Just Dance 2022; fit worden en gamen tegelijk!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Just Dance 2022; fit worden en gamen tegelijk!

Just Dance 2022 is de nieuwste titel in Ubisofts populaire dansgame-franchise. Er is geen nieuwe gameplay in de titel, die nauwelijks gebruik maakt van de technische vooruitgang van de nieuwe generaties. Maar zelfs zonder grote vernieuwingen is het nog steeds erg leuk. Omdat bewegen een belangrijk onderdeel is van dit spel moesten we er een review over schrijven!

Bekijk in de review hieronder wat wij vinden van de nieuwe game die verkrijgbaar is voor PlayStation (PS4), Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation (PS5) en Xbox Series X/S.


Just Dance

De Just Dance-serie is een groot fenomeen sinds de release van het eerste spel, in 2009, voor de Nintendo Wii. De nieuwe editie, inclusief, zal voor het eerst in meer dan een decennium geen versie voor dit platform hebben.

Krijgt jaarlijks een nieuw spel en enkele andere extra’s, altijd met nieuwe muziek, maar zelden met nieuws in de gameplay. Het doel is nog steeds de choreografie te volgen die op het scherm wordt getoond, terwijl het ritme van de muziek wordt gevolgd met joysticks, die tegenwoordig kunnen worden vervangen door smartphones.

Nieuwe nummers

De Just Dance 2021-playlist bevat pophits als Rain on Me van Lady Gaga met Ariana Grande, Blinding Lights van The Weekend, All the Good Girls Go to Hell van Billie Eilish, Feel Special van Twice en Don’t Start Now van Dua Lipa.

Er zijn veel moderne nummers, en een paar oude, zoals In the Navy van de Village People of Without Me van rapper Eminem.

Er zijn ook enkele geluiden die breken met het traditionele, zoals You’ve Got a Friend in Me, uit de tekenfilmserie Toy Story. Deze liedjes, zoals Baby Shark, in de 2020 editie van het spel, zijn gericht op kinderen, maar kunnen ook nostalgische fans van de tekenfilm bekoren.

https://www.youtube.com/watch?v=DCknJsiqPVg
Ook het nummer Dance Monkey is terug te vinden in de nieuwste versie van het spel

Verschillende spelmodus

In de hoofdmodus van het spel wordt alleen op liedjes gedanst in ruil voor sterrenwaarderingen en Mojo-punten, waarmee avatars en andere aanpassingsvoorwerpen kunnen worden gekocht.

Er is geen diepere singleplayer mode die de speler aanmoedigt om de inhoud te verkennen, zoals een career mode of zelfs een campaign met verhaal, bijvoorbeeld.

Daarom is het een spel dat aangewezen is om met ten minste één vriend te spelen. Daarnaast zijn er een aantal dagelijkse taken die de gebruiker kan uitvoeren in ruil voor Mojo-punten, zoals het behalen van een bepaald aantal sterren in liedjes of het maken van “Yeah!”-bewegingen.

Een interessante modus voor spelers die zich geïntimideerd voelen door de keuze van muziek of menu’s is de “Quick Play”, die direct op het titelscherm staat. Selecteer het en je kunt binnen enkele seconden beginnen dansen op een willekeurig liedje.

Naast andere speltypen telt de “Sweat Mode” de calorieën van je spelsessie, terwijl je het met de “World Dance Floor” online kunt opnemen tegen spelers van over de hele wereld.

Mobiele telefoon in de hand en voetjes van de vloer

Er zijn verschillende manieren om Just Dance 2021 te besturen, maar de meest gebruikelijke is met een smartphone, via de app Just Dance Controller. Het apparaatje doet in principe hetzelfde werk als de oude Wii-afstandsbediening en de huidige Joy-Cons Nintendo Switch, die ook compatibel zijn met het spel.

Daarnaast kun je ook eventueel kiezen voor de Smartphone versie van dit pel. Deze kun je gemakkelijk aanschaffen met behulp van een iTunes kaart.

Gebruikers die accessoires hebben, zoals de PlayStation 4-camera, PlayStation Move of Kinect van Xbox One, zullen deze ook kunnen gebruiken voor een nauwkeurigere detectie van bewegingen.

Het basisconcept van Just Dance blijft even leuk als altijd. Op het scherm wordt voor elk liedje een specifieke choreografie getoond, die de speler met zijn bewegingen moet spiegelen. Rechtsonder wordt een lijst met de volgende stappen getoond, zodat de gebruiker zich kan voorbereiden. De choreografie is levendig en zit vol met interessante bewegingen.

Aan het einde van de nummers wordt een score gegeven volgens de prestaties van de speler, verenigbaar met het aantal behaalde sterren. Deze tijdens de dans verkregen punten worden omgezet in ervaringspunten om je profiel te verbeteren, en in Mojo-punten, waarmee je meer voorwerpen vrijspeelt.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>