Beste Optrekstang [Test 2023]

Laatste update: november 2023

Best Geteste Optrekstang

B-physic Premium Pull Up Bar Station

B-physic Premium Pull Up Bar Station


Met de B-physic Premium Pull Up Bar Station hoef je niet meer je deur uit om te fitnessen in de gym. Deze Optrekstang kun je namelijk zonder te boren eenvoudig plaatsen in de deuropening van je kamer. Zo kun je thuis een heerlijke workout uitvoeren met de mogelijkheid tot vele gevarieerde oefeningen. Met een belastbaarheid tot wel 200 kg hoef jij je daarbij zeker geen zorgen te maken over de stevigheid. Verder wordt dankzij de hoogwaardige kwaliteit, speciaal ontwikkeld veiligheidsmechanisme en de inbegrepen waterpas jouw veiligheid in hoge mate gewaarborgd.

Pull-ups vormen de ideale oefening om je hele bovenlichaam optimaal te trainen. Zo kun je onder andere spiergroepen als de armen, schouders, borst en rug versterken dankzij de vele gevarieerde oefeningen die mogelijk zijn. Het is vanwege die multifunctionaliteit dat een Optrekstang als één van de effectiefste fitness tools wordt beschouwd. Bovendien is die eenvoudig te plaatsen in je kamer, tuin of schuur zodat je niet meer speciaal naar de gym hoeft te gaan voor pull-ups.

Alleen zijn er tegenwoordig zoveel verschillende soorten Optrekstangen dat het moeilijk is om de juiste te vinden. Daarom hebben wij van Fitcode in een uitgebreid onderzoek, de Top 5 Beste Optrekstangen geselecteerd. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Optrekstangen

B-physic Premium Pull Up Bar Station

Beste Snorkelset
1. B-physic Premium Pull Up Bar Station

Iron Gym Optrekstang

Beste Optrekstang voor Deuropening

2. Iron Gym Optrekstang

Corength Optrekstang Wandbevestiging

Beste Optrekstang met Wandbevestiging

3. Corength Optrekstang Wandbevestiging

Corength Optrekstang Wandmontage Binnen en Buiten

Beste Optrekstang voor Binnen en buiten

4. Corength Optrekstang Wandmontage Binnen en Buiten

Corength Vergrendelbare Optrekstang 70 cm

Beste voordelige Optrekstang

5. Corength Vergrendelbare Optrekstang 70 cm

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Optrekstangen het beste zijn, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste Optrekstang?

Wij van Fitcode hebben onderstaand de Top 5 Beste Optrekstangen uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf beslissen welke Optrekstang het beste is voor jou aan de hand van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Stevigheid
 • Duurzaam

Ontdek hieronder de geselecteerde Optrekstangen!

1. B-physic Premium Pull Up Bar Station

B-physic Premium Pull Up Bar Station
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Stevigheid

DUURZAAM

De B-Physic Premium Pull Up Bar Station is de perfecte Optrekstang om jouw kamer om te toveren tot een eigen gym. Deze multifunctionele en stevige Optrekstang is namelijk eenvoudig te installeren in de deurpost zonder dat je daarbij hoeft te boren. Hoe handig is dat?

De multifunctionaliteit zorgt er voor dat je jouw bovenlichaam optimaal kunt trainen. Zo kun je de Optrekstang op elke hoogte plaatsen in de deuropening zodat je naast pull-ups ook push-ups, sit-ups, dips, crunches en nog vele andere oefeningen kan uitvoeren.

Hierbij hoef jij je geen zorgen te maken over het loskomen van de bar. De veiligheid wordt namelijk gewaarborgd dankzij de hoogwaardige kwaliteit, het speciaal ontwikkelde veiligheidsmechanisme en de inbegrepen waterpas. Bovendien is die belastbaar tot wel 200 kg, waardoor die echt wel wat kan hebben.

En mocht je geen inspiratie meer hebben? Neem dan een kijkje in het meegeleverde E-book die meer dan 30 verschillende oefeningen bevat met uitgebreide beschrijvingen en visuele ondersteuning.

