken

Nadelen Black Rhino Massage Gun

 • Geen

2. LifeGoods Massage Gun

LifeGoods Massage Gun
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Op nummer 2 van onze lijst vinden we de LifeGoods Massage GunAls jij op zoek bent naar een goed en betaalbaar massageapparaat dan is dit een aanrader.

Deze massage gun beschikt over 30 verschillende snelheidsstanden, een volle batterij gaat maar liefst 5 uur mee en het LCD- scherp werkt ontzettend fijn.

Verder kun je. met deze massage gun je hele lichaam masseren aangezien de massage gun geleverd wordt met 6 verschillende opzetstukken. Hiermee zijn stijve spieren voor goed verleden tijd.

Verder krijg je trouwens ook een mooie hoes bij deze massage gun waardoor je hem altijd en overal mee naar toe kunt nemen.

Kortom, een betaalbare massage gun die beschikt over alle belangrijke criteria die nodig zijn bij het kiezen van de beste massage gun. 

Voordelen LifeGoods Massage Gun

 • 30 verschillende snelheidsstanden
 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit
 • Volle batterij gaat maar liefst 5 uur mee

Nadelen LifeGoods Massage Gun

 • Iets minder opzetstukken

3. Massage Gun Pro

Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Er zijn weinig massage pistolen op het internet met zulke positieve reviews als de Massage Gun PRO van Bellies Family. Met 12 standen en 7 verschillende massage koppen heb je voldoende keuze qua intensiteit, of je nou een zachte, harde of snelle massage nodig hebt. Het apparaat is krachtig genoeg om ook de 'deep tissue' goed onder handen te nemen. Je voelt dan ook echt verschil na het gebruik van het massage gun.

Je krijgt gratis een mooie draagkoffer mee zodat je deze ook makkelijk mee kunt nemen naar de sportclub of zelfs op vakantie.  Zoals je mag verwachten is ook dit model volledig draadloos en is het makkelijk om het op jezelf te gebruiken. In opgeladen stand gaat dit massage pistool maximaal 6 uur mee. Het grootste voordeel van dit product is misschien wel de prijs. Voor dit geld is er geen beter alternatief op de markt!

Voordelen Massage Gun Pro

 • Luxe LCD drukscherm
 • Beste goedkope massage gun
 • Batterijduur tot 6 uur

Nadelen Massage Gun Pro

 • Nog een paar extra standen was fijn geweest

4. MM Brands Massage Gun Professioneel – Theragun – Massage Pistool

Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Ben jij op zoek naar een massage apparaat dat jou helpt bij het herstel van spierpijn, de bloedsomloop verbeter en zelfs je prestaties verbeterd? De MM Brands Massage Gun Professioneel – Theragun – Massage Pistool zal jou hierbij helpen!

Deze spierstimulator wordt niet alleen gebruikt door sporters, maar ook door masseurs en fysiotherapeuten. Zeg vaarwel tegen spierpijn! De Massage Gun werkt middels vibratiemassage.

De Massage Gun beschikt over maar liefst 20 verschillende intensiteiten. Het is recent bewezen dat deze massage methode positieve invloed heeft op chronische pijn, stijve spieren, gespannen spieren en spierpijn.

Daarnaast is het een van de meest effectieve massage methodes. Stille motor en duurzame batterij De Massage Gun beschikt over een enorm stille motor. Het geluid is slechts 35-55 decibel.

Dit staat gelijk aan een lucifer die op een tafel valt. Daarnaast bevat de Massage Gun een duurzame batterij. Een volle batterij gaat tot wel 5 uur lang mee!

Voordelen MM Brands Massage Gun Professioneel – Theragun – Massage Pistool

 • Apparaat is draadloos te gebruiken
 • Geen afstandsbediening of massage apparaat nodig om het apparaat mee te bedienen
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen MM Brands Massage Gun Professioneel – Theragun – Massage Pistool

 • Geen timer

5. Theragun Mini

Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Op nummer 5 vinden we de Theragun. De Theragun Mini is een kleine massage gun waarmee je dankzij vibratie massage technieken af kunt komen van je stijve spieren.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deze massage gun. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Gemakkelijk mee te nemen op bijvoorbeeld reis
 • Het massage apparaat werkt draadloos, waardoor je niet altijd in de buurt van een stopcontact hoeft te zitten tijdens de behandeling.
 • 3 Verschillende intensiteitsstanden waardoor je zelf kunt bepalen hoe stevig de vibratie massage moet zijn

Deze massage gun is wel wat duurder, maar het is wel een kwalitatief hele goede massage gun. Om deze reden zeker een aanrader die niet mag ontbreken in deze top 5 met beste vibratie massage apparaten.

