februari 2021

0 reacties

Sportschool eigenaar? Zo schaal je jouw business op

9 februari, 2021


Als eigenaar van een sportschool weet je dat het mogelijk is om goede zaken te doen. In de laatst bekende cijfers bleek dat ongeveer 1 op de 5 Nederlanders een wekelijks bezoek aan de sportschool brengt. We worden steeds ijdeler en gaan ook bewuster met onze gezondheid om. Maar hoe zorg je er nou voor dat je als ondernemer door blijft groeien? Hoe haal je meer omzet uit jouw fitness bedrijf? In dit artikel delen we 3 tips.

Cross selling

Voeding is een essentieel onderdeel van fit worden. Of je nou sterker wil worden, groter of juist wil afvallen. Je ontkomt niet aan een goed voedingspatroon. Er is geen beter moment om mensen hiermee te confronteren dan wanneer zij zich in je sportschool begeven en aan het werk zijn met hun lichaam. Biedt je nog geen supplementen, shakes of misschien wel verse gerechten aan? Dan laat je een hoop omzet liggen. Hoeveel dit is hangt af per geval.

Maak een goed overzicht van jouw klantenbestand. Probeer van elke groep na te gaan waar zij behoefte aan hebben en hoeveel procent van deze mensen tot aankoop over zou kunnen gaan. Op deze manier kan je een goede inschatting maken van hoeveel extra omzet je kan behalen.

Extra vestiging?

Draait jouw sportschool al super goed? Prima! Dan heb je een blijkbaar een winstgevend concept neergezet. De beste manier om dit snel op te schalen is door het openen van een extra vestiging. Let hierbij echter wel op waar je deze vestiging opent. Het succes van jouw huidige business zal ook te maken hebben met de locatie waar je gevestigd bent. Probeer vast te stellen wat je huidige locatie zo succesvol aakt zodat je dit kan kopieren naar een eventuele nieuwe vestiging.

Financiering nodig? Voor een zakelijlke lening hoef je niet automatisch bij de bank aan te kloppen. Alternatieve geldverstrekkers en crowdfunding zijn steeds populairder bij het MKB Nederland.

Begeef je online!

Als de huidige crisis rondom het corona virus ons iets heeft geleerd dan is het wel dat we flexibel moeten zijn. Niet alleen jij als sportschool eigenaar, maar iedereen in ons land. Thuiswerken zal de komende jaren steeds meer toenemen en dat zal naar verwachting ook gebeuren met de behoefte om thuis te sporten. Onderzoek eens of het interessant is om naast het fysieke sportschool abonnement een gereduceerd tarief te rekenen voor mensen


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>