Waarom goede ogen belangrijk zijn voor fitness/sporten!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom goede ogen belangrijk zijn voor fitness/sporten!

Goede ogen zijn niet alleen belangrijk bij je dagelijkse bezigheden zoals werken. Je hebt ook goede ogen nodig bij fitness en sporten. Waarom? Omdat je alles goed moet kunnen zien, in moet kunnen spelen op bijvoorbeeld een bal die naar je toe wordt gegooid. Bij fitness moet je alles wat op de apparaten staat goed kunnen lezen, bijv. als je de knoppen gaat bedienen van een hardloopband. Kortom, allemaal redenen waarom goed zicht van groot belang is. 

Geen goede ogen, wat dan?

Het kan zijn dat je altijd goede ogen hebt gehad, maar dat je ineens veel last hebt van moeheid, duizeligheid, hoofdpijn en wazig zicht. Het zou dan wel eens zo kunnen zijn dat je ogen achteruit zijn gegaan. Je kunt je ogen dan altijd laten meten bij een opticien, het advies is ook om daar niet mee te wachten. Als je ogen namelijk toe zijn aan lenzen of een bril, dan is het beter om daar op tijd mee te beginnen. 

Gezond eten

Gezond eten is belangrijk voor je gezondheid. Je hebt namelijk genoeg en de juiste bouwstoffen nodig zodat je kunt groeien, maar ook kunt herstellen en infecties kunt weren. Als je ouder wordt, kun je minder goed gaan zien. Lenzen of een bril bieden dan een uitkomst. Maar dat wil je graag zo lang als mogelijk uitstellen. Daarom is goede voeding van belang en daar horen ook vitaminen bij. Om te beginnen draagt onder andere Omega-3 bij aan een goed zicht (geldt voor op jonge en oudere leeftijd). Achteruitgang op je zicht kan je bijvoorbeeld beperkten voor iedere week vette vis te eten zoals zalm, haring en tonijn.  

Vitamine C

Vitamine C is ook belangrijk, dit hebben we iedere dag nodig om goed te presteren. Als je genoeg vitamine C binnen krijgt, zorgt dat ook voor beter zicht. Sommige oogaandoeningen kunnen daardoor voorkomen worden, omdat vitamine C vrije radicalen kan weren en kan cellen kan beschermen. Sinaasappels bevatten veel vitamine C, maar ook blauwe bessen en tomaten bijvoorbeeld. 

Vitamine E

Een andere belangrijke vitamine is E. Het zorg onder andere voor het behoud van scherp zicht en gezonde ogen. Vitamine E vind je in plantaardige oliën, ook vind je het in eieren, walnoten, pinda’s en amandelen bijvoorbeeld. Ook in veel voedingsmiddelen vind je vitamine E. Zorg dus dat je ook voldoende van deze vitamine binnenkrijgt om in ieder geval bij te dragen aan goed zicht.

Ooglaserkliniek voor ooglaserbehandeling

Je hebt de mogelijkheid om naar een ooglaserkliniek te gaan als je slechte ogen hebt. Aan de hand van een gesprek kan er dan worden bepaald wat zij voor jou kunnen betekenen. Daarbij kun je denken aan een ooglaserbehandeling, maar ook daarin zijn er weer verschillende behandelopties en moet er dus gekeken waardoor jij eventueel in aanmerking komt. Als je ogen laseren overweegt, is dat vaak omdat je geen lenzen of bril (meer) wil. Een ooglaserbehandeling kan dan een uitkomst bieden.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>