Voordelen Theragun Mini

 • Dankzij kleine formaat heel makkelijk mee te nemen
 • Ontzettend stil

Nadelen Theragun Mini

 • Gaat niet heel lang mee

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage gun?

Het kopen van de beste massage gun is lastiger dan je waarschijnlijk zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel massage guns te koop die eigenlijk veel te duur zijn.

Bovendien is er niet zoiets als een "beste massage gun" voor elke persoon. Welke massage gun het beste past bij jouw situatie is natuurlijk afhankelijk van verschillende criteria. Denk hierbij aan je doelstelling, hoe je de massage gun gaat gebruiken en wat je uiteindelijk wil bereiken met de massage gun.

Om je op weg te helpen bij het vinden van een goed massage pistool hebben we hieronder een koopgids waarin we je uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun.

Welke massage gun past bij mij?

Bij het kopen van de beste massage gun wil je natuurlijk eerst weten welke massage gun het beste bij je situatie past.

Om deze reden is het slim om hier op voorhand over na te denken. Vragen die je jezelf kunt stellen om te ontdekken wat voor massage gun je nodig hebt zijn:

 • Waar ga je de massage gun voor gebruiken?
 • Hoe ga je de massage gun gebruiken?
 • Met wat voor doel gebruik je de massage gun? Ontspanning of spierherstel?
 • Hoeveel geld heb je over voor de massage gun?

Op basis hiervan kun je vervolgens een massage gun uitkiezen die past bij je eigen eisen en wensen, zo weet je zeker dat je een massage gun koopt die past bij jouw situatie.

Prijzen

Bij het kopen van een goede massage gun wil je natuurlijk kijken naar de prijs. Massage guns zijn verkrijgbaar in een brede range van verschillende prijzen.

Hieronder een overzicht van de verschillende prijzen en wat je kunt verwachten voor deze prijs.

Massage gun onder 50 euro

Op verschillende websites zul je massage guns vinden van minder dan 50 euro. Ook de Action verkoopt een massage gun van minder dan 50 euro.

Voor dit geld zouden we niet te veel verwachten van de massage gun. Vaak zijn dit slechte producten die niet voldoen aan de juiste eisen en de algehele kwaliteit is vaak niet heel denderend.

Massage gun tussen de 50 euro en 125 euro

De meeste massage guns zitten in de prijs range tussen de 50 en 125 euro. Dit zijn vaak betere massage guns en een stuk toegankelijker door de aangename prijs.

In deze prijscategorie vind je verschillende massage guns die over een goede kwaliteit beschikken. Wanneer je de juiste massage gun koopt, kun je voor dit bedrag zeker een goed product vinden.

In onze lijst vind je verschillende massage guns in deze prijsrange. 

Massage gun boven de 125 euro

Massage guns die duurder dan 125 euro zijn beschouwen wij als "premium" massage guns. Dit zijn de absolute top massage guns en worden vaak gebruikt door bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

Als particulier is dit vaak enorm veel geld voor een massage gun en volstaat een massage gun van onder de 125 euro eigenlijk altijd wel.

Ben jij echt op zoek naar een uitgebreid massageapparaat die je dagelijks gaat gebruiken? Dan kan een massage pistool van meer dan 125 euro natuurlijk wel de moeite waard zijn. 

Kracht (RPM en mAH)

Bij het kopen van de beste massage guns wil je altijd letten op de kracht van het massage apparaat. Hoe meer kracht een massage apparaat namelijk heeft, des te effectiever zal de massage zijn.

In veel gevallen is de kracht van een massage pistool te meten aan de hand van de RPM en de mAH.

De RPM staat voor de 'Round Per Minute'. Hiermee wordt bedoeld hoeveel bewegingen er in 1 minuut gemaakt kunnen worden. We zouden je aanraden om minimaal een massage gun te nemen met een RPM van 3000, minder dan dit is helaas een stuk minder effectief.

