februari 2021

0 reacties

De gezondheidsvoordelen van een sportmassage

9 februari, 2021


Het primaire doel van sportmassages is om het lichaam sneller te laten herstellen, na het leveren van een sportprestatie. Sportmassages hebben in dit verband tal van voordelen. Tegelijk zijn er ook veel mensen die een sportmassage boeken om even lekker te ontspannen door de spieren te laten kneden met een lekkere massageolie.

Maar hoe zit het precies met de gezondheidsaspecten van sportmassages? Heeft een sportmassage, al dan niet met sportmassage olie, bepaalde gezondheidsvoordelen? En zo ja, wat zijn die gezondheidsvoordelen dan precies?


Over de olie

Massageolie is goed voor lichaam en geest

Voordat we dieper in gaan op de voordelen van een massage zelf, gaan we het eerst even over de olie hebben. De olie die bij sportmassages wordt gebruikt, heeft ook gezondheidsvoordelen.

Je huid wordt er lekker soepel en zacht van. Verder zitten er in massageolie goede ingrediënten, die de doorbloeding van je huid bevorderen. De geur van goede massageolies hebben verder een ontspannend en kalmerend effect.

Let op: gebruik altijd de juiste massageolie. Een goede massageolie trekt goed in de huid en is niet TE glad. Wanneer de huidoppervlakte te glad is kan de masseur niet genoeg wrijving toepassen. Dit is het belangrijkste punt. Verder kan je zelf de keuze maken of je een olie wil met alleen natuurlijke ingrediënten en een bepaalde geur.

Verana massageolie

Een specifieke massageolie die we hier uit willen lichten is die van Verana. Een olie die nog op ambachtelijke wijze gemaakt wordt en rekening houdt met de wensen van de masseur en de persoon die gemasseerd wordt. Dit houdt in dat de olie precies vet genoeg is, maar niet TE vet.

De specifieke olie voor sportmassages bevat zelfs nog wat extra voordelen. Zo bevat deze natuurlijke extracten in de massageolie waaronder arnicabloem extracten en etherische pepermunt olie. Dit helpt spierpijnen te verlichten.

De sport massageolie van Verana is een van onze favorieten. Ideaal voor de dag na een forse fysieke inspanning.

Je lichaam en je spieren blijven in topconditie

Bij sportmassages is alles erop gericht om tot lichamelijk herstel. De sportmasseur of sportmasseuse voert de massage zodanig uit, dat door de massage en druk die uitgeoefend worden afvalstoffen snel het lichaam verlaten.

Tegelijk zorgt de massage ervoor dat er snel voedingsstoffen richting je spieren getransporteerd worden. Hierdoor herstel je beter en sneller na een fysieke inspanning of als je last hebt van stramme spieren. Verder zorgt een sportmassage ervoor dat de doorbloeding in je lichaam verbetert.

Een sportmassage stimuleert je geestelijke ontspanning

Een ander voordelen van het ondergaan van een sportmassage, is dat de massage je helpt om je geestelijk te ontspannen. Tijdens een sportmassage ligt de focus volledig op je lichaam en het gevoel dat de massage geeft. Hierdoor vergeet je even alles om je heen en kom je in een heerlijke ontspannen flow.

Natuurlijk: bij sportmassages wordt er meer druk uitgeoefend dan bij ontspanningsmassages, maar juist draagt eraan bij dat je even alles kunt vergeten en je volledig op je lichaam en gevoel kunt richten.

Heb je het druk op je werk of zijn de tijden die je meemaakt onrustig en chaotisch? Neem dan zo nu en dan een goede sportmassage en je zult merken dat je beter kunt ontspannen en daarnaast ook een betere concentratie krijgt.

Je immuunsysteem wordt beter

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die zich regelmatig laten masseren een beter afweersysteem krijgen. Ander gezegd: het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest neemt toe als je je regelmatig laat masseren door een sportmasseur of sportmasseuse.

Je bent beter bestand tegen ziektes, infecties en griepjes. Kortom: een goede reden om zo nu en dan een sportmassage mee te pakken!

Sportmassages zijn goed voor je nachtrust

Een ander gezondheidsvoordeel van sportmassages is het feit dat je slaap verbetert. Dot komt doordat je lichaam tijdens een massage serotonine aanmaakt. Dit geluksstofje laat je niet alleen beter en blijer voelen, maar maakt je ook relaxed en ontspannen.

Dit is de reden dat mensen die een sportmassage ondergaan regelmatig tijdens de massage slaperig worden of zelfs in slaap vallen. Sportmassages zorgen er dan ook voor dat je beter en diepe slaapt, of het nu tijdens of na de massage is.

Bij sportmassages is het aan te raden om een speciale sportmassage olie te gebruiken.

Sportmassages zorgen voor een geluksgevoel

Een van de voordelen van sportmassages voor je gezondheid, is dat ze ervoor zorgen dat je je beter en gelukkiger voelt. Door de druk die een masseur op je spieren en lichaam uitoefent, worden er naast serotonine diverse geluksstofjes vrijgemaakt in de je lichaam.

De belangrijkste stofjes zijn endorfine en oxytocine. Deze stoffen stimuleren een gevoel van ontspanning en geluk. Na een massage voel je je hierdoor en stuk relaxter. En dit straal je uit!

Een gezonde lichaamskleur

Ten slotte helpt een sportmassage ook om er lichamelijk beter uit te zien. Doordat de doorbloeding van je lichaam verbetert, krijg je een mooi en gezond kleurtje op je wangen. Redenen genoeg dus om zo nu en dan een lekkere sportmassage mee te pakken. Je doet je lichaam en geest er een groot plezier mee!


Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>