Voordelen B-PHYSIC PREMIUM PULL UP BAR STATION

 • Stevig en veilig dankzij hoogwaardige kwaliteit, veiligheidmechanisme en waterpas
 • Inclusief een E-book met 30 verschillende oefeningen
 • Eenvoudig te installeren zonder te boren
 • Belastbaar tot wel 200 kg

Nadelen B-PHYSIC PREMIUM PULL UP BAR STATION

 • Niet geschikt voor holle of metalen deurkozijnen

2. Iron Gym Optrekstang

Iron Gym Optrekstang
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

Heb jij wat minder ruimte thuis of heb je geen zin om gaten te boren in je muur? Kies dan voor de Iron Gym Optrekstang. Met deze deurtrainer kun je met een handomdraai jouw kamer omtoveren tot een privé gym. 

Je kunt deze deurtrainer in je deuropening hangen zonder dat je hoeft te boren of met schroeven in de weer moet. De Iron Gym deurtrainer werkt namelijk met het hefboom-principe en blijft daarom veilig aan je deur hangen wanneer jij je workout doet.

We zouden deze deurtrainer vooral aanraden voor beginnende sporters, aangezien de Optrekstang een maximaal belastbaarheid gewicht heeft van 100 kg. Voor de gemiddelde Optrekstang is dit het standaard gewicht dat wordt gehanteerd.

Kortom, is deze Optrekstang van Iron Gym ontzettend degelijk en bovendien leuk geprijsd. Als jij je bovenlichaam goed wil trainen en weinig ruimte hebt, is dit de beste Optrekstang voor jou!

Voordelen IRON GYM OPTREKSTANG

 • Veiligheid wordt gewaarborgd dankzij hefboom-principe
 • Eenvoudig te plaatsen zonder te boren of te schroeven
 • Geschikt voor beginners
 • Voordelig

Nadelen IRON GYM OPTREKSTANG

 • Niet geschikt voor sporters boven de 100 kg

3. Corength Optrekstang Wandbevestiging

Corength Optrekstang Wandbevestiging
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

De Corength Optrekstang Wandbevestiging is een uitstekende Optrekstang om aan je muur te plaatsen. Het vormt de ideale trainingstool om tot het gaatje te kunnen gaan in je eigen huis.

Dankzij de veelzijdigheid kun je namelijk vele gevarieerde oefeningen doen. Zo heb je mogelijkheid tot wel 3 soorten grepen: breed, smal en hamergreep. Hierdoor kun je optimaal je bovenlichaam trainen door verschillende spiergroepen als abs, biceps, rug, borst, armen en schouders te prikkelen.

Verder is die gemakkelijk op te klappen tegen de muur zodat je meer ruimte kan vrijmaken wanneer dat nodig is. Bovendien wordt de veiligheid en stevigheid in hoge mate gewaarborgd met een maximale belastbaarheid van wel 130 kg.

Voordelen CORENGTH OPTREKSTANG WANDBEVESTIGING

 • Mogelijkheid tot vele verschillende oefeningen dankzij 3 soorten grepen: breed, smal en hamergreep
 • Verschillende spiergroepen als abs, biceps, rug, borst, armen en schouders worden getraind
 • Gemakkelijk op te klappen om ruimte te besparen
 • Maximale belastbaarheid van 130 kg

Nadelen CORENGTH OPTREKSTANG WANDBEVESTIGING

 • Schroeven en pluggen worden niet meegeleverd omdat het type afhangt van de ondergrond

4. Corength Optrekstang Wandbevestiging

Corength Optrekstang Wandmontage Binnen en Buiten
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

DUURZAAM

De Corength Optrekstang Wandbevestiging is geschikt om zowel binnen als buiten te installeren. Hierdoor kun je kracht- en crosstraining doen in je eigen tuin of in je huis.

Met deze Optrekstang kun je optimaal jouw bovenlichaam trainen dankzij de mogelijkheid om statische en dynamische pull-ups te doen. Zo is het middelste deel van de stang op 2 verschillende manieren te installeren:

 • De gebogen stang is geschikt voor krachttraining, ook wel statische oefeningen.
 • De rechte stang is geschikt voor crosstraining, ook wel dynamische oefeningen.

Hierdoor kun je verschillende spiergroepen trainen. Denk hierbij aan rug, borst, armen, schouders en abs. Daarnaast ervaar je een comfortabele en sterke grip bij alle 3 de soorten grepen: breed, smal en hamergreep dankzij het economische ontwerp die geverfd is met een korrelstructuur. Verder is het goed om te weten dat deze Optrekstang een maximale belastbaarheid heeft van 130 kg. 

