Beste Opblaasbare Kano [Top 5 in 2023]

Best Geteste Opblaasbare Kano

Itiwit Canadese Kano X500

Itiwit Canadese Kano X500

De Itiwit Canadese Kano X500 is de beste opblaasbare kano van dit moment.  Wat maakt deze opblaasbare familie boot dan de beste? Ten eerste is die gemakkelijk te vervoeren door de wieltjes aan de tas. Ten tweede zorgen de verhoogde bankjes van schuimen voor nog meer comfort en als laatste zorgt een extra brede bodem voor een goede balans, zodat je geen zorgen hoeft te maken over natte voetjes.


De vakantie komt er weer aan en jij wilt je vrije tijd als een echte waterrat benutten door ontspanning met beweging te kunnen combineren. We hebben het natuurlijk over niets meer dan kanoën. Het ene moment zit je lekker met het zonnetje in je gezicht door de natuur te peddelen en het andere moment ben je aan het scheuren over het water.

Met de opblaasbare kano's van nu wordt het jou in de vakanties nog eenvoudiger gemaakt dan ooit. Zo neemt een opblaasbare kano minder ruimte in beslag en is het veel lichter om te vervoeren ten opzichte van een harde kano. Ideaal voor zowel de ervaren als beginnende watersporter. Alleen hoe weet je nou wat een goede opblaasbare kano is of dat je niet per ongeluk een opblaasbare kajak aanschaft? Allerlei vragen die er bij komen kijken.

Wij zagen dit gelukkig al aankomen en hebben daarom onderzoek gedaan naar de beste opblaasbare kano's. Op deze manier wordt het kiezen makkelijker gemaakt en kun je zo snel mogelijk op water liggen met je opblaasbare kano.

Lees dit artikel verder als je benieuwd bent naar de beste opblaasbare kano's en wat ondersteunde informatie erover!

Top 5 Beste Opblaasbare Kano's

Itiwit Canadese Kano X500

Beste Opblaasbare Kano voor 4 personen
1. Itiwit Canadese Kano X500

Aqua Marina Ripple Kano 2022

Beste Opblaasbare Kano voor 3 personen
2. Aqua Marina Ripple Kano 2022

Sevylor Adventure Kit Kano

Beste Opblaasbare Kano voor 2 personen
3. Sevylor Adventure Kit Kano

Aqua Marina Betta Kano

Beste Opblaasbare Kano voor Beginners
4. Aqua Marina Betta Kano

KOLIBRI KM-330CA KANO

Beste Opblaasbare Kano
5. Kolibri KM-330CA Kano

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke opblaasbare kano het beste is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Opblaasbare Kano?

Met behulp van bovenstaande criterium hebben wij een aantal uitstekende opblaasbare kano's geselecteerd. Deze zijn getest op diverse functionaliteiten en specificaties.

Om de keuze voor jou als watersporter eenvoudiger te maken, hebben wij de meest onderscheidende modellen op basis van kwaliteit en prijs opgenomen in onze Top 5 Beste Opblaasbare Kano's.

Benieuwd met welke opblaasbare kano jij je als een vis in het water kan voelen? Bekijk dan onderstaand onze samengestelde top 5 beste opblaasbare kano's.

1. ITIWIT CANADESE KANO X500

Itiwit Canadese Kano X500
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

Op zoek naar een opblaasbare kano voor het gezin? Dan zit je met de Itiwit Canadse Kano X500 aan het juiste adres. Met plek voor vier personen, kan de pret op het water niet meer stuk!

De vakanties zullen door de vele voordelen van deze spraakmakende kano makkelijker en leuker zijn dan ooit tevoren. Zo heeft het een brede bodem voor extra stabiliteit, een tas met wieltjes om het vervoeren eenvoudiger te maken en zorgen verstevigingen voor nog meer veiligheid.

Hoe zit het dan met het comfort? Nou, door de verhoogde zitjes van schuim en handige opbergruimtes wordt het peddelen voor je gezin zeker comfortabel gemaakt.

