Beste Fitness Handschoenen [Test 2023]

Laatste update: januari 2024

Best Geteste Fitness Handschoenen

Reeva Sporthandschoenen

Reeva Sporthandschoenen


De Reeva Sporthandschoenen zijn de ideale Fitness Handschoenen voor zowel mannen als vrouwen. Maar wat maakt deze unisex handschoenen zo goed? Ten eerste zijn ze gemaakt van hoge kwaliteit en bieden een uitstekende bescherming van je handen. Ten tweede zul je geen last meer hebben van zwetende of stinkende handschoenen dankzij het open design. Verder ervaar je optimale polsondersteuning door de elastisch wrist wrap en heb je extra grip door de siliconen grippads. En nu in wel 5 verschillende maten beschikbaar!

Wat zijn de beste Fitness Handschoenen? Deze vraag krijgen wij vaak bij Fitcode doorgestuurd.  Het is niet gek dat deze vraag vaak wordt gesteld. Er zijn namelijk genoeg redenen om Fitness Handschoenen aan te schaffen:

 • Het zorgt voor meer grip.
 • Het zorgt extra steun bij de polsen.
 • Het voorkomt dat je eelt of blaren krijgt.

Het is alleen niet heel eenvoudig om de juiste Fitness Handschoenen te vinden door het reuze aanbod. Daarom hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Fitness Handschoenen gecreëerd. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Fitness Handschoenen

Reeva Sporthandschoenen

Beste Fitness Handschoenen
1. Reeva Sporthandschoenen

DURA Fitness Gloves

Beste Fitness Handschoenen voor Dames

2. DURA Fitness Gloves

Tunturi Fitness Gloves

Beste Fitness Handschoenen voor Heren

3. Tunturi Fitness Gloves

Domyos Fitness Handschoenen 900

Beste Fitness Handschoenen met Wrist wrap

4. Domyos Fitness Handschoenen 900

Corength Grip Pad Fitness

Beste Voordelige Fitness Handschoenen

5. Corength Grip Pad Fitness

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Fitness Handschoenen het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Fitness Handschoenen?

Wij van Fitcode hebben hieronder de Top 5 Beste Fitness Handschoenen uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf bepalen welke Fitness Handschoenen het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Duurzaam
 • Materiaal

Ontdek hieronder de geselecteerde Fitness Handschoenen!

1. Reeva Sporthandschoenen 

Reeva Sporthandschoenen
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Materiaal

Als jij op zoek bent naar de beste Fitness Handschoenen, dan zijn deze Reeva Sporthandschoenen de juiste optie. Reeva is een bekende binnen fitnessbranche.  Het merk is ooit opgericht met een duidelijke visie: het ontwikkelen van de beste kwaliteit gear door gebruik te maken van de meest duurzame materialen. Dit is ook terug te zien in deze Fitness Handschoenen. 

De handschoenen zijn namelijk gemaakt van een hoge kwaliteit en bieden een uitstekende bescherming van de handen. Daarnaast zijn ze voorzien van een elastische wrist wrap die voor een optimale polsondersteuning zorgt. Zo is het gemaakt van een speciaal elastisch materiaal dat de flexibiliteit van de pols garandeert.

Dankzij het open design heb je geen last meer van zwetende handen en stinkende handschoenen. Verder zorgen de handschoenen voor extra grip door de silicone grippads, hierdoor zal een barbell of dumbbell niet snel uit je hand glijden.

Bovendien zijn de handschoenen verkrijgbaar in 5 verschillende maten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen

Voordelen REEVA SPORTHANDSCHOENEN

 • Open design zorgt voor vermindering van zwetende en stinkende handen
 • Elastische wrist wrap voor optimale polsondersteuning
 • Silicone grippads zorgen voor extra grip
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende maten

Nadelen REEVA SPORTHANDSCHOENEN 

 • ...

2. DURA Fitness Gloves 

DURA Fitness Gloves
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Onder de vrouwelijke sporters zijn Fitness Handschoenen ontzettend populair. Daarom mogen de  DURA Fitness Gloves uiteraard niet ontbreken in deze top 5. Maar wat maakt deze handschoenen zo goed?

Ten eerste hebben de Dura handschoenen een hoge draagcomfort en zitten dus heel fijn tijdens het gebruik van gewichten. Hierdoor worden eelt en blaren voorkomen. Daarnaast zijn de handpalmen uitgerust met een pad die voor extra grip zorgt. 

Ten tweede zijn deze Fitness Handschoenen erg stijlvol gemaakt. Hierdoor loop je met een elegante look door de sportschool en is die te combineren met elke outfit.

Verder zijn ze voorzien van binnenhandschoenen, klittenbandsluiting en zijn ze verkrijgbaar in de maten M en L.

Voordelen DURA FITNESS GLOVES 

 • Extra veel grip dankzij padding in de handpalm
 • Hoge draagcomfort
 • Stijlvol en elegant

Nadelen DURA FITNESS GLOVES  

 • Geen

3. Tunturi Fitness Gloves

Tunturi Fitness Gloves
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Wat zijn de beste Fitness Handschoenen voor heren? In onze ogen zijn de Tunturi Fitness Gloves de beste keuze. Het merk Tunturi is een grote speler binnen de fitness markt en ontwikkelt uitsluitend producten die gunstig geprijsd zijn maar toch hoge kwaliteit bieden.