Naast de RPM heb je ook nog de mAh. Dit heeft voornamelijk te maken met de batterij. Als jij een full body massage wilt geven dan heb je natuurlijk wel even nodig. Het zou dan vervelend zijn als je massage pistool na 10 minuten goede massage uitvalt. Ga daarom minimaal voor een mAH van 2300

Opzetstukken

Een massage gun is een fantastische manier om je hele lichaam te voorzien van een goede massage. Hiervoor heb je echter wel de juiste opzetstukken nodig.

De beste massage guns worden eigenlijk altijd standaard geleverd met verschillende opzetstukken. Het verschilt echter per massage apparaat welke verschillende opzetstukken er bijgeleverd zijn.

Wanneer jij een goede massage gun wilt kopen, zorg er dan voor dat deze in ieder geval de volgende opzetstukken heeft:

 • Bolle vormen: Opzetstukken met een bolle vorm worden voornamelijk gebruikt bij het masseren van grotere spiergroepen. Dit type opzetstuk kan over het hele lichaam gebruikt worden
 • U-vormen: Wanneer je een U-vorm op je massage pistool monteert kun je de ruggengraat, nek en grotere spieren masseren.
 • Smalle opzetstukken: Goed voor het masseren van gewrichten.

In de meeste massage guns in onze top 5 zijn deze opzetstukken allemaal meegeleverd. Door voor een van deze massage guns te kiezen weet je dus zeker dat je een goede massage gun in huis haalt. 

Opzetstukken massage gun

Geluidsniveau

Wij hebben ooit een goedkoop massage pistool op de kop getikt op een lokale markt in Amsterdam. Dit massage pistool leek op het eerste ook prima. Tot we hem probeerde aan te zetten.

Deze massage gun maakte zonder grappen meer herrie dan een F-16 die rakelings overvliegt.

Een wijze les van ons?

Let altijd op het geluidsniveau van de beste massage guns. Je wilt het liefst een massage gun hebben met een relatief laag niveau zodat je relax, kunt masseren.

Een massageapparaat dat ontzettend veel herrie maakt, is natuurlijk niet aan te raden.


Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Waarom zou je eigenlijk een Massage gun kopen? Wegen de voordelen wel op tegen de prijs die je betaalt voor dit massageapparaat?

De massage gun is natuurlijk relatief nieuw in Nederland en om die reden vragen veel mensen zich dit af.

Wij zijn voor je op onderzoek gegaan en hebben de belangrijkste voordelen van een massage gun op een rijtje gezet.

 • Verlicht spierpijn en knopen in je spieren

Een massage gun kan helpen bij het verminderen van spierpijn. Door met het pistool je spieren te masseren kun je knopen verlichtend zelfs weghalen.

Hierdoor zul je minder pijn en kramp ervaren. Dankzij het massage pistool komt er heel wat beweging in de spieren waardoor je spieren losser worden. Dit resulteert in lossere en meer ontspannen spieren.

 • Helpt je lichaam beter te herstellen na intensieve krachttraining

Als jij dagelijks aan intensieve training doet dan is een massage gun waarschijnlijk een uitkomst voor jou.

Met dit pistool kun je er namelijk voor zorgen dat je lichaam beter hersteld na training. Stijve spieren zijn dus voor goed verleden tijd. Als je hebt getraind is het slim om even een kleine 10 minuten met het apparaat aan de slag te gaan. Door dit te doen voorkom je dat je spieren na een training vast gaan zitten.

 • Ideaal voor je warming-up

Goed, je kunt het pistool dus gebruiken na het doen van krachttraining of een andere sport. Wist je echter dat een massage gun ook gebruikt kan worden voor een training?

Door je spieren voor een training even te masseren zorg je ervoor dat de spieren geactiveerd worden. Hierdoor zul je minder snel tegen blessures aan lopen en is je lichaam goed los gekomen. De doorbloeding zal beter zijn waardoor je ook een betere training zal gaan ervaren.

 • Gerichten masseren dan een foam roller

Uiteraard zijn Foam Rollers de laatste jaren ontzettend populair geworden. Terecht ook aangezien een foam roller super effectief is.

