Je eigen home gym inrichten: waar moet je op letten?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Je eigen home gym inrichten: waar moet je op letten?

Sinds corona sporten steeds meer en meer mensen thuis. Niet onlogisch, thuis sporten heeft tal van voordelen. Zo bepaal je, je eigen kamertemperatuur en kan je schaamteloos jouw eigen playlist opzetten. Daarnaast moet je geen afstand afleggen naar een sportschool of looppiste. Hierdoor kan de koude of regenweer geen excuus zijn om je workout te skippen. Maar hoe richt je nu een eigen homegym in? Geen probleem! Na het lezen van deze blog ben je helemaal ready om thuis te sporten!

Kies een goede ruimte

Eerst en vooral moet je nadenken waar je homegym komt te staan. De meest ideale plaats is een ruimte die:

  • Goed verlucht kan worden.
  • Waar eventueel daglicht aankan.
  • Waar voldoende plaats is voor te bewegen.

Zodra je dit kan je overgaan naar de volgende stap. 

Deze fitness spullen heb jij nodig!

Iedereen kan zijn homegym op zijn manier inrichten. Echter zijn er bepaalde spullen die een homegym compleet maken en zorgen voor een betere sportprestatie. 

Zo is een trainingsmat, elastiek en een cardio apparaat een absolute must wanneer je, je eigen homegym gaat inrichten. Voor specifiekere spiermassa aan te maken zijn gewichten zoals een barbell of halter een ideale manier om meer weerstand te geven aan jouw training. Daarnaast is verlichting ook een interessant gegeven voor de sfeer van jouw homegym. LED strips rgb, beter bekend als gekleurde LED strips, zijn ideale manieren om jou helemaal ‘in the zone’ te laten komen.

Ten slotte is een spiegel een leuke bijvoeging. Jezelf zien zweten en werken, kan dan ook motiverend en inspirerend werken. Voeg hier nog jouw favoriete playlist aan toe op jouw muziek box en je hebt hét recept voor een perfecte training. 

Naast bovenstaande zaken kan je geleidelijk aan toevoegingen doen aan jouw sportruimte. Een kettlebell, fitnessbank en bijvoegende fitness spullen zoals bv. optrekstang en squatrek behoren tot deze opties. 

Maak een trainingsplan

Een homegym zonder een trainingsplan is nog steeds een verloren ruimte. Op google of Youtube vind je tal van workout video’s die je op weg kunnen helpen met jouw homegym.
Stel dan ook goed af waar je op wilt focussen en maak duidelijke plannen. Gewicht verliezen? Spiermassa opbouwen? Conditie verbeteren? Zet je doelen op papier of plaats een whiteboard in jouw homegym waardoor je jouw doelen niet uit het oog verliest. 

Kortom, voor een eigen homegym zijn er tal van inrichtingen mogelijk. Je maakt deze dan ook zo duur als je zelf wilt. Van gekleurde led strips tot cardio apparaten, zorg dat jouw homegym eentje word waar jij jezelf thuis voelt en achter jouw doelen kan aangaan. Daarnaast is de keuze van de ruimte in jouw huis/ appartement belangrijk en is het maken van een trainingsplan ‘key’ om de beschreven doelen te halen. Je homegym trainingen op vaste dagen in plannen in jouw agenda is dan ook de sleutel tot een goed resultaat.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>