Beste Huidplooimeter [best getest 2023]

Laatste update: november 2023

Best geteste huidplooimeter

Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition

Met de XXL Nutrition Digitale Huidplooimeter wordt het meten van je vetpercentage eenvoudiger dan ooit. Binnen enkele minuten achterhaal jij je vetpercentage. Dit is een zeer accurate en eenvoudig te gebruiken huidplooimeter. Verder wordt er een handig instructieboekje geleverd bij de meter waardoor je precies weet hoe je je vetpercentage kunt meten. Voor deze prijs zijn wij geen betere optie tegen gekomen!


Ben jij op zoek naar de beste huidplooimeter? Zoek niet verder!


Als jij fanatiek bezig bent met krachttraining en fitness is de kans groot dat je wel eens van een huidplooimeter hebt gehoord. De huidplooimeter is namelijk een handige tool die je kan helpen bij het uitrekenen van jouw vetpercentage.


In dit artikel gaan we je wat meer uitleggen over huidplooimeters en wat momenteel de beste huidplooimeters op de markt zijn. Let's go!

Top 5 Beste Huidplooimeters

Beste Koop huidplooimeter
1. Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition

BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape

Beste goedkope huidplooimeter
2. BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape

Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter

Beste elektrische huidplooimeter
3. Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter

Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

Beste huidplooimeter met meetlint
4. LUBEEZ Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

MyProtein Fat Callipers

Beste goedkope huidplooimeter
5. MyProtein Fat Callipers


Wat is de beste huidplooimeter van 2023?

Wil je een huidplooimeter kopen? We helpen je graag een handje.


Hieronder hebben we de beste huidplooimeters van dit moment voor je op een rijtje gezet. Na onze uitgebreide vergelijking zijn we er achter gekomen welke huidplooimeters het beste zijn op dit moment.


Hierbij hebben we ook rekening gehouden met verschillende soorten huidplooimeters, denk aan beste elektrische huidplooimeter of de beste professionele huidplooimeter.


Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte huidplooimeter tussen! Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek welke huidplooimeter het beste bij jou past!

1. Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition

Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

We trappen deze lijst af met de Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition. Dit is wat ons betreft de beste huidplooimeter van dit moment.


Met deze digitale vetpercentagemeter van XXL Nutrition wordt het meten van je vetpercentage eenvoudiger dan ooit. Het mooie van deze vetpercentage meter is dat hij ontzettend eenvoudig werkt. Binnen een mum van tijd ontdek jij je vetpercentage!


Deze huidplooimeter wordt geleverd met een handig instructieboekje. Hierin wordt precies uitgelegd hoe jij het vetpercentage kunt meten op een accurate en juiste manier.


Zelf zijn we geen andere huidplooimeter tegen gekomen die over  een betere prijs / kwaliteit beschikt dan dit model. Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt. 

Voordelen Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition

 • Zeer nauwkeurig en voor professioneel gebruik geschikt
 • Volledig digitaal display waar je de metingen op kunt aflezen
 • Instructieboekje zorgt ervoor dat je precies weet hoe je het vetpercentage kunt meten
 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen Digitale Vetpercentage Meter - XXL Nutrition

 • Geen

2. BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape

BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

De huidplooimeter die bij ons als beste uit de test is gekomen, is de BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape. Deze huidplooimeter beschikt namelijk over een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding en is ook nog eens ontzettend duurzaam. Daarnaast ontvang je ook nog allerlei extra's wanneer je dit model aanschaft.


Net zoals bij de andere producten uit deze lijst krijg je bij de aankoop van deze meter een gehele set voor het meten van je vet en omtrek.

De handleiding, video en software zorgen ervoor dat deze huidplooimeter voor iedereen toegankelijk is. Ook beschikt deze tang over een zelfspanner waardoor deze altijd dezelfde druk kan uitoefenen.


Bijkomend voordeel is dat deze meter geschikt is voor zowel vrouwen als mannen. Benieuwd naar deze huidplooimeter? Klik dan op de knop hierboven voor meer informatie!

Voordelen BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape

 • Ontzettend eenvoudig te gebruiken
 • Wordt geleverd met allerlei handige extra's zoals software en een instructievideo
 • De kwaliteit van deze huidplooimeter is uitstekend

Nadelen BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape

 • Minder accuraat dan digitale huidplooimeters

3. Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter

Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Op nummer 3 vinden hebben we de Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter geplaatst in onze top vijf.


Deze huidplooimeter hebben we namelijk verkozen tot beste elektrische huidplooimeter. Wil je een huidplooimeter, maar wil je minder geld uitgeven dan de professionele optie hierboven? Dan is dit de beste optie voor jou.


Ook deze huidplooimeter beschikt over een digitale werking en laat de metingen zeer nauwkeurig zien. Daarnaast wordt hij geleverd inclusief een handige handleiding waardoor hij gemakkelijk door iedereen te gebruiken is.


Ook de kwaliteit van deze huidplooimeter is zeer goed en dankzij de duurzaamheid van het materiaal gaat hij ontzettend lang mee.