Wist je echter dat een massage pistool de spieren nog intenser stimuleert dan een foam roller?

Dit komt doordat een massage gun een andere vorm van masseren gebruikt: klopmassage. Het voordeel van deze massage methode is dat het een dieper effect heeft. Bovendien kun je veel gerichter masseren en precies de plekken aanpakken waar jij last ervaart.

Wat is een Massage gun?

Een massage gun is een massage apparaat in de vorm van een pistool. Dit apparaat beweegt heen- en weer waardoor je een vibratie massage creëert. Een massage gun zorgt hiervoor dat de zogenaamde 'deep-tissue massage' nagebootst wordt.

Een massage gun wordt gebruikt voor het verminderen van spierpijn, stijve spieren sneller herstellen of met als doel om extra te ontspannen.


Hoe gebruik je een massage gun?

Het gebruik van de beste massage gun is soms moeilijker dan je zou denken. Vooral op het begin kan het uitvoeren van een vibratie massage met massage pistolen wat onwennig zijn.

Er zijn daarom een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een massage gun. Hieronder een aantal belangrijke zaken bij het gebruik van de beste massage gun voor een goede vibratie massage.

Opzetstukken

Een massage gun zoals northwall massage gun of een andere wordt vaak geleverd met een aantal opzetstukken. Elk opzetstuk heeft weer een ander doel. Hieronder de belangrijkste opzetstukken op een rijtje:

 • Grote bal: Meest voorkomende opzet en de massage gun gebruikt deze vooral voor grotere spiergroepen.
 • Platte kop: Dit is een ideaal opzetstuk voor een intense massage van de hamsting.
 • Bullet: Het bullet opzetstuk gebruik je voor het verminderen van knopen en pijnpunten. Wanneer je op bepaalde plekken in je lichaam pijn ervaart is dit een goed opzetstuk.
 • Forkhead: Dit wordt voornamelijk gebruik voor een intensieve massage of professionele massage en helpt bij gevoelige spieren.

Massage gun gebruiken tijdens de warming up

Dat een massage gun goed kan werken bij een goede warming-up weten maar weinig mensen. Toch is het ene absolute aanrader om je massage gun is te gebruiken voor je begint met sporten.

Op deze manier activeer je de spieren en zorg je ervoor dat je dankzij een professionele massage of perfecte massage goed je training kunt beginnen.

Hierbij is het aan te raden om de professionele massage gun in te zetten voor het masseren van de spiergroep die je gaat trainen. Ga vervolgens langzaam heen en weer over de spieren en experimenteer met verschillende standen.

Massage gun na een work-out

Uiteraard kun je de massage gun ook gebruik na je training. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en door te spelen met de verschillende standen kun je ervoor zorgen dat de spieren beter herstellen.

Met een professionele massage gun massage kun je op een zeer effectieve manier je spieren voorzien van een goede impuls.

Tip: Probeer verschillende standen uit en masseer de spieren die je getraind hebt.

Massage gun gebruiken voor ontspanning

Uiteraard kun je de massage apparaten ook gebruiken als ontspanningsmassage. Hiervoor gelden geen regels, gebruik hem lekker zoals je zelf welt zouden we zeggen. Het belangrijkste doel hiervan is natuurlijk dat je ontspant.


Werkt een massage gun echt?

Het gebruik van een massage gun is een goede manier om je lichaam wat extra rust te geven. Een massage pistool kan er voor zorgen dat je:

 • Spierpijn vermindert

 • Knopen in je spieren kunt uitmasseren

 • Pijnlijke gewrichten verleden tijd zijn

 • Je spieren ontspannen op een fijne manier

Wij hebben zelf meerdere massage guns geprobeerd en door een massage pistool gebruiken merken we zeker verschillende voordelen.

Zo zorgen de trillende bewegingen voor een goed gevoel en is het een multifunctioneel apparaat met verschillende massage mogelijkheden.

Bovendien is het kopen van een massage gun een stuk goedkoper dan een veel duurdere massage. 


Hoe kies je de beste massage gun?

Het kopen van een goede massage gun is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een massage gun. In onze top 5 beste massage gun vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste massage gun te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere massage guns hebben vergeleken op meerdere criteria. Denk hierbij aan de prijs / kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>