Hoe zorg ik voor voldoende beweging?

We weten allemaal dat voldoende bewening enorm belangrijk is. Naast dat je dit gaat terugzien op de weegschaal,  is voldoende bewegen ook mentaal erg goed voor je. Maar hoeveel moet je nu precies bewegen op een dag? En hoe kun je deze targets beter en makkelijker bereiken? We vertellen het je allemaal in dit blog.

De nodige dosis motivatie door te gaan sporten in een sportschool

Een gezonde en goede levensstijl is niets meer dan een perfecte balas tussen werk en vrije tijd. Wissel je graag een wandeling af met trainen met gewichten? Je profiteert altijd van de nodige dosis motivatie door te gaan sporten in een sportschool. Breng bijvoorbeeld en keer een bezoek aan de sportschool Ridderkerk. Voor ieder niveau is daar een passend trainingsschema samen te stellen en door iedere keer jouw trainingen bij te houden, merk je binnen no-time dat je erg veel progressie gaat boeken. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Breng je binnenkort ook een keer een bezoek aan de sportschool?

Bewegen kan in verschillende soorten vormen

Bewegen is gezond! Je stimuleert de vetverbranding, je zet je spieren aan het werk en je bent ook nog eens vele malen productiever als je bijvoorbeeld tijdens werktijd even een momentje kiest om te gaan wandelen. Je kan zelfs, als je langer gaat hardlopen, ook nog eens het stofje endorfine aanmaken. Dit gelukshormoon zorgt er dus voor dat je je veel beter gaat voelen na die ene intensieve sessie en dat je daardoor weer meer motivatie krijgt om te gaan trainen. Redenen genoeg dus om het meer bewegen vaker op te gaan pakken en te werken aan een betere versie van jezelf.  

Zorg er, als je kids hebt, altijd voor dat je voldoet aan de Nederlandse norm gezond bewegen kinderen

Vandaag de dag bestaat er een Nederlandse norm gezond bewegen kinderen. Deze norm is van toepassing voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Het is aan te raden door iedere dag een uur te doen aan matig intensieve inspanning. Daarbij kun je denken aan fietsen, wandelen of zwemmen. Langer, intensiever of vaker bewegen is natuurlijk nog gezonder. Het is daarom altijd een goed idee om deze norm samen met de kids te hanteren, zodat je streeft naar een gezonde en goede levensstijl. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>