Fit met groentesap

Je zult het vast wel eens over hebben gehoord: een detox kuur. Mensen proberen hun lichaam in vorm te houden op allerlei manieren zoals thee, veel groente- en fruit, soms zelfs vasten en vaak naar de sauna. Ze doen dat met als doel het vechten tegen de antistoffen en gifstoffen die zich zouden hebben opgestapeld in hun lichaam. In dit artikel willen we specifiek ingaan op het fit worden door middel van het consumeren van groentesap.

Smoothies en sapjes

Een detox kuur zou je in het Nederlands kunnen vertalen als ‘ontgiftingskuur’. Het doel is om je lijf te bevrijden van de opstapeling van afvalstoffen en gifstoffen. Met een normaal eetpatroon krijg je natuurlijk allerlei ‘vieze’ stoffen binnen, denk aan chemische e-nummers, ongezonde vetten en oliën, cafeïne, alcohol, palmolie en ga zo maar door. Vaak gebeurt dit in het eerste stadium met het consumeren van ‘smoothies’ of sapjes met groentesap of vruchtensap met veel vitamines. Een detox kuur is dus niet simpel een marketingtruc maar een belangrijke manier om van die gifstoffen af te komen, het is echt gezond.

Geen marketingtruc  

Er zit dus een kern van waarheid in de detoxcultuur: hoewel sommigen de term gebruiken om dure cursussen en methodeboekjes aan hun klanten aan te smeren, zijn anderen er echt op uit om het leven van klanten te verbeteren. Een van de beste manieren om te beginnen met ontgiften is het gebruik van sapjes om fit mee te worden. Maar er zijn ook andere manieren, van simpel het drinken van verschillende smaken detoxthee tot het vasten met tussenpozen.    

Detoxen met groentesap

Het is enorm gezond om als eerste detox kuur die je ooit gebruikt een kuur te doen met sapjes. De theorie is dat als je een week lang alleen groentesap drinkt en niets anders, dat je het alsmaar opstapelen van gifstoffen een weekje onderbreekt. Je geeft je lichaam dus een kans om af te rekenen met de afval- en gifstoffen. Tegelijkertijd krijg je alleen maar gezonde voeding binnen: sapjes van groentes kun je bijvoorbeeld bestellen bij HappyJuicy. Die maken de sapjes van Nederlandse groentes en fruit.

Sapjes zijn gezond

Je kunt kiezen uit 9 verschillende sapjes die jouw gezondheid positief zullen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan een sapje gebaseerd op wortel, gember, kurkuma of bieten. De sapjes worden gemaakt door snel en koud te persen: zo blijven de meeste vitaminen en smaakstoffen bespaard. Ook zitten er in de ‘smoothies’ geen toegevoegde smaak- of kleurstoffen. Experts zeggen dat 250 tot 350 gram groente of fruit essentieel is voor de mens.

Conclusie

Het is allemaal niet heel moeilijk: een detox kuur is gewoon een moeilijk woord voor het fit worden door het innemen van gezonde voeding. Sowieso is het enorm gezond om groentesap te consumeren. Het is dus niet slechts ‘baat het niet dan schaadt het niet’, maar het is altijd beter om gezond te eten. En natuurlijk is het belangrijk om af en toe eens te stoppen met een vaak ongezonde levensstijl met veel koffie, biertjes, chips en patat. Je wordt veel sneller fit met groentesap.   

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>