juli 17

0 reacties

De Bizarre Cordyceps Paddenstoel die je Conditie Boost

juli 17, 2020


Cordyceps grijpt naar de beker voor de meest bizarre paddenstoel. Met deze kronkelige Chinese schimmel kun je je uithoudingsvermogen flink verbeteren. Lees hier waarom je Cordyceps moet proberen!

Van Penicilline tot Pruikzwam

De eerste associatie die we hebben met schimmel is viezigheid en bederf. Maar laten we het grootste koninkrijk van leven op aarde niet over één kam scheren. Zo wordt de grondstof voor penicilline en veel andere antibiotica bijvoorbeeld gewonnen uit schimmels en behoren alle paddenstoelen tot het rijk van de schimmels. Van knapperige champignons tot de prachtige pruikzwam.

Paddenstoelen zijn de voortplantingsorganen van sommige schimmels. Tijdens de ‘bloei’ van een paddenstoel gaan er veel voedingsstoffen richting het voortplantingsorgaan, waardoor de miljoenen cellen die erin groeien de kracht hebben om te overleven. Deze cellen noemen we sporen. Ze bevatten alles dat nodig is om een nieuwe kolonie schimmels te kweken en daarmee nieuwe paddenstoelen.

Medicinale Paddenstoelen

Veel paddenstoelen hebben uiteenlopende medicinale kwaliteiten. Dat werd al langer beweerd in onder andere de Ayurvedische kruidengeneeskunst en de traditionele Chinese geneeskunst, welke beide al duizenden jaren meegaan. Ook tegenwoordig wordt er veel over medicinale paddenstoelen geschreven. Maar dan met een nuchtere, Westerse inslag. Wat blijkt? Veel kwaliteiten die al duizenden jaren worden toegeschreven aan paddenstoelen, blijken gewoon te kloppen. Wil je meer weten over medicinale paddenstoelen download het gratis e-book hier.

Een voorbeeld. Van Cordyceps werd gezegd dat deze bizarre paddenstoel het uithoudingsvermogen stimuleert. Vrij recent is wetenschappelijk bevestigd dat Cordyceps de VO2 Max verhoogd. Dat is een moeilijke naam voor het vermogen van de longen en het bloed om zuurstof op te nemen. Het is niet voor niets dat het Chinees Olympisch team in 1993 massaal aan de Cordyceps ging toen dat bevestigd werd.

Cordyceps Vegan?

Waarom we Cordyceps een “bizarre” paddenstoel vinden? Deze parasitaire schimmel plant zich in de natuur voort door rupsen, vliegen en andere insecten via de lucht te infecteren met fijne sporen. De schimmel groeit in het lichaam van het insect en maakt stoffen aan waardoor de arme gastheren de drang krijgen om zich naar hogere gebieden in de leefomgeving te verplaatsen. Eenmaal op hoogte schakelt Cordyceps over naar de voortplantingsfase, waardoor er vrij plotseling één of meerdere paddenstoelen uit het insectenlichaam groeit en de sporen zich eenvoudiger en verder kunnen verspreiden. Het is niet voor niets dat Cordyceps de zombie paddenstoel wordt genoemd!

Gelukkig wordt Cordyceps tegenwoordig gekweekt zonder tussenkomst van insectenzombies. Bij het Britse Mushrooms4Life bijvoorbeeld, worden geen insecten gebruikt voor Cordyceps voedingssupplementen, maar alleen plantaardige voedingsstoffen. Dat wil zeggen dat al deze paddenstoelen capsules en drankjes ook vegan zijn. Dat is een fijne gedachte. Dus, wil je Cordyceps kopen? Dan weet je een goed adres!

Cordyceps verhoogt dus het uithoudingsvermogen, waardoor het een ideaal (en bovendien legaal) voedingssupplement blijkt voor sporters die net even beter willen presteren als het op de conditie aankomt.


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>