Beste Padel Ballen [Top 5 in 2023]

Best Geteste Padel Ballen

Adidas Speed RX 3st.

Adidas Speed RX 3st.

Met de Adidas Speed RX heb je de beste Padel Ballen voor een heerlijk potje padel met je vrienden, familie of collega's. In deze losse tin van Adidas zitten 3 gasgevulde ballen van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor gaan ze langer mee dan normaal. Verder is die gemakkelijk en comfortabel om mee te spelen dankzij een hoge en constante stuiter. Kortom, de ideale Padel Ballen voor beginnende of gevorderde padel spelers.

Racket? Check! Baan gehuurd? Check! Padel Ballen? Oeps, helemaal vergeten. Kan gebeuren natuurlijk, maar ga nu niet die oude tennisballen uit de schuur of garage pakken. Deze zijn helemaal niet geschikt om te padellen. Maar hoe nu verder dan?

Heel simpel eigenlijk. Gewoon door onze Top 5 Beste Padel Ballen te bekijken! In deze lijst zitten o.a. ballen voor beginners, gevorderde padel spelers, maar ook de beste koop en voordeligste optie. Zo bespaar jij jezelf veel tijd met het rondspeuren op internet.

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder!

Top 5 Beste Padel Ballen

Adidas Speed RX 3st.

Beste Padel Ballen
1. Adidas Speed RX 3st.

Bullpadel Gold 3st.

Beste Padel Ballen voor Beginners
2. Bullpadel Gold 3st.

Head Padel Pro 3st.

Beste Padel Ballen voor Gevorderden

3. Head Padel Pro 3st.

Head Padel Pro S 3st.

Beste Padel Ballen met Hoge druk
4. Head Padel Pro S 3st.

Wilson Padel X3 Bal 3st.

Beste voordelige Padel Ballen
5. Wilson Padel X3 Bal 3st.

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke Padel Ballen het beste zijn hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

15+ Producten vergeleken

17+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Padel Ballen?

Wij van Fitcode hebben hieronder de Top 5 Beste Padel Ballen uitgebreid uitgelicht. Zo kun je zelf beslissen welke Padel Ballen het meest geschikt is voor jou op basis van:

 • Prijs-kwaliteitverhouding.
 • Duurzaamheid
 • Materiaal

Ontdek hieronder de geselecteerde Padel Ballen!

1. Adidas Speed RX 3st.

Adidas Speed RX 3st.
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

Op zoek naar goede Padel Ballen voor beginners, junioren of gemiddelde padel spelers? Dan zit je met de Adidas Speed RX helemaal goed. Dit zijn de perfecte ballen voor optimale speel plezier met je vrienden, familie of collega's.

In deze losse tin van Adidas zitten 3 gasgevulde Padel Ballen van hoge kwaliteit die de duurzaamheid in hoge mate waarborgen. Als gevolg blijven de ballen langer in goede staat. 

Verder zijn deze ballen zeer eenvoudig en comfortabel om mee te spelen dankzij de hoge en constante stuiter. Kortom, de ideale Padel Ballen voor wedstrijden en trainingen.

Voordelen ADIDAS SPEED RX 

 • Hoge en constante stuiter die het padellen op een comfortabele manier eenvoudiger maakt
 • Geschikt voor beginners, junioren en gemiddelde padel spelers
 • Losse tin met 3 gasgevulde ballen van hoge kwaliteit
 • Hoge duurzaamheid

Nadelen ADIDAS SPEED RX 

 • Geen

2. Bullpadel Gold 3st.

Bullpadel Gold 3st.
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

Met de Bullpadel Gold heb je zeer goede Padel Ballen voor beginnende padel spelers. Maar wat maakt deze ballen zo geschikt?

Allereerst heb je met deze ballen van Bullpadel meer tijd om op je techniek te letten, waardoor je de ballen van je tegenstander beter kan raken. Ten tweede hebben ze een zeer zachte touch en fijne grip om het padellen nog comfortabel te maken.

Tenslotte bieden ze een goede duurzaamheid. Als gevolg gaan de ballen langer mee en blijven ze in goede staat. Bovendien komen ze in een losse tin van 3 ballen.

Voordelen BULLPADEL GOLD

 • Blijven voor langere periode in goede staat door goede duurzaamheid
 • Zeer comfortabel dankzij zachte touch en fijne grip
 • Ideaal om padellen onder de knie te krijgen
 • Geschikt voor beginners

Nadelen BULLPADEL GOLD

 • Minder geschikt voor gevorderde padel spelers

3. Head Padel Pro 3st.

Head Padel Pro 3st.
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

De Head Padel Pro is de officiële bal van World Padel Tour en goedgekeurd door Spaanse Padel Federatie. Kortom, de perfecte Padel Ballen voor de gevorderde en ervaren padel spelers onder ons.

In een losse tin van Head zitten 3 ballen van zeer hoge kwaliteit. Zo is de duurzaamheid van deze ballen in hoge mate gewaarborgd, waardoor ze voor een langere periode in goede staat blijven. Daarnaast zorgt deze premium bal voor optimale controle tijdens trainingen en wedstrijden.

Een absolute aanrader voor competitieve padel spelers!

