• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Reviews
 • /
 • FitBike Race 4 Review: De FitBike Race 4 het geld waard? [Test 2023]

FitBike Race 4 Review

fitbike race 4 review

Indoor Cycle - FitBike Race 4

Met de FitBike Race 4 haal je een uitstekende hometrainer voor beginners in huis. Deze spinbike beschikt namelijk over een mooi zwart design met rode accenten. Verder weegt van zichzelf 28 kilogram waardoor hij zeer stabiel op zijn plek blijft staan. De FitBike Race 4 kan in verschillende standen worden versteld en kan volledig geruisloos worden gebruikt. Meer over de FitBike Race 4 en prijs ontdek je via de onderstaande knop!

Wanneer je op zoek bent naar een goede spinbike, dan ben je waarschijnlijk wel de FitBike Race 4 tegengekomen. Dit is namelijk een ontzettend bekende spinbike van het merk FitBike. 

In dit artikel vind je een uitgebreide review over de FitBike Race 4, want is hij wel je geld waard? 

We vertellen je van alles over de specificaties van de FitBike Race 4, onze ervaringen met de FitBike Race 4 en je ontdekt een uitgebreide conclusie waarin wij je gaan vertellen of de FitBike Race 4 het geld wel of niet waard is.

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de FitBike Race 4 is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


FitBike Race 4 Review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de FitBike Race 4 review.

Voordelen FitBike Race 4

 • Je kunt de FitBike Race 4 gemakkelijk met je telefoon koppelen door middel van Bluetooth
 • Dankzij het gewicht van 28 kilogram staat de FitBike Race 4 enorm stabiel
 • Dankzij de lagere prijsklassen en goede kwaliteit is hij ideaal voor beginnende sporters
 • De FitBike Race 4 kan gemakkelijk versteld worden naar de gewenste lengte

Nadelen FitBike Race 4

 • Minder geschikt voor hele lange mensen

Wat is de FitBike Race 4?

FitBike is een merk dat bekend staat om haar ruime aanbod aan hometrainers en spinningfietsen van hoge kwaliteit. Deze hoge kwaliteit fietsapparaten worden voor een scherpe prijs aangeboden waardoor zij door zowel beginnende als ervaren sporters worden aangeschaft.

De FitBike Race 4 is één van deze hoge kwaliteit fiets apparaten die FitBike verkoopt. Zo scoort de FitBike Race 4 een 4.5 op een schaal van 5. 

Maar beschikt deze spinningfiets daadwerkelijk over de kwaliteit die de fabrikant claimt? Wij hebben het voor je uitgetest. Verderop in dit artikel ontdek je meer over onze ervaringen en ervaringen van andere met de FitBike Race 4.


Wat zijn de specificaties van de FitBike Race 4?

Beschikt de FitBike Race 4 over de gewenste specificaties? Om een weloverwogen keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je goed kijkt naar de specificaties van een spinningfiets. 

De FitBike Race 4 heeft een totaal gewicht van 28 kilogram. Hierdoor blijft hij ontzettend goed op zijn plek staan en voelt hij zeer stabiel aan tijdens het spinnen. De aandrijving via de V-snaar voelt soepel aan en is ook geheel geruisloos waardoor de trapbeweging fijn uitgevoerd kan worden.

Verder werkt het mechanisme van de FitBike Race 4 door middel van een magnetisch weerstandssysteem. Hierdoor werkt hij, in tegenstelling tot veel andere spinningfietsen uit deze prijsklassen, door middel van een magneet die het weerstandsniveau bepaalt in plaats van een viltblokje.

Hieronder zijn de belangrijke specificaties van de FitBike Race 4 overzichtelijk weergegeven:

FitBike Race 4 specificaties
FitBike Race 4 specificaties

Wat kost de FitBike Race 4?

Je kunt de FitBike Race 4 bij verschillende webshops aanschaffen. De beste prijs van dit moment voor de FitBike Race 4 hebben we gevonden bij de webshop van Betersport. Hier kun je de FitBike Race 4 zeer voordelig aanschaffen en daarnaast bieden zij ook nog handige extra's aan.

Zo kun je bij het aanschaffen van de FitBike Race 4 ook gelijk een onderhoudsspray of vloerbescherming aanschaffen. Daarnaast maakt Betersport achteraf betalen mogelijk en krijg je een bedenktijd van 30 dagen bij iedere aankoop. De spinningfiets is binnen deze 30 dagen gratis te retourneren.

Een ander voordeel van de Betersport is dat je de FitBike Race 4 kunt aanschaffen met aanvullende garanties. Zo kies je uit de garanties standaard garantie, 1 jaar garantie aan huis, 2 jaar garantie aan huis en 3 jaar garantie aan huis. Je koopt de FitBike Race 4 voordelig hier!Onze FitBike Race 4 ervaring

Natuurlijk is onze FitBike Race 4 review niet compleet zonder ook onze eigen ervaring met de FitBike Race 4 met jullie te delen. We hebben de FitBike Race 4 op verschillende onderdelen getest. 

Allereerst viel ons gelijk op dat de FitBike Race 4 snel geleverd werd. Hierbij waren alle onderdelen meegeleverd inclusief handleiding meegeleverd, waardoor wij direct konden beginnen met monteren. Het montageproces verliep erg soepel en dit kan vrijwel iedereen gemakkelijk zelf doen.

Toen de FitBike Race 4 gemonteerd en wel klaar voor gebruik was, viel ons ook op dat de afwerking van deze spinningfiets zeer fijn is. De FitBike Race 4 is gemakkelijk te verstellen in hoogte waardoor hij door iedereen gebruikt kan worden.

Wel merkten wij dat de spinbike voor iemand die langer dan 1,90 meter is, wat aan de kleine kant is. Ook het zadel van de FitBike Race 4 zit nou niet echt heel lekker. De trapbeweging van de spinningfiets voelden wel erg fijn aan en ook maakte hij vrijwel geen geluid. 

Het grootste pluspuntje van de FitBike Race 4 vonden wij het uitgebreide display dat informatie geeft over de afstand, snelheid, tijd, calorie verbruik en hartslag. Daarnaast is het een ontzettend groot voordeel dat je de FitBike Race 4 kunt koppelen met je telefoon d.m.v. een Bluetooth verbinding.


FitBike Race 4 ervaringen van andere

Naast onze eigen ervaringen hebben we ook rekening gehouden met ervaringen van andere. Hieronder hebben we enkele ervaringen die ons opvielen voor je op een rijtje gezet. Lees dus ook zeker even deze ervaringen door.

''Mooie, functionele fiets. Alleen zadel vind ik niet zo comfortabel zitten. Helaas geen optie om andere zadel te kopen.''

''Heel stil en fiets lekker. Niet super solide maar stevig genoeg voor mij. Afstand zadel, stuur is vrij groot. Ik 1.70 red het net met zadel helemaal naar voren. Verder jammer dat er geen bidonhouder op zit. Al met al best goede fiets.''

''Super fijne fitbike Race 4. prijs-kwaliteitverhouding prima. Gemakkelijk in elkaar te zetten en fietsen maar.''


FitBike Race 4 Review: Conclusie

fitbike race 4 review
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Duurzaam

Gebruiksvriendelijk

Is de FitBike Race 4 het geld waard of kun je beter een andere spinbike kopen? Wij vinden dat de FitBike Race 4 zeker het geld waard is voor de beginnende en wat meer ervaren spinner. Dit komt doordat de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze spinningfiets enorm goed is.

De scherp laaggeprijsde FitBike Race 4 beschikt namelijk over betere specificaties dan veel andere spinningfietsen uit deze prijsklassen. Daarnaast beschikt hij over enorm veel voordelen zoals het ergonomische ontwerp, de mogelijkheid om verschillende onderdelen te verstellen en hoge kwaliteit.

Ook is hij enorm stabiel, heeft hij gemakkelijk te verstellen weerstanden, mogelijkheid tot koppelen met Bluetooth, verschillende sensoren, geruisloos trapmechanisme en ga zo maar door.

Ook wij hebben deze spinningfiets als zeer fijn ervaren en kunnen hem daarom zeker aanraden. De FitBike Race 4 is een ideale spinningfiets voor de beginnende en wat meer ervaren spinner die op zoek is naar een goede spinningfiets. Deze spinbike is alleen wat minder geschikt voor lange mensen. 


Veelgestelde vragen

Is de FitBike Race 4 goed?

De FitBike Race 4 is een goede spinningfiets die geschikt is voor iedere type spinner die op zoek is naar een kwalitatief goede spinningfiets voor een scherpe prijs. Zo beschikt de FitBike Race 4 over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Waarom ontdek je in ons artikel!


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een goede review over de FitBike Race 4 te kunnen schrijven, hebben we verschillende onderwerpen in dit artikel behandeld. Zo hebben we gekeken naar het merk achter de spinningfiets, de specificaties van de FitBike Race 4 en hebben we de FitBike zelf getest. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>