Beste IJsbad [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste IJsbad

Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen

Een ijsbad nemen is de rage in 2023, en dat is niet voor niets: Uit talloze onderzoeken blijkt dat een ijsbad je concentratie, geluk en stress enorm verbetert. Lagoon heeft dit begrepen en heeft het perfecte ijsbad ontwikkeld voor volwassenen. Het Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen is het ideale ijsbad als je bijvoorbeeld de wim hof methode voor een ijsbad wilt gaan volgen. Je kan hem inklappen en meenemen naar waar je wilt en er is genoeg ruimte voor een volwassen persoon om lekker te ontspannen!

Een ijsbad kopen in 2023? Heel verstandig! En nog verstandiger dat je bent uitgekomen op Fitcode.nl. Onze experts hebben namelijk de beste ijsbaden in 2023 voor je op een rijtje gezet.

Voor een goed ijsbad moet je namelijk zorgen dat je weet waar je naar op zoek bent. Deze top 5 is samengesteld door onze fitness experts, en ze helpen jou om je stress te verminderen en fitter door het leven te gaan!

Top 5 Beste IJsbaden

Beste Koop IJsbad
1. Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen

Beste Lig IJsbad

2. Care Less Opblaasbaar Ligbad

Beste IJsbad voor de douche

3. EKEO Zitbad - 210L

Beste Zit IJsbad

4. BETUB Zitbad

Beste IJsbad voor 2 personen

5. bobbie. blue - Opblaasbaar ligbad voor 2 personen

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welk ijsbad het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste IJsbaden?

Wij van Fitcode hebben in onze IJsbad test de Top 5 Beste IJsbaden uitgebreid uitgelicht. Zo krijg je inzicht in welk IJsbad het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitsverhouding
 • Formaat en afmetingen
 • Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een goed IJsbad. Dus wil je het beste IJsbad kopen? Ontdek hieronder wat het beste IJsbad 2023 is volgens de Fitcode experts!

1. Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen

Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Materiaal

Een ijsbad nemen is de rage in 2023, en da's niet voor niets: Uit talloze onderzoeken blijkt dat een ijsbad je concentratie, geluk en stress enorm verbetert. Lagoon heeft dit begrepen en heeft het perfecte ijsbad ontwikkeld voor volwassenen.


Het Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen is het ideale ijsbad als je bijvoorbeeld de Wim Hof methode voor een ijsbad wilt gaan volgen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden; zo kun je hem met warm water gebruiken voor thermotherapie of juist als spa.

Je kan hem inklappen en meenemen naar waar je wil, en er is genoeg ruimte voor een volwassen persoon om lekker te ontspannen. Dat maakt het Lagoon Opblaasbaar Zitbad het beste ijsbad 2023!

Voordelen Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen

 • Opblaasbaar ontwerp maakt het bad draagbaar en gemakkelijk op te bergen
 • Inclusief een ontspannende giftset en instructies voor de Wim Hof-methode
 • Kan worden gebruikt als een spa- of ijsbad voor thermotherapie
 • Geschikt voor volwassenen en heeft een capaciteit van ongeveer 200 liter

Nadelen Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen

 • Dit bad is minder duurzaam dan een regulier bad

2. Care Less Opblaasbaar Ligbad

Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Liever een ligbad? Als je jezelf helemaal wil onderdompelen in het ijskoude water (zoals de professionals vaak voorschrijven), dan is het Care Less Opblaasbaar Ligbad de beste optie voor jou. Met dit opblaasbare ligbad krijg je veel waar voor je geld, en tegelijkertijd profiteer je van een praktisch product.

Je ligt erg lekker dankzij de unieke vorm, waarbij je zelfs een plateau hebt om bijvoorbeeld je drankje op te zetten. Het bad wordt geleverd met een handige elektrische pomp die krachtig genoeg is om binnen enkele minuten het hele bad op te blazen. Het materiaal is stevig genoeg om dit overal te kunnen doen; ook in een tuin of camping waar misschien wat takjes of steentjes liggen!

Dit bad is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor deze prijs zijn er maar weinig producten die hieraan kunnen tippen, zeker als je een ligbad prefereert boven een klein zitbad.

Voordelen Care Less Opblaasbaar Ligbad

 • Opblaasbaar ontwerp maakt het bad draagbaar en gemakkelijk op te bergen
 • Inclusief een elektrische pomp en afvoerslang
 • Geschikt voor zowel volwassenen als kinderen
 • Compact, lichtgewicht en gemakkelijk op te bergen

Nadelen Care Less Opblaasbaar Ligbad

 • Als je liever een actieve houding hebt in je ijsbad, neem dan het product hierboven

3. EKEO Zitbad - 210L

Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Heb je niet al te veel ruimte, maar wil je toch gebruik maken van een comfortabel ijsbad? Het EKEO Zitbad is zeer geschikt om in je douchecabine te plaatsen, waardoor je lekker fris kunt wakker worden met een ijsbad.

Dit product is zeer aan te raden aan mensen die zelf geen bad in huis hebben. Het EKEO Zitbad is namelijk compact genoeg om in een gemiddelde badkamer te passen, én hij is opvouwbaar. Daardoor neemt ie buiten gebruik nauwelijks ruimte in beslag.