Voordelen HEAD PADEL PRO

 • Ervaar optimale controle tijdens trainingen en wedstrijden
 • Geschikt voor gevorderde en ervaren padel spelers
 • Duurzaamheid in hoge mate gewaarborgd
 • Officiële bal van World Padel Tour

Nadelen HEAD PADEL PRO

 • Geen

4. Head Padel Pro S 3st.

Head Padel Pro S 3st.
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Materiaal

De Head Padel Pro S is ideaal voor de gevorderde padel spelers die met extra veel snelheid willen spelen. Dankzij de hogere druk wordt het spelletje namelijk uitdagender en actiever.

Het 'broertje' van de Head Padel Pro - die eveneens in onze Top 5 lijst staat - wordt ook gebruikt door de profs op de World Padel Tour. In een losse tin zitten 3 kwalitatieve Padel Ballen die het padellen levendiger maken dan de gemiddelde bal.

Kortom, meer dan geschikt voor de ervaren spelers onder ons.

Voordelen HEAD PADEL PRO S

 • Dankzij de hoge druk speel je met meer snelheid
 • Officiële bal van de World Padel Tour
 • Geschikt voor gevorderde spelers
 • 3 ballen van hoge kwaliteit

Nadelen HEAD PADEL PRO S

 • Minder geschikt voor beginnende padel spelers

5. Wilson Padel X3 Bal 3st.

Wilson Padel X3 Bal 3st.
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

MATERIAAL

Op zoek naar de voordeligste optie aan Padel Ballen? Dan heb je aan de Wilson Padel X3 Bal een uitstekende keuze. Voor een goedkope prijs heb je 3 kwalitatieve ballen die het padellen zeer makkelijk maken.

Daarnaast is de duurzaamheid van deze Padel Ballen uitermate goed. De ballen blijven namelijk in een goede conditie over een langere periode.

Verder zijn ze ideaal om het spel als beginnende padel speler onder de knie te krijgen. Voor gevorderde spelers zijn deze ballen natuurlijk ook prima.

Kortom, voor een betaalbare prijs heb je optimaal speelplezier met je vrienden, familie of collega's!

Voordelen WILSON PADEL X3 BAL

 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden
 • Goede duurzaamheid
 • Voordeligste optie

Nadelen WILSON PADEL X3 BAL

 • Geen

Waar moet je op letten bij het kopen van Padel Ballen?

Het aanbod aan Padel Ballen is tegenwoordig zo enorm dat zelfs de beste Padel Ballen volgens de Consumentbond niet aan te wijzen is. Waar moet ik dan op letten bij het kopen van een Padel Ballen? Geen zorgen, wij van Fitcode zullen je behoeden van fouten en misverstanden. 

Om jou te helpen met je zoektocht naar goede Padel Ballen, hebben wij een aantal belangrijke punten opgesteld die jouw keuze makkelijker moet maken.

Neem de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen!

Wat is je niveau?

Voordat je gaat Padel Ballen gaat aanschaffen is het handig om te bepalen wat je niveau is.

 • Ben je een beginner, junior of gemiddelde speler? Dan kun je beter kiezen voor ballen met een lagere druk. Hierdoor krijg je meer tijd om de bal te slaan.

 • Heb je al meer ervaring met padel? Dan kun je beter gaan voor ballen met een hogere druk. Het spel gaat hier uiteraard sneller van.

Kwaliteitseisen 

Een goede Padel Bal moet aan een aantal eisen voldoen. Hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet:

 • Gewicht | Het gewicht van de bal moet tussen de 56 en 59,4 gram liggen.
 • Afmetingen | De diameter van de bal moet tussen 6,35 en 6,77 cm zijn.
 • Druk | De druk van de bal moet tussen 4,6 en 5,2 kg².

Soorten

Er zijn 2 soorten Padel Ballen. Onderstaand hebben wij ze op een rijtje gezet en uitgelicht:

 • Normale snelheid: Deze ballen hebben een lage druk en langere vilt. Als gevolg ervaar je minder weerstand in de lucht en minder snelheid. Ideaal voor beginners, junioren of gemiddelde padel spelers.

 • Hoge snelheid: Deze ballen hebben een hoge druk en kortere vilt. Ideaal voor gevorderde, ervaren spelers die padel in een hogere versnelling willen spelen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een padelbal en tennisbal?

Ondanks dat ze beide van geel en wit zijn, verschilt een padelbal op vier aspecten - grootte, gewicht, druk en stuiter - van een tennisbal. Zo is een padelbal iets kleiner, zwaarder, heeft het een lagere druk en een minder hogere stuiter in tegenstelling tot een tennisbal.

Wat voor ballen gebruik je voor padel?

Voor padel gebruik je speciale padel ballen. In onze Top 5 Beste Padel Ballen van Fitcode zie je aantal uitstekende opties voor o.a. beginners, gevorderde padel spelers, de beste koop en de voordeligste optie.

Kun je padel spelen met tennisballen?

Absoluut niet. Tennisballen zijn harder en hebben een hogere druk. Padel rackets zijn hier niet tegen bestand en daarbij kan het ook leiden tot vervelende blessures.

Wat kost een goed padel racket?

De kosten van een goed padel racket variëren tussen de €50 en €400 euro. Voor beginners zal je vooral moet kijken naar modellen rond €50 euro. Speel je regelmatig padel in competitievorm, dan zal je het moeten zoeken in de prijsklasse van €100 tot €150. Ben je een echte ervaren speler die op hoog niveau speelt, dan ga je richting de €200 euro en hoger. 

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>