Voordelen CORENGTH OPTREKSTANG WANDBEVESTIGING

 • Comfortabele en sterke grip dankzij economisch ontwerp die geverfd is in korrelstructuur
 • Mogelijkheid om statische en dynamische oefeningen uit te voeren
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten
 • Maximale belastbaarheid van 130 kg

Nadelen CORENGTH OPTREKSTANG WANDBEVESTIGING

 • Schroeven niet meegeleverd

5. Corength Vergrendelbare Optrekstang 70 cm

Corength Vergrendelbare Optrekstang 70 cm
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

STEVIGHEID

duurzaam

De Corength Vergrendelbare Optrekstang is een echte aanrader. Voor een voordelige prijs heb je namelijk een veelzijdige trainingstool in huis om je rug, arm en buikspieren optimaal te prikkelen. 

Maar dat is niet het enige goede aan deze Optrekstang. Zo kun je de pull-up bar eenvoudig vastklemmen in je deuropening zonder schroeven te gebruiken. Hierdoor kun je lekker snel beginnen met je workout.

Daarnaast kan de stang tot wel 100 kg dragen en met schroeven tot 120 kg. Het is dus een uitermate stevige stang die redelijk wat kan hebben. Verder is die gemakkelijk op te ruimen dankzij de fijne compactheid.

Voordelen CORENGTH VERGRENDELBARE OPTREKSTANG

 • Belastbaarheid tot 100 kg en met schroeven tot 120 kg
 • Eenvoudig klemsysteem
 • Voordeligste optie
 • Compact

Nadelen CORENGTH VERGRENDELBARE OPTREKSTANG

 • Geen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Optrekstang?

Het enorme aanbod met allerlei verschillende soorten Optrekstangen heeft er voor gezorgd dat zelfs de beste Optrekstang volgens de Consumentbond niet aan te wijzen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van een Optrekstang? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te helpen bij het vinden van een goede Optrekstang, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Belastbaarheid

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de belastbaarheid van je stang. Hoeveel gewicht kan jouw stang maximaal dragen? Vaak zijn de goedkopere optrekstangen maar licht belastbaar, denk hierbij aan 100 tot 120 kilogram.

De belastbaarheid zegt overigens ook iets over de bouwkwaliteit van de stang. Hoe hoger de belastbaarheid, hoe beter en sterker de stang vaak is. Zelf zouden we aanraden om minimaal een belastbaarheid van 120 kg tot 150 kg aan te houden zodat je zeker weet dat je voor de komende tijd goed zit.

Soorten

Je hebt verschillende soorten Optrekstangen. Hieronder hebben wij een aantal op een rijtje gezet, zodat je zelf kan beslissen welke het beste aansluit op jouw behoefte:

 • Voor in de deuropening | Meestal hoef je hierbij niet te boren of schroeven te plaatsen, maar wel iets minder stevig.
 • Voor aan het plafond | Kost meer werk om te installeren, maar is daarentegen wel steviger.
 • Pull up Bar | Compact en eenvoudig te plaatsen zonder te boren, maar wel minder stevig.
 • Voor aan de muur | Kost ook meer werk om te bevestigen, maar is wel erg stevig.

Doel

Bepaal voor jezelf waarom je een Optrekstang wilt aanschaffen. Onderstaand hebben wij een aantal voorbeelden op een rijtje gezet:

 • Je wilt sterker worden door verschillende spiergroepen in je bovenlichaam te trainen.
 • Je hebt geen behoefte om naar die volle en onhygiënische sportscholen te gaan.
 • Het is efficiënter qua tijd en geldbesparend.

Hoe kies je de beste Optrekstang?

Het kopen van goede Optrekstang is lastiger dan je zou denken. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het kopen van een Optrekstang. In onze Top 5 Beste Optrekstangen vind je een koopgids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten bij het kopen van dit product. 


Hoe is deze top-5 samengesteld?

Om de beste Optrekstang te vinden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we de meerdere Optrekstangen hebben vergeleken op diverse criteria. Denk hierbij aan de prijs/kwaliteit, online populariteit en natuurlijk de reviews van andere consumenten. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>