Het bad is geschikt voor iedereen, van kids tot volwassenen en ook de prijs past bij ieder budget. Het EKEO Zitbad is daarom jouw go-to optie voor een betaalbaar zitbad voor in je badkamer. Houd er wel rekening mee dat het bad een beetje wiebelt tijdens het gebruik, zeker als je zelf beweegt. Het is dus raadzaam om hem in de buurt van een muur te zetten zodat je niet omvalt!

Voordelen EKEO Zitbad - 210L

 • Gemakkelijk op te bergen
 • Kan worden gebruikt als een ijsbad, tuinbad of zitbad voor thermotherapie
 • Geschikt voor volwassenen en heeft een capaciteit van 210 liter
 • Relatief betaalbaar in vergelijking met andere badkuipen of spa's

Nadelen EKEO Zitbad - 210L

 • Kan een beetje wiebelig zijn

4. BETUB Zitbad

Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

Het BETUB Zitbad is een goede optie als je houdt van een actieve houding tijdens je ijsbad. Je ontspant misschien iets minder, maar maakt je wel klaar om scherp te zijn. Door het BETUB Zitbad als ijsbad te gebruiken kun je je de hele dag beter concentreren en zit je lekkerder in je vel!

Door het opbouwbare ontwerp kun je het BETUB Zitbad makkelijk opbergen na gebruik. Het bad wordt geleverd met een zitkussen voor wat extra comfort. In de tuin, onder de douche of waar dan ook; het BETUB Zitbad is stevig genoeg om op alle ondergronden te blijven staan.

Voor bijvoorbeeld de Wim Hof ijsbad methode is het BETUB Zitbad ideaal. Het bad is niet geïsoleerd, dus als je een uur in warm water wil zitten is het wat lastiger - maar voor ijsbaden is dit alleen maar beter.

Voordelen BETUB Zitbad

 • Opvouwbaar ontwerp maakt het bad draagbaar en gemakkelijk op te bergen
 • Kan het beste worden gebruikt als ijsbad
 • Kan worden gebruikt in de douche, op het balkon of in de tuin
 • Inclusief een zitkussen voor extra comfort

Nadelen BETUB Zitbad

 • Geen isolatie, waardoor warm water wat sneller afkoelt

5. bobbie. blue - Opblaasbaar ligbad voor 2 personen

Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

duurzaam 

materiaal

Het bobbie. blue Opblaasbaar ligbad voor 2 personen is het laatste product dat we enorm aanraden. Dit keer gaat het om een tweepersoonsbad. Ideaal als zowel jij als je partner genieten van een fris ijsbad in de ochtend. Werkt stressverlagend, en het bad kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden in de tuin.

Hoewel het bad waarschijnlijk te klein is om in de badkamer gebruikt te kunnen worden, vinden we het een zeer goede optie voor mensen die graag wat meer ruimte willen. Dit is nodig als je met z'n tweeën in een ijsbad wil zitten, maar natuurlijk ook fijn in je eentje!

Bobbie is erg comfortabel ingericht, met een rugleuning en steun voor je hele lichaam. Hij wordt geleverd inclusief een elektrische pomp, en daardoor staat hij in enkele minuten overeind.

Voordelen bobbie. blue - Opblaasbaar ligbad voor 2 personen

 • Voor twee personen geschikt
 • Kan voor zowel een ijsbad als warm water gebruikt worden
 • Geschikt voor buiten

Nadelen bobbie. blue - Opblaasbaar ligbad voor 2 personen

 • Onnodig groot voor een eenpersoonsbad,

Waar moet je op letten bij het kopen van een IJsbad?

Een ijsbad kopen is een zeer goed idee voor je mentale en fysieke gezondheid. Het heeft veel voordelen, zoals verbeterde concentratie, minder stress en minder kans om ziek te worden. Maar waarschijnlijk weet je niet precies wat een goed ijsbad is en hoe je het beste ijsbad voor jou kiest. We helpen je hieronder een handje!

Formaat

Je moet natuurlijk in het ijsbad passen, en het liefst jezelf onder kunnen dompelen zoals de Wim Hof methode het voorschrijft. Daarvoor heb je een ijsbad nodig van het juiste formaat. Voor zitbaden en ligbaden gelden andere minimumlengtes hiervoor.

Zitten of liggen?

Compacte zitbaden zijn geschikt als ijsbad, omdat je een actievere houding aanneemt. Dit stimuleert bloedsomloop en maakt je mentaal actiever.  Maar liggen is fijn als je het bad ook gebruikt met warm water. Een ligbad gebruikt wel meer ruimte, dus houd daar ook rekening mee!

Opblazen

Veel ijsbaden moet je eerst opblazen. Andere varianten kun je gewoon uitklappen. Opblaasbaden zijn vaak makkelijker mee te nemen en te verplaatsen, maar je moet ze wel elke keer (met een elektrische pomp) opblazen voor het vullen, wat extra tijd kan kosten. 


Hoe kies je de beste IJsbad?

Het kopen van goede IJsbad is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een IJsbad. In onze Top 5 Beste IJsbad vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste IJsbad te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere IJsbaden hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>