Ook bij deze sporthandschoenen is dit het geval.  De prijs is ontzettend goed en de kwaliteit erg hoog. Verder is de pasvorm van de handschoenen heel comfortabel en bieden daarnaast ook een goede bescherming van je handen. Daarnaast beschikken de handschoenen over een handige klittenbandsluiting en een mooie padding in de palm voor extra grip gedurende je training.

Bovendien zijn deze Fitness Handschoenen verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Dus let wel goed op de juiste maat bij het aanschaffen!

Voordelen TUNTURI FITNESS GLOVES

 • Comfortabele pasvorm die ook bescherming biedt
 • Extra grip dankzij padding in de handpalm
 • Verkrijgbaar in verschillende maten
 • Voordelige prijs

Nadelen TUNTURI FITNESS GLOVES 

 • Geur is niet heel lekker

4. Domyos Fitness Handschoenen 900

Domyos Fitness Handschoenen 900
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

De Domyos Fitness Handschoenen 900 zijn de beste handschoenen met wrist wrap. Hierdoor ervaar je meer grip en comfort tijdens je workouts. Maar wat maakt deze Fitness Handschoenen verder zo goed?

Ten eerste zorgt het dikke en soepele schuim op de handpalm voor meer demping, waardoor je een fijne comfort ervaart. Ten tweede is die extra verstevigd door de versterkte naden en het robuuste materiaal. Ook is die gemaakt van antislip materiaal, waardoor je meer grip hebt. Ten derde is het ademend vermogen sterk verbeterd door de luchtige tricot op de handrug.

Verder zorgt de wrist wrap voor meer ondersteuning bij zwaardere gewichten. Daarnaast is die gemakkelijk aan en uit te trekken.

Voordelen DOMYOS FITNESS HANDSCHOENEN 900

 • Stevig door versterkte naden en robuust materiaal
 • Meer demping dankzij dik en soepel schuim
 • Meer grip dankzij antislip materiaal
 • Ademend vermogen

Nadelen DOMYOS FITNESS HANDSCHOENEN 900

 • Streng onderhoudsadvies

5. Corength Grip Pad Fitness

Corength Grip Pad Fitness
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

duurzaam 

materiaal

De Corengst Grip Pad Fitness is de voordeligste optie uit deze lijst, maar ondanks zijn goedkope prijs bieden ze wel optimale bescherming en grip tijdens het trainen. 

Deze optimale bescherming wordt gewaarborgd dankzij een dikke pad in combinatie met versterkte naden. Daarnaast ervaar je bijzonder veel grip op stangen of op de grond, mocht je push-ups en dergelijke oefeningen gaan doen.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de handschoenen fijn aansluiten op je handen. Ook kun je daardoor gemakkelijk de handschoenen aan en uit doen. Verder zorgt het ademend vermogen ervoor dat je handen vrij voelen en kunnen ademen dankzij de handrug die volledig is verlucht.

Voordelen CORENGTH GRIP PAD FITNESS

 • Optimale bescherming en grip
 • Ergonomisch ontwerp
 • Ademend vermogen
 • Voordeligste optie

Nadelen CORENGTH GRIP PAD FITNESS

 • Gaat sneller kapot

Waar moet je op letten bij het kopen van Fitness Handschoenen?

Het enorme aanbod met allerlei verschillende soorten Fitness Handschoenen zorgt er zelfs voor dat de beste Fitness Handschoenen volgens de Consumentbond niet aan te wijzen zijn. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van Fitness Handschoenen? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te helpen met het kiezen van de juiste Fitness Handschoenen, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Ondersteuning

Tijdens het trainen met gewichten worden je polsen veel belast. Daarom is het belangrijk om te kijken of de Fitness Handschoenen optimale ondersteuning bieden, zodat vervelende blessures voorkomen kunnen worden.

Comfort

De draagcomfort is uiteraard belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je handen gaan knellen omdat ze te smal zitten of dat je de grip verliest omdat ze te los zitten. Verder kun je ook naar het materiaal kijken.

Maat

Fitness Handschoenen zijn in veel verschillende maten te verkrijgen. Hierbij is belangrijk dat je degene kiest met een ideale pasvorm. Let dus goed op!

Grip

Fitness Handschoenen moeten ervoor zorgen dat de grip optimaal is. Hiermee kun je jouw trainingsresultaten verbeteren maar is het daarnaast ook veiliger. Door die extra grip glijden de gewichten namelijk niet uit je handen. Kijk dus goed of je handschoenen zijn voorzien van antislip materiaal.


Hoe kies je de beste Fitness Handschoenen?

Het kopen van goede Fitness Handschoenen is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van Fitness Handschoenen. In onze Top 5 Beste Fitness Handschoenen vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Fitness Handschoenen te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere Fitness Handschoenen hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>