Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Manieren om een gezondere levensstijl te stimuleren

Een gezonde levensstijl is niet alleen een kwestie van bewuste keuzes maken. Het vereist vooral ook veel discipline. We kunnen ons steeds opnieuw voornemen om ons leven te beteren, maar wanneer we vervolgens telkens een uitvlucht verzinnen om onder onze verplichtingen uit te komen, werkt het natuurlijk niