Hardlopen met je telefoon? Dit zijn goede tips

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardlopen met je telefoon? Dit zijn goede tips

Ben je een fanatieke hardloper? Dan is het handig om je telefoon mee te nemen bij je hardloopsessies. Bijvoorbeeld om te achterhalen hoeveel kilometer je gerend hebt of om muziek te luisteren. Neem je je smartphone mee, dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Hoe je het hardlopen met je telefoon makkelijker voor jezelf maakt? Lees snel verder, wij sommen het voor je op.

Zorg dat je smartphone ertegen bestand is

Als je een fanatieke hardloper bent en je wilt je telefoon graag meenemen, dan is het wel belangrijk dat je toestel ertegen kan. Niet iedere smartphone is namelijk even geschikt om tijdens het hardlopen bij je te dragen. Heb je een zware telefoon die snel leeg is en niet goed tegen water kan? Dan is het niet verstandig om mee te nemen als je gaat rennen. De kans is dan namelijk groter dat het beschadigt. Is je telefoon aan vervanging toe, dan is het handig op bij je zoektocht naar een nieuwe te letten op een aantal dingen.

Laat jij jezelf niet tegenhouden en ga je ook in de regen hardlopen? Dan is het wel van belang dat je toestel waterdicht is. Zo voorkom je dat je toestel te maken krijgt met waterschade. Ook de batterijduur is belangrijk om op te letten. Als je vaak lange afstanden aflegt, wil je natuurlijk dat je telefoon dat ook volhoudt. Heb je een lange batterijduur, dan hoef je je tijdens het rennen niet druk te maken over dat je toestel leeg is. Houd ook rekening met het gewicht. Het is een aanrader om te kiezen voor een smartphone die licht van gewicht is, zodat je het hardlopen niet alleen maar moeilijker voor jezelf maakt. 

Ben je op zoek naar een model dat waterdicht is, een lange batterijduur heeft en licht is van gewicht? Bekijk dan eens de Samsung Galaxy S23 specs om te kijken of hier iets voor je bij zit. De toestellen uit de Galaxy S23 serie van Samsung zijn allemaal ideaal om te gebruiken bij het hardlopen. De Samsung smartphones uit deze serie zijn niet zwaar, bestand tegen water en hebben alle drie een grote accu waardoor je je telefoon niet binnen no time leeg is. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen problemen krijgt met je toestel als je aan het hardlopen bent, het maakt het juist alleen maar makkelijker voor je.

Maak gebruik van een sportarmband of sportriem

Heb je geen sportkleding met broekzakken waar je telefoon in kan? Dan is het slim om gebruik te maken van een sportarmband of sportriem. Daar kun je je smartphone aan bevestigen, waardoor die altijd dichtbij je is. Je hebt er geen last van tijdens het hardlopen en biedt juist meer comfort. 

Zorg voor bescherming

Er kan tijdens het hardlopen altijd iets gebeuren met je smartphone. Je gaat zweten en het is ook mogelijk dat je onverwachts een val maakt. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede bescherming, zodat je de kans op schade aan je telefoon zo klein mogelijk maakt. Je toestel beschermen doe je door bijvoorbeeld een telefoonhoesje te gebruiken of een screenprotector te plaatsen.  

Een hardloopapp gebruiken

Wil je graag bijhouden hoeveel kilometer je tijdens een hardloopsessie aflegt en hoeveel progressie je maakt? Dan is het een mogelijk om hardloopapp te downloaden. Met zo’n app krijg je onder andere inzicht in de afstand, tijd en je snelheid. Bij sommige apps is het daarnaast mogelijk om doelen in te stellen.

Met deze tips hierboven maak je het hardlopen met je toestel een stuk eenvoudiger en comfortabeler voor jezelf. Of je het nu gebruikt om je voortgang bij te houden of om muziek te luisteren: het kan allemaal!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>