Voordelen ITIWIT CANADESE KANO X500

 • Tas met wieltjes om het makkelijker te vervoeren
 • Extra verstevigingen voor nog meer veiligheid
 • Brede bodem voor extra stabiliteit
 • Verhoogde zitjes van schuim

Nadelen ITIWIT CANADESE KANO X500

 • Het is een dure kano

2. AQUA MARINA RIPPLE KANO 2022

Aqua Marina Ripple Kano 2022
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Wil je met drie personen comfortabel lange afstanden gaan varen? Dan is de Aqua Marina Ripple Kano 2022 de perfecte kano voor als je met een derde wiel gaat!

Deze opblaasbare kano heeft namelijk verstelbare en opblaasbare zitjes. Daarnaast is die voorzien van veel opbergruimte en heeft het een 230 kg draagvermogen. Verder is deze opblaasboot inbegrepen met een voetpomp, draagbare vinnen, draagtas en peddels.

Voordelen AQUA MARINA RIPPLE KANO 2022

 • Plastic school en buckles zorgen voor extra stabiliteit rondom de enkels
 • Voorzien van opbergruimte
 • Ruimte voor 3 personen
 • Draagvermogen 230 kg

Nadelen AQUA MARINA RIPPLE KANO 2022

 • Niet geschikt voor de wilde wateren

3. SEVYLOR ADVENTURE KIT KANO

Sevylor Adventure Kit Kano
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Met de Sevylor Adventure Kit Kano heb je de beste opblaasbare kano voor twee personen. Deze stevige kano is door zijn hoge comfort en wendbaarheid, perfect voor de afwisseling tussen ontspanning en actief bewegen!

De met peddels inbegrepen kano biedt dan ook vele voordelen. Zo heeft het beklede en verstelbare zittingen met hoge rugleuning. Daarnaast zorgen de extra hoge wanden voor meer veiligheid en het tegen houden van waterspetters. Bovendien behoudt de opblaasbare kano zijn wendbaarheid door een verwijderbare vin.

En wist je ook dat die wordt geleverd met een handige draagtas, reparatie set en handleiding.

Voordelen SEVYLOR ADVENTURE KIT KANO

 • Extra hoge wanden voor veiligheid en tegenhouden water
 • Beklede en verstelbare zittingen met hoge rugleuning
 • Inclusief draagtas, reparatie set en handleiding
 • Hoge wendbaarheid door verwijderbare vin

Nadelen SEVYLOR ADVENTURE KIT KANO

 • Prijzig

4. AQUA MARINA BETTA KANO

Aqua Marina Betta Kano
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

De Aqua Marina Betta is de juiste opblaasbare kano voor de beginnende watersporter. Deze opvallende kano biedt ruimte voor twee personen. Bovendien is dit een goedkope opblaasbare kano met een zeer goede prijs kwaliteit!

De nadruk bij deze opblaasbare kano ligt bij comfort en balans. Door de brede vorm van de boot, is die niet zo snel om te kieperen en blijft die zodanig stabiel in het water liggen. Dus voor natte voetjes hoeven jij en je partner zeker geen zorgen te maken.

Voordelen AQUA MARINA BETTA KANO

 • Ruimte voor 2 personen
 • Veel stabiliteit
 • Voordelig

Nadelen AQUA MARINA BETTA KANO

 • Peddels zijn niet inclusief

5. KOLIBRI KM-330CA KANO

KOLIBRI KM-330CA KANO
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

Ben jij het peddelen na een tijdje zat? Dan heb je aan de Kolibri KM-330CA de juiste opblaasbare kano. Deze unieke kano voor twee personen, heeft namelijk de optie tot buitenboordmotor. Hoe handig is dat?

Het is een kano van hoge kwaliteit, die zeer snel en stabiel is. Verder beschikt die over comfortabele en verstelbare zittingen. Daarnaast heeft het een draaggewicht van 320 kg.

Inbegrepen met één peddel, één zitting, pomp, reparatiekit en transporttas. 

Voordelen KOLIBRI KM-330CA KANO

 • Comfortabele en verstelbare zittingen
 • Optie tot buitenboordmotor
 • Draaggewicht van 320 kg

Nadelen  KOLIBRI KM-330CA KANO

 • Geleverd met maar één peddle en één zitje

Waar moet je op letten bij het kopen van een Opblaasbare Kano?

Iedere persoon heeft verschillende intenties om het water op te gaan. De één wilt lekker ontspannen gaan peddelen op de rustige wateren en de ander is weer sportief bezig op de wildere wateren. In beide gevallen wil je in ieder geval weten welke functionaliteiten en specificaties er verbonden zijn aan een opblaasbare kano. Dat is zeker niet makkelijk, aangezien er tegenwoordig zo veel verschillende groottes zijn. Bovendien is de beste opblaasbare kano volgens de Consumentbond ook bijna niet aan te kaarten.