Voordelen Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter

 • Zeer nauwkeurige metingen dankzij de elektrische werking
 • Metingen gemakkelijk af te lezen van het display
 • Beschikt over een zeer goede kwaliteit

Nadelen Huidplooimeter - VirtuFit Digitale Vetpercentagemeter

 • Minder nauwkeurig dan de professionele huidplooimeter

4. LUBEEZ Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Op nummer vier van onze lijst vind je een vetpercentagemeter van het merk OEM (Lubeez). Het leuke van deze meter is dat er een handig meetlint bij zit en dat de prijs bovendien een stuk lager ligt dan de nummer één van deze lijst.


Om je vetpercentage te meten hoef je niet persé ontzettend veel geld uit te geven en OEM bewijst dat met deze functionele meter. We zijn vooral erg te spreken over het meetlint dat bij deze meter geleverd wordt.


Dankzij dit lint kan je eigenlijk heel snel en nauwkeurig de omtrek meten van een bepaald lichaamsdeel. Wel moeten we toegeven dat de vet percentage meter wat instabiel aanvoelt. Dit is echter het enige puntje van kritiek dat we hebben op deze meter.


Ben jij op zoek naar een goedkope meter die zijn werk doet? Dan is deze zeker geschikt voor jou!

Voordelen LUBEEZ Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

 • Erg makkelijk te gebruiken
 • Beschikt over een prima prijs/kwaliteit
 • Inclusief handig meetlint

Nadelen LUBEEZ Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

 • Dit model is vrij kwetsbaar

5. MyProtein Fat Callipers

MyProtein Fat Callipers
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Wil je nou het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan een huidplooimeter? Dan raden we de MyProtein Fat Callipers aan. Deze huidplooimeter is namelijk ontzettend goedkoop en doet alsnog wat hij moet doen.


Zo kun je met de MyProtein Fat Callipers nauwkeurig je vetpercentage meten en meet je dankzij het meetlint gemakkelijk de omvang van bepaalde lichaamsdelen.

Voordelen MyProtein Fat Callipers

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Ontzettend goedkoop

Nadelen MyProtein Fat Callipers

 • Kwaliteit is een stuk minder dan de andere modellen uit onze top vijf

Waar moet je op letten bij het kopen van een huidplooimeter?

Oké, je wilt dus een huidplooimeter kopen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. De beste optie is namelijk niet zomaar in huis gehaald. Hieronder hebben we enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet.


Na het vergelijken van tientallen huidplooimeters weten we namelijk precies wat de belangrijke aandachtspunten zijn. Neem dus zeker even de moeite om deze criteria goed door te lezen en voorkom gemakkelijk een miskoop.

Wat is een huidplooimeter?

Laten we beginnen bij het begin: Hoe werkt een huidplooimeting eigenlijk ? Zoals we eerder al aangaven is een huidplooimeting een nauwkeurige manier om de vetmassa van je lichaam te bereken. Dit doe je door op een aantal plaatsen van je lichaam de dikte van de huidplooi op te meten. Op basis hiervan kan er een schatting gemaakt worden van de totale vetmassa van je lichaam.


Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten huidplooimetingen. Hieronder zullen we beide kort toelichten.

Soorten huidplooimetingen

4 Punts huidplooimeting

Zoals de naam al doet vermoeden meet je bij de 4 punts huidplooimeting je huidplooien op vier verschillende plaatsen. Dit doe je op de volgende plaatsen:

 1. Biceps
 2. Triceps
 3. Onder de schouder
 4. Net boven je bovenbeen 

7 Punts huidplooimeting

Naast de 4 punts meting heb je ook nog de 7 punts meting. Bij deze meting voer je eigenlijk metingen uit over je gehele lichaam. Dit zijn de volgende plekken:

 1. Op je borst
 2. Op je buik
 3. Op je dij
 4. Voorkant van je arm (ter hoogte van je oksel)
 5. Triceps
 6. Onder je schouderblad
 7.  Bovenzijde van je heup

Nauwkeurigheid

Uiteraard wil je een huidplooimeter in huis halen die zeer nauwkeurig is. Om die reden is het belangrijk dat je bij je zoektocht naar de beste huidplooimeter hier goed aandacht aan besteedt. Lang niet alle huidplooimeters zijn namelijk even nauwkeurig, ook al hebben ze allemaal dezelfde functie.


Bekijk daarom altijd goed de productomschrijving en reviews van een bepaalde huidplooimeter. Hierdoor krijg je een goed idee van welke huidplooimeter wel en niet goed is.


Wat is de beste huidplooimeter?

Volgens onze uitgebreide vergelijking is de BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape de beste huidplooimeter van dit moment. Toch is dit volledig afhankelijk van wat voor soort huidplooimeter je het beste vindt. Er zijn namelijk ook goede elektrische huidplooimeters en huidplooimeters voor een zeer lage prijs.


Wat is een goede vetpercentage meter?

De beste vetpercentage meter is volgens onze test de BOZEERA Huidplooimeter en Body Mass Tape. Deze meet namelijk nauwkeurig je vetpercentage en wordt geleverd inclusief handig meetlint. Hierdoor kun je ook je omvang meten wat in combinatie met je vetpercentage interessante gegevens oplevert.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>