Beste Meal Prep bakjes [Test 2023]

Laatste update: februari 2023

Best Geteste Meal Prep bakjes

KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

Meal Prep bakjes van KitchenBrothers

Op zoek naar bakjes die je eten écht vers houden? Deze glazen meal prep bakjes van LifeGoods bieden een milieuvriendelijke manier om je maaltijden voor te bereiden of restjes te bewaren. De hoogwaardige glazen bakjes zijn geschikt voor -40° C tot 420° C. De glazen bakjes zijn geschikt voor de oven, magnetron, vaatwasser en vriezer.

Als jij op zoek bent naar de beste meal prep bakjes van 2023 dan is dit artikel voor jou. Met goede meal prep bakjes zorg jij ervoor dat je al je eten gemakkelijk kunt bewaren waardoor eten weggooien voor goed verleden tijd is.

Maar welke meal prep bakjes kun je nu het beste kopen? Waar moet je op letten bij het kopen van meal prep bakjes? En waar koop je meal prep bakjes?

Op al deze vragen geven we antwoord in dit artikel. Wij hebben namelijk meer dan 10 verschillende meal prep bakjes vergeleken om zo te bepalen wat momenteel de beste opties zijn. 

Top 5 Beste Meal Prep bakjes

KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

Beste Meal Prep bakjes
1. KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

Fitcrafters Meal Prep Bakjes

Beste Plastic Meal Prep bakjes

2. Fitcrafters Meal Prep Bakjes

VitalDrive Meal Prep Bakjes

Beste magnetron bakjes

3. VitalDrive Meal Prep Bakjes

Stosh Meal Prep Bakjes

Beste Meal Prep bakjes

4. Stosh Meal Prep Bakjes

Strex Meal Prep Bakjes

Beste meal prep set

5. Strex Meal Prep Bakjes 

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke meal prep bakjes het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Meal Prep bakjes?

Je wilt natuurlijk een meal prep bakje dat makkelijk mee te nemen is en waar al je eten in past. Maar wat zijn de beste meal prep bakjes? Om je een handje te helpen hebben wij een top 5 samengesteld met de 5 beste meal prep bakjes volgens ons.

Ontdek de uitgelichte producten hieronder!

1. KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

KitchenBrothers Meal Prep Bakjes
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

dUURZAAM

MATERIAAL

Wil jij je maaltijden preppen maar je weet niet hoe je het meeneemt? De KitchenBrothers Meal Prep Bakjes Zijn perfect om je eten te bewaren. Dit product is perfect voor iemand die vers wilt eten en milieuvriendelijk wilt zijn.

Dit zijn speciale meal prep bakjes dat komt omdat ze van glas gemaakt zijn. De meeste meal prep bakjes zijn plastic bakjes. Dat maakt het niet alleen minder vers, maar is ook slechter voor het milieu. Het heeft een doorzichtige deksel gemaakt van plastic. Dit komt omdat dit type deksel het beste is tegen lekken.

De meal prep bakjes zijn vriezer bestendig. Ze kunnen tot -40° C goed blijven functioneren. Doordat het product van glas is kan het tot 420° C en is dus magnetron bestendig.

De meal prep bakjes zijn volledig BPA vrij. BPA is een chemische stof dat in plastic zit. Als je hier teveel van binnenkrijgt, is het schadelijk. Daarom is dit product BPA vrij zodat je weet dat je niet per ongeluk schadelijke stoffen binnenkrijgt.

De deksel zit goed dicht door de vacuüm seal. Hierdoor is het luchtdicht en blijft je eten lekker lang vers. Er kan niks in of uit. Het gaat daarom niet lekken. Met de lekvrije sluiting neem je je maaltijden zonder zorgen mee.

Als jij van plan bent om meerdere maaltijden per dag op te slaan dan is deze set niet groot genoeg. Er worden 5 meal prep bakjes geleverd. Je kan daarom 5 maaltijden opslaan. Als jij meer wilt moet je een extra set halen.

Voordelen KITCHENBROTHERS 

 • Geschikt voor oven, magnetron, vaatwaaser en vriezer
 • Glazen meal prep bakjes
 • Heeft een vacuüm seal
 • BPA vrij

Nadelen KITCHENBROTHERS

 • Geen

2. Fitcrafters Meal Prep Bakjes

Fitcrafters Meal Prep Bakjes
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Ben jij iemand die eten graag gescheiden houdt? Dan zijn de Fitcrafters Meal Prep Bakjes perfect voor jou. Je kunt de gehele maaltijd scheiden van elkaar houden. Je kunt je favoriete salade scheiden van de pasta.

Door de drie verschillende compartimenten kun je een volledige maaltijd meenemen zonder dat alles door elkaar gaat. De groenten blijver langer vers en knapperig. Met de verschillende vakjes kan je ook soep en een pasta tegelijkertijd meenemen.

Je wilt niet dat je bakjes gaan lekken in je tas. De meal prep bakjes hebben een lekvrije sluiting. Hierdoor kun je zonder zorgen gaan meal preppen als het mee moet onderweg. De formaten van de meal prep bakjes zijn ideaal om in je lunch tas te stoppen of in een rugzak.

Het zijn plastic bakjes dit maakt het makkelijk om schoon te maken. Ze zijn vaatwasmachine bestendig. Je hoeft dus niet elke keer de bakjes met de hand schoon te gaan maken. Plastic staat erom bekend dat het lang mee gaat. Dit is met deze meal prep bakjes ook het geval.

Als je gaat meal preppen doe je dat meestal voor meerdere dagen. Het is daarom handig als je meer dan een meal prep bakje hebt. Je kan meerdere meal prep gerechten klaar maken en die opslaan in de 10 bakjes. Dit scheelt meerdere keren per week meal preppen. Je kan de maaltijden opslaan in de koelkast of de vriezer.

Het nadeel van deze meal prep bakjes zijn dat ze niet doorzichtig zijn. Je weet daardoor niet of de onderkant er nog goed uit ziet of de verdeling van het aantal groenten gelijk is. De deksel is daarin tegen wel doorzichtig.

Voordelen FITCRAFTERS

 • Wordt geleverd in een set van 10
 • Bestaat uit drie compartimenten
 • Heeft een lange levensduur
 • Gemakkelijk mee te nemen

Nadelen FITCRAFTERS

 • De meal prep bakjes zijn niet doorzichtig

3. VitalDrive Meal Prep Bakjes

VitalDrive Meal Prep Bakjes
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

duurzaam

materiaal

De VitalDrive Meal Prep Bakjes zijn goed meal prep bakjes als je een gezonde maaltijd wilt meenemen naar je werk of school. Het bereiden van een maaltijd kan lastig zijn omdat je geen inspiratie hebt. Met deze bakjes krijg je veel extraatjes.

De extra verstevigde vershoud lunchbox helpt jou om je doelen te behalen. Bij goedkopere bakjes kan het materiaal slecht zijn en kapot gaan. Dit zorgt ervoor dat jij je voeding niet binnenkrijgt. Met deze meal prep bakjes is dat niet het geval. De deksels zitten stevig vast waardoor jij je voedsel goed kan bewaren.

De meal prep bakjes zijn 100% luchtdicht en lekvrij. Je weet dat hij niet gaat lekken als je onderweg bent. Het geeft een goed gevoel dat je ergens op kunt vertrouwen,

Na het opwarmen van je maaltijd wil je gaan eten, maar je bent op een plek waar geen bestek is. Geen probleem bij deze set wordt een herbruikbare bestekset geleverd. Hierdoor hoef je geen bestek van thuis mee te nemen. Er wordt ook een e-book bij geleverd om de lekkerste gerechten te bereiden

Tijdens het bewaren van je voedsel in de vriezer of koelkast kun je het wel eens vergeten dat je het nog had. Om te kijken of het nog goed is een beetje lastig met deze meal prep bakjes omdat ze zwart zijn. Je kunt de onderkant niet zien.

Voordelen VITALDRIVE

 • Wordt geleverd met herbruikbare bestekset
 • 100% luchtdicht en lekvrij
 • Extra verstevigd

Nadelen VITALDRIVE

 • De meal prep bakjes zijn niet doorzichtig

4. Stosh Meal Prep Bakjes

Stosh Meal Prep Bakjes
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Met de Stosh Meal Prep Bakjes kun jij al je gerechten in bewaren. Deze meal prep bakjes kunnen verschillende maaltijden opslaan. Van het ontbijt tot het avondeten. Je kunt ze gebruiken voor al je prep maaltijden.

De prep containers hebben een inhoud van 1050 ml. Je kunt hierdoor veel eten in de bakjes doen. Dit is ideaal als je moet aankomen of in een bulk zit. Ze zijn ook handig om eten zoals blauwebessen in op te slaan.

Door de siliconen ring in de deksel blijft het eten langer vers. Deze ring zorgt ervoor dat het bakje luchtdicht is. Je kunt daardoor het eten bewaren in de koelkast of de vriezer. Door dat niet alleen de deksels transparant zijn kun je precies zien hoeveel eten je nog hebt.

Het bakje is makkelijk schoon te maken. Je kunt ze na gebruik eenvoudig in de vaatwasser zetten. De vaatwasser maakt ze voor jouw schoon wat weer tijd en energie bespaart. Want koken is leuk schoonmaken niet.

De prep containers worden geleverd in setjes van 5. Dit is een nadeel als je met een gerecht een volledige maaltijd hebt voor meerdere dagen. Met een set van 5 kun je maar een paar vullen en dan kan het zijn dat je niets over hebt voor de lunch.

Voordelen STOSH

 • Zijn makkelijk schoon te maken
 • 5x 1050 ml meal prep bakjes
 • Houdt eten langere vers

Nadelen STOSH

 • Geen

5. Strex Meal Prep Bakjes

Strex Meal Prep Bakjes
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

DUURZAAM

MATERIAAL

Ben jij op zoek naar meerdere prep containers waar jij al je maaltijden in kan opslaan? Dan zijn de Strex Meal Prep Bakjes perfect voor jou. De set wordt geleverd met 18 goede meal prep bakjes. Voor elke situatie tijdens het meal preppen kun je een andere bak gebruiken.