Hoe weet je dan dat een kano veilig, betrouwbaar of lang houdbaar is? Want naast plezier, wil jij je natuurlijk ook op je gemak voelen op het water en al helemaal als je op de ruige wateren gaat. Zodoende hebben wij gekeken naar een aantal belangrijke punten waar jij rekening mee kan houden tijdens kopen van een opblaasbare kano.

Dus wil jij het gevoel van comfort en plezier tegelijkertijd ervaren op de stromende wateren? Bekijk dan de opgestelde criterium onderstaand, zodat je weet waar jouw opblaasbare kano minimaal aan moet voldoen.

Verschil tussen een opblaasbare kano en opblaasbare kajak

Voor je een goede opblaasbare kano gaat kopen en we je meer vertellen over de best geteste opblaasbare kano's is het goed om wat meer te weten over het verschil tussen opblaasbare kajaks en een kano. Een kano en opblaasbare kajak zijn namelijk niet dezelfde boot, zoals de meeste mensen denken. Om dit voor eens en altijd uit de wereld te helpen, zullen we kort en krachtig het belangrijkste verschil tussen een kano en opblaasbare kajak uitleggen.

 • Opblaasbare kano's zijn groter, zwaarder en aan de bovenkant open
 • Opblaasbare kajaks zijn slanker en meestal gesloten aan de bovenkant.

Kortom, kies jij er voor om te kajakken of neem je toch liever een opblaasbare kano mee? Bedenk dan dat dat er voor elke situatie een geschikt product is en dat geldt ook voor deze keuze. Het kan zelfs zo zijn dat je denkt laat die kajak of kano maar zitten, ik ga mooi voor een sup board.

Verschillende soorten kano's

Er zijn twee soorten opblaasbare kano's:

 • Smalle opblaasbare kano's | Over het algemeen zijn smalle kano's sneller en wendbaarder, ideaal dus voor de gevorderde kanoërs. Alleen zijn deze kano's vaak wel minder stabiel.

 • Recreatieve opblaasbare kano's | Over het algemeen zijn recreatieve opblaasbare kano's breder, hoger en steviger. Perfect voor beginnende kanoërs, aangezien die stabieler in het water ligt en zo minder snel omvalt. Alleen zijn deze kano's meestal minder snel.

Functionaliteiten

Een opblaasbare kano heeft vele functionaliteiten in vergelijking met traditionele kano's. Zo is het eenvoudig meenemen, neemt het weinig ruimte in beslag, zijn ze relatief licht en heeft het een lange levensduur.

Daarnaast is het belangrijk om een aantal andere zaken te controleren. Kijk bijvoorbeeld of er genoeg been- en opbergruimte is, check het maximale draaggewicht en of de twee peddels inclusief zijn.

Verder kun je ook kijken of er sprake is van een afneembare vin, meerdere luchtkamers, stevig pvc, opblaasbare stoelen en of een reparatiesetje meegeleverd wordt.


Veelgestelde vragen

Voor welke wateren is een opblaasbare kano geschikt?

Opblaasbare kano's zijn boten met een lage diepgang. Hierdoor zijn ze het meest geschikt voor ondiepe wateren als meren, kanalen en langzaam stromende rivieren. Ben je een ervaren kanoër? Dan kun je ook wel met je opblaasboot de zee op of sneller stromende rivieren.

Is een opblaasbare kano veilig?

Wateren kunnen soms heel onbetrouwbaar zijn. Daarom wil je natuurlijk het liefst een goede kano die het meeste veilige gevoel creëert. Hierin spelen materialen, stevigheid en houdbaarheid belangrijke factoren.

Over het algemeen kunnen opblaasbare kano's zeker tegen een stootje doordat ze zijn gemaakt van stvevig materiaal en meerdere stevige lagen. Daarnaast biedt het maximale stabiliteit, waardoor een kano gemiddeld 2-10 jaar mee kan. Hoe voorzichtiger je bent met het vervoeren van je opblaasbare boot, hoe langer die mee gaat. Verder is het handig om scherpe obstakels te vermijden.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>