Beste Waist Trainer [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Best Geteste Waist Trainer

Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

Op zoek naar een goede waist trainer? Dan zoek je de Bodify® Sport Zweetband & Afslankband. Deze beste waist trainer beschikt namelijk over een fijne pasvorm en kan in wel 6 kleuren worden aangeschaft. Ook werkt hij erg effectief en zul je er veel mee gaan zweten. Deze waist trainer kan daarnaast gemakkelijk worden afgesteld naar de gewenste pasvorm. Wil je meer weten over deze beste koop waist trainer? Klik dan op de onderstaande knop.

Wil je een waist trainer kopen, maar heb je geen idee wat nou echt goede opties zijn? Dan zit je hier aan het goede adres. Wij van Fitcode hebben namelijk een uitgebreide verglijking gedaan waarbij we tientallen waist trainers met elkaar hebben vergeleken.

Hieronder vind je de vijf beste waist trainers van dit moment. Hierbij hebben we ook gekeken naar verschillende factoren zoals prijsklassen, functionaliteiten en pasvorm. Er zit dus gegarandeerd een geschikte optie voor jou tussen.

Naast een top vijf beste waist trainers ontdek je ook de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een waist trainer in dit artikel. Benieuwd welke waist trainer het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Waist Trainers 

Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

Beste koop waist trainer
1. Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

Novano - Afslankband

Beste waist trainer afvallen

2. Novano - Afslankband

Needum ® Zweetband voor de Buik

Beste zweetband voor buik

3. Needum ® Zweetband voor de Buik

BB Belly Burner Waist trainer

Beste goedkope waist trainer

4. BB Belly Burner Waist trainer


Shapewear® zweetband buik

Beste waist trainer na bevalling

5. Shapewear® zweetband buik

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke waist trainers het beste zijn hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Wat is de beste waist trainer?

Welke waist trainer is het beste? Het aanwijzen van de beste waist trainer is een best lastige opgave. Niet iedereen heeft namelijk baat bij dezelfde soort waist trainer. Om die reden hebben we een top vijf beste opties opgesteld waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende type waist trainers.

In onze top vijf ontdek je bijvoorbeeld wat de beste waist trainer voor na de bevalling is of wat de beste goedkope waist trainer van dit moment is. Om de keuze voor jou nog wat makkelijker te maken, hebben we hieronder voor iedere waist trainer uit onze top vijf een korte productomschrijving geschreven waarbij we van ieder model de voor- en nadelen hebben toegelicht.

1. Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

Bodify® Sport Zweetband & Afslankband
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Comfort

DUURZAAM

De beste koop waist trainer van dit moment is de Bodify® Sport Zweetband & Afslankband. Deze waist trainer beschikt namelijk over een enorm goede kwaliteit en is zeer effectief. Zo krijgt hij een 4,7 op een schaal van 5 en geven meerdere consumenten aan dat zij ook daadwerkelijk erg gaan zweten van deze waist trainer.

De Bodify® Sport Zweetband & Afslankband heeft een goede pasvorm doordat deze heel gemakkelijk naar wens versteld kan worden. De klittenbandsluiting zorgt er namelijk voor dat je deze waist trainer precies naar wens afsteld.

Verder kun je de Bodify® Sport Zweetband & Afslankbandin wel 6 verschillende kleuren aanschaffen en is hij voor iedereen geschikt. Dankzij de one size fits all fitting, kan hij gedragen worden door zowel mannen als vrouwen, groot en klein.

Wil je meer weten over deze beste koop waist trainer? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop!

Voordelen Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

 • Je kunt deze waist trainer volledig naar wens afstellen
 • De Bodify® Sport Zweetband & Afslankband is zeer effectief
 • Beschikt over een ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Bij aanschaf van deze waist trainer heb je 30 dagen bedenktijd

Nadelen Bodify® Sport Zweetband & Afslankband

 • Zit weinig rek in de band, doe hem dus niet te strak

2. Novano - Afslankband

Novano - Afslankband
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De tweede waist trainer uit onze top vijf is de Novano - Afslankband. Deze waist trainer hebben we verkozen tot beste waist trainer voor afvallen. Dit komt doordat deze zweetband ontzettend effectief is en tijdens het trainen er voor zorgt dat je flink gaat transpireren. Hierdoor zul je tijdens het trainen veel vocht verliezen.

De Novano - Afslankband heeft een one size fits all formaat waardoor hij voor iedereen geschikt is. Je kunt de waist trainer namelijk heel gemakkelijk van pasvorm veranderen door de klittenbandsluiting. Verder corrigeert en ondersteund en corrigeert hij de houding waardoor hij ook erg effectief is bij het verhelpen van rugklachten.

Andere voordelen van de Novano - Afslankband zijn onder andere het gemak van deze waist trainer. Zo kun je hem voor meerdere sporten gebruiken en is hij na gebruik ontzettend makkelijk uit te wassen.

Voordelen Novano - Afslankband

 • Deze waist trainer is voor iedereen geschikt dankzij het one size fits all formaat
 • Je kunt deze waist trainer ongezien onder je kleding dragen
 • De waist trainer kan gemakkelijk uitgewassen worden

Nadelen Novano - Afslankband

 • Bij het wassen van deze waist trainer kan het drogen erg lang duren

3. Needum ® Zweetband voor de Buik

Needum ® Zweetband voor de Buik
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De derde plek is ingenomen door de Needum ® Zweetband voor de Buik. Deze waist trainer heeft ook een unisex formaat en kan gemakkelijk naar de vorm van je lichaam worden aangepast dankzij de klittenbandsluiting.

Verder schaf je de Needum ® Zweetband voor de Buik in het zwart of roze aan. De voordelen die de Needum ® Zweetband voor de Buik met zich meebrengt zijn de effectieve werking tijdens het sporten, het gemak doordat je deze waist trainer kunt uitwassen na gebruik en de versteviging die hij biedt tijdens het trainen.

Je kunt de Needum ® Zweetband voor de Buik dus op verschillende manieren inzetten. Wil je weten waar je de Needum ® Zweetband voor de Buik nog meer allemaal voor kunt gebruiken? Klik dan op de bovenstaande blauwe knop en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Needum ® Zweetband voor de Buik

 • Beschikt over een geweven raster binnenvoering om vochtabsorptie tegen te gaan
 • Deze waist trainer verstevigt de rug tijdens het trainen
 • Je traint met deze waist trainer dubbel zo effectief

Nadelen Needum ® Zweetband voor de Buik

 • Niet de goedkoopste optie uit onze top vijf

4. BB Belly Burner Waist trainer

BB Belly Burner Waist trainer
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

COMFORT

DUURZAAM

De vierde plaats in onze top vijf is veroverd door de BB Belly Burner Waist trainer. Ook deze waist trainer is unisex en kan door iedereen gebruikt worden. Deze zweetband creëert de ideale temperatuur rond je middel waardoor je gegarandeerd gaat zweten. 

Tijdens het droogtrainen voor shoots is de BB Belly Burner Waist trainer de echte must-have. Met deze waist trainer raak je namelijk gemakkelijk het overtollige vocht kwijt waardoor je er super droog gaat uitzien.

De BB Belly Burner Waist trainer is volledig onzichtbaar onder je kleding en kan daarom gedragen worden zonder dat andere het doorhebben. De BB Belly Burner Waist trainer verbetert je postuur en heeft een optimaal draagcomfort. Hierdoor kun je deze waist trainer gemakkelijk een langere periode achter elkaar dragen.

Ook de BB Belly Burner Waist trainer is voor vrijwel alle sporten geschikt. Daarnaast beschikt hij over een handig opbergvakje voor je telefoon en dient hij ook als korset. 

Voordelen BB Belly Burner Waist trainer

 • Deze waist trainer is voor bijna alle sporten geschikt
 • Deze zweetband beschikt ook over een handig opbergvakje

Nadelen BB Belly Burner Waist trainer

 • Het zakje beschikt helaas niet over een afsluiting

5. Shapewear® zweetband buik

Shapewear® zweetband buik
Onze Score
9.4

Prijs / kwaliteit

COMFORT

Duurzaam

Op de laatste plaats hebben we de Shapewear® zweetband buik geplaatst in onze top vijf. Deze waist trainer kan ook in wel 6 verschillende kleuren aangeschaft worden en wordt geleverd met E-book. Het E-book dat meegeleverd wordt bevat allerlei handige afvaltips die je kunt gebruiken om af te vallen.

De Shapewear® zweetband buik is ideaal om voor moederdag te geven. Verder is deze waist trainer gemaakt van huidvriendelijke materialen en heeft hij een zeer fijn draagcomfort. Hierdoor kun je de waist trainer gemakkelijk een langdurige periode achter elkaar dragen.

Andere voordelen van de Shapewear® zweetband buik zijn de verstelbaarheid die hem geschikt maakt voor iedereen en de handige antislip waarover hij beschikt. Verder heeft hij een hoge elasticiteit, in tegenstelling tot veel andere waist trainers, en voorkomt hij rugschokken bij het lopen doordat hij dient als rugsteun.

Voordelen Shapewear® zweetband buik

 • Deze waist trainer beschikt over een hoge elasticiteit
 • Deze waist trainer heeft antislip waardoor hij goed blijft zitten

Nadelen Shapewear® zweetband buik

 • Ook deze waist trainer wordt erg langzaam droog na het wassen

Waar moet je op letten bij het kopen van een waist trainer?

Je wilt een waist trainer kopen, maar hebt geen idee waar je op moet letten. Dan zit je bij ons aan het goede adres. Om de keuze voor jou makkelijker te maken vind je hieronder de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je een waist trainer aanschaft.

Ben je dus benieuwd welke waist trainer het beste bij je past? Dan helpen onderstaande criteria jou om de beste keuze te maken. Het maken van een miskoop is namelijk ondenkbaar. Verzeker jezelf van de beste optie en bekijk onderstaande criteria goed door om de beste keuze te kunnen maken.

Pasvorm

De pasvorm van een waist trainer is ontzettend belangrijk bij het kiezen van een goede waist trainer. Je wilt namelijk wel een waist trainer die goed zit en beschikt over het juiste formaat. Kies daarom altijd een waist trainer die gemakkelijk in omvang kan worden versteld.

De meeste waist trainers beschikken over een handige klittenbandsluiting die gemakkelijk te verstellen is. Je kunt voor de zekerheid de productomschrijving raadplegen om er achter te komen voor welke omvangen de gewenste waist trainer geschikt is. Ook kun je de reviews lezen om er achter te komen of de pasvorm een beetje klopt zoals staat aangegeven.

Waarvoor geschikt?

Je hebt ontzettend veel verschillende waist trainers. Het ene model werkt alleen als waist trainer die je in de sportschool kunt gebruiken, terwijl de andere modellen ook te gebruiken zijn als korset of rugcorrector. Bedenk dus vooraf goed wat voor soort waist trainer de beste optie voor jou is.

Je vindt informatie over het soort waist trainer vrijwel altijd in de titel of productomschrijving van de waist trainer. Neem dus zeker even de moeite om deze door te nemen en kom er achter waarvoor de gewenste waist trainer allemaal geschikt is.

Prijs-/kwaliteit

Als laatste kun je letten op de prijs en kwaliteit van een waist trainer. Omdat er ongelofelijk veel verschillende opties worden aangeboden, kan het maken van de beste keuze een best lastige opgave zijn. Om die reden vind je in onze top vijf allerlei verschillende soort waist trainers die over een goede kwaliteit beschikken.

Bij het opstellen van onze top vijf hebben we ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen. Je ontdekt dus voor iedere prijsklassen de beste optie. 


Kun je afvallen met een waist trainer?

Een waist trainer zorgt er voor dat je sneller gaat transpireren. Dit zorgt er weer voor dat je meer vocht kwijtraakt en dus slanker oogt na het trainer. Ook kan een waist trainer als korset dienen waardoor je direct een stuk slanker lijkt.


Hoe hebben jullie getest?

Om te bepalen wat de beste waist trainer van dit moment is hebben we meer dan 10 verschillende waist trainers vergeleken op een aantal criteria. Zo hebben we bij het opstellen van onze top vijf gekeken naar de verschillende opties, prijs-/kwaliteit en productspecificaties.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>