april 2

0 reacties

Beste Huidplooimeters van 2020!

april 2, 2020


1. Huidplooimeter PRO en Body Mass Tape

BOZEERA©

Samenvatting:

De BOZEERA© Huidplooimeter PRO en Body Mass Tape. Eenvoudig in gebruik en perfect om inzicht te krijgen in zowel de omtrek van lichaamsdelen als je lichaamsvetpercentage.


Voordelen:

 • Constante Druk 
 • Groot Bereik
 • Tot aan de MM nauwkeurig

Nadelen:

 • Geen

2. Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam

LUBEEZ©

Samenvatting:

De nauwkeurige Body Mass Tape en een Huidplooimeter in 1 pakket. Meet zowel uw omvang als vetpercentage. Gebruikt door personal trainers, medici en dietisten.


Voordelen:

 • Voldoet aan verwachting 
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik

Nadelen:

 • Kwetsbaar

3. Huidplooimeter en Body Mass Tape

BOZEERA©

Samenvatting:

De BOZEERA© Huidplooimeter PRO en Body Mass Tape. Eenvoudig in gebruik en perfect om inzicht te krijgen in zowel de omtrek van lichaamsdelen als je lichaamsvetpercentage.


Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Inclusief software voor berekeningen
 •  Voor zowel man als vrouw

Nadelen:

 • Kwetsbaar

Ben jij op zoek naar de beste huidplooimeter? Zoek niet verder! 


Als jij fanatiek bezig bent met krachttraining en fitness is de kans groot dat je wel eens van een huidplooimeter hebt gehoord. De huidplooimeter is namelijk een handige tool die je kan helpen bij het uitrekenen van jouw vetpercentage.


In dit artikel gaan we je wat meer uitleggen over huidplooimeters en wat momenteel de beste huidplooimeters op de markt zijn. Let's go!

Wat is een huidplooimeter?

Laten we beginnen bij het begin: Hoe werkt een huidplooimeting eigenlijk ? Zoals we hierboven al aangaven is een huidplooimeting een nauwkeurige manier om de vetmassa van je lichaam te bereken. Dit doe je door op een aantal plaatsen van je lichaam de dikte van de huidplooi op te meten. Op basis hiervan kan er een schatting gemaakt worden van de totale vetmassa van je lichaam.


Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten huidplooimetingen. Hieronder zullen we beide kort toelichten.


4 Punts huidplooimeting


Zoals de naam al doet vermoeden meet je bij de 4 punts huidplooimeting je huidplooien op vier verschillende plaatsen. Dit doe je op de volgende plaatsen:

 1. Biceps
 2. Triceps
 3. Onder de schouder
 4. Net boven je bovenbeen 

7 Punts huidplooimeting

Naast de 4 punts meting heb je ook nog de 7 punts meting. Bij deze meting voer je eigenlijk metingen uit over je gehele lichaam. Dit zijn de volgende plekken:

 1. Op je borst
 2. Op je buik
 3. Op je dij
 4. Voorkant van je arm (ter hoogte van je oksel)
 5. Triceps
 6. Onder je schouderblad
 7.  Bovenzijde van je heup


Op nummer twee van onze lijst vind je een vetpercentagemeter van het merk OEM. Het leuke van deze meter is dat er een handig meetlint bij zit en dat de prijs bovendien een stuk lager ligt dan de nummer één van deze lijst. Om je vetpercentage te meten hoef je niet persé ontzettend veel geld uit te geven en OEM bewijst dat met deze functionele meter. We zijn vooral erg te spreken over het meetlint dat bij deze meter geleverd wordt. Dankzij dit lint kan je eigenlijk heel snel en nauwkeurig de omtrek meten van een bepaald lichaamsdeel. Wel moeten we toegeven dat de vet percentage meter wat instabiel aanvoelt. Dit is echter het enige puntje van kritiek dat we hebben op deze meter. Ben jij op zoek naar een goedkope meter die zijn werk doet? Dan is deze zeker geschikt voor jou!

De Beste Huidplooimeters

1. Huidplooimeter PRO en Body Mass Tape - Bozeera

Op de nummer één van onze lijst vinden we een huidplooimeter van het merk Bozeera. Het mooie van deze meter is dat je naast de meter ook bijpassende gratis software, een handleiding en een gratis video krijgt.

Een ander voordeel van deze meter is dat hij makkelijk te bedienen is. Vooral het feit dat de druk constant is en niet afhankelijk is van je knijpkracht. Hierdoor meet je eigenlijk altijd enorm effectief en is het lastig om fouten te maken omdat de knijpkracht altijd hetzelfde is.

Ook de video en berekeningen die je bij dit product krijgt zijn ontzettend handig, helemaal als beginner kan dit helpen aangezien er stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit product kan gebruiken. Klein puntje van kritiek is dat je geen eigen profiel kan maken waardoor je continu de berekeningen opnieuw moet toevoegen.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Inclusief Software
 • Voor zowel man als vrouw te gebruiken

Nadelen:

 • Geen

2. Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam - Beste koop

Op nummer twee van onze lijst vind je een vetpercentagemeter van het merk OEM (Lubeez). Het leuke van deze meter is dat er een handig meetlint bij zit en dat de prijs bovendien een stuk lager ligt dan de nummer één van deze lijst.

Om je vetpercentage te meten hoef je niet persé ontzettend veel geld uit te geven en OEM bewijst dat met deze functionele meter. We zijn vooral erg te spreken over het meetlint dat bij deze meter geleverd wordt.

Dankzij dit lint kan je eigenlijk heel snel en nauwkeurig de omtrek meten van een bepaald lichaamsdeel. Wel moeten we toegeven dat de vet percentage meter wat instabiel aanvoelt. Dit is echter het enige puntje van kritiek dat we hebben op deze meter.

Ben jij op zoek naar een goedkope meter die zijn werk doet? Dan is deze zeker geschikt voor jou!

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen:

 • Beetje kwetsbaar

3. Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam - Beste koop

Op nummer drie van deze lijst vinden we wederom een huidplooimeter van het merk Bozeera. Deze lijkt ontzettend veel op de nummer één uit dit lijstje alleen is hij iets minder stevig. Je kan hem daarom zien als de goedkopere variant van product 1.

Net zoals bij de andere producten uit deze lijst krijg je bij de aankoop van deze meter een gehele set voor het meten van je vet en omtrek.

De handleiding, video en software zorgen ervoor dat deze huidplooimeter voor iedereen toegankelijk is. Ook beschikt deze tang over een zelfspanner waardoor deze altijd dezelfde druk kan uitoefenen.

Bijkomend voordeel is dat deze meter geschikt is voor zowel vrouwen als mannen. 

Voordelen:

 • Handig in gebruik
 • Comfortabel 

Nadelen:

 • Matig in gebruik

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>