Je hebt meerdere bakjes in verschillende groottes. Dit is natuurlijk top je kunt hierdoor altijd gezond eten. Want elke groente heeft een andere afmeting. Het bewaren van eten maakt het ook makkelijker. Als er nog maar een klein beetje ruimte is in je vriezer pak je de prep bakjes die het kleinst zijn.

Je kan tijdens het meal preppen veel eten maken. Dan is het ook handig om te weten voor welke dag het is en wat erin zit. De meal prep bakjes worden geleverd met handige labels zodat jij informatie kan opschrijven die jij handig vindt. Want sommige producten zijn, maar houdbaar tot een bepaalde periode. Dan is het handig om dat op te schrijven

Met het slimme sluitingssysteem sls je makkelijk je eten lekvrij op. Hierdoor kan je makkelijk sausen of andere vloeistoffen opslaan. Als jij nog allemaal soep over hebt kan je het opslaan in een bakje en de volgende dag opwarmen.

Het zijn goedkope meal prep bakjes. Dit komt mede doordat je voor deze prijs veel meal prep bakjes krijgt. Dus is het niet zo gek dat de prijs wat hoger ligt. Als je niet in een keer een groot bedrag wilt neerleggen is dit een nadeel.

Voordelen STREX

 • Wordt geleverd met handige labels
 • Geschikt voor vloeistoffen
 • 18 meal prep bakjes

Nadelen STREX

 • Relatief duurder

Waar moet je op letten bij het kopen van Meal Prep bakjes?

Als je gaat meal preppen heb je natuurlijk ook de beste meal prep bakjes nodig. Maar waar moet je allemaal opletten. Er zijn zoveel verschillende bakjes. Die hebben allemaal iets waardoor hij zich onderscheidt van de rest.

Ons doel is om jou te helpen om de beste meal prep bakjes te vinden voor jouw situatie. We hebben daarom naar verschillende criteria gekeken.

De criteria waar je naar moet kijken als je de beste bakjes wilt vinden voor jou is best lastig. Wij hebben daarom een aantal punten opgesteld wat belangrijk is bij de aanschaf van een meal prep bakje.

Aantal maaltijden

Dit is natuurlijk een moeilijke vraag om te beantwoorden. Maar je moet er wel rekening mee houden bij het kopen van een set. Als jij van plan bent om een maaltijd meerdere dagen te gaan eten heb je er sowieso een paar nodig, maar je kan ook je lunch gaan meal preppen.

Het is daarom handig om te kijken hoeveel je wilt gaan opslaan voordat je een set gaat bestellen. Want teveel meal prep bakjes nemen veel ruimte in.

Formaat

Er zijn verschillende groottes die beschikbaar zijn. Dit heeft te maken omdat sommige gerechten groter zijn dan andere. Je kan hierdoor kiezen welke het beste bij jou passen.

Als jij veel wilt meal preppen dan is het verstandig om een grote bakjes te hebben. Door een grotere bakjes te nemen kan je ook verschillende compartimenten krijgen. Hierdoor kan je je eten van elkaar scheiden.

Materiaal

De meal prep bakjes kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De 2 meest voorkomende zijn plastic- en glazen bakjes. Deze hebben allebei hun eigen voordelen.

Als jij van plan bent om je eten in de oven te doen zijn glazen bakjes de keuze voor jou. Bij plastic bakjes gaat de plastic smelten. Bij glas komen er wel hogere kosten bij kijken. Kijk daarom goed welke meal prep bakje het beste bij jouw past.

Gebruik en opslag

Je denkt natuurlijk alleen aan de opslag voor je eten als je aan meal prep bakjes denkt. Maar er komt wel meer bij kijken. Je kan hem gebruiken als bakje maar je kan hem ook in de koelkast of vriezer stoppen. Daar heeft hij wel de eigenschappen voor nodig.

Als jij van plan bent om de meal prep bakjes in de magnetron of de oven te doen moet hij dat wel kunnen. Als je hier niet naar kijkt kan het zijn dat je bakje kapot gaat en je eten niet meer eetbaar is. Hetzelfde geldt of hij geschikt is voor de vaatwasser.


Hoeveel meal prep bakjes heb je nodig?

De hoeveelheid bakjes verschilt per persoon. Het kan zijn dat jij er 10 nodig hebt als jij veel wilt opslaan. Maar de meeste mensen hebben genoeg aan 5 bakjes.


Zijn goedkope meal prep bakjes goed?

De beste meal prep bakjes hoeven niet de duurste te zijn. Dit komt omdat goedkope meal prep bakjes vaak maar in setjes van 5 komen. Hoe meer producten je krijgt hoe meer je betaalt. Het materiaal kan het product wel duurder maken.


Kan je meal prep bakjes hergebruiken

Je kan de goede meal prep bakjes hergebruiken. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van plastic of glas. Deze materialen gaan langere tijd mee. Hierdoor hoef jij niet elke keer nieuwe producten te halen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>