februari 2021

0 reacties

Fanatieke sporter? 3 tips voor een juiste zorgverzekering

9 februari, 2021


Als je fanatiek sport, dan is het slim om goed te kijken naar de dekking van jouw ziektekostenverzekering. Sporters zijn over het algemeen gezonder dan mensen die niet sporten, maar als sporter loop je wel altijd het risico op blessures.

Sommige behandelingen worden standaard vanuit de basisverzekering vergoed, maar voor andere heb je echt een goede aanvullende verzekering nodig. Dit zijn de drie belangrijkste punten om op te letten als jij zorgverzekeraars vergelijken gaat.


Speciale dekking voor gevaarlijke sporten

Ben jij niet gewoon een fanatieke sporter, maar beoefen jij gevaarlijke sporten? Dan is het echt zaak om goed te kijken naar je verzekeringen. Bij bepaalde sporten loop je nu eenmaal veel meer risico op ongelukken en daarom vergoeden verzekeraars niet altijd alle behandelingen die hieruit voort kunnen komen.

Doe jij bijvoorbeeld aan ijshockey of bergbeklimmen? Of houd je van parachutespringen en bungeejumping? Kijk dan goed na wat er wel en niet vergoed wordt als jij een ongeluk krijgt.

In veel gevallen is het nodig om hiervoor een speciale verzekering af te sluiten!

Bezoek aan de sportarts

Maar niet alleen bij risicovolle sporten kan een extra dekking van belang zijn, dit is ook het geval als jij vaak en fanatiek een andere sport beoefent. Je kunt dan bijvoorbeeld baat hebben bij begeleiding door een sportarts.

Een sportarts kan jou advies geven bij het herstel van blessures. Daarnaast kun je deze arts ook inschakelen op het moment dat jij moet revalideren, doordat je bijvoorbeeld iets gebroken hebt tijdens het sporten. Dergelijke sportmedische onderzoeken worden ook niet uit de basisverzekering vergoed.

Daarom is het raadzaam om naast je gewone ziektekostenverzekering ook te overwogen een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

Vergoeding voor fysiotherapie

Een derde punt waar je absoluut op moet letten, is de vergoeding die geboden wordt voor fysiotherapie. Wat voor sport jij ook beoefent, de kans is groot dat je een keer naar een fysiotherapeut zult moeten gaan. Een blessure loop je immers zo maar op en deze therapeut kan jou goed helpen bij het herstel.

Als sporter is het daarom aan te raden om een aanvullende ziektekostenverzekering te kiezen waarbij kosten voor fysiotherapie gedekt worden.

Vanuit de basisverzekering wordt namelijk vaak alleen maar behandeling voor chronische klachten gedekt en niet voor blessures. Verschillende zorgverzekeraars vergelijken is hiervoor erg belangrijk.

Verzekeraars mogen immers zelf bepalen wat ze wel en niet vergoeden vanuit aanvullende verzekeringen en hier kan dan ook een groot verschil in zitten.

Let daarom bij het kiezen van je zorgverzekering en aanvullende verzekering altijd goed op de vergoedingen die voor fysiotherapie geboden worden! Zo weet je zeker dat je als fanatieke sporter de beste zorgverzekeraar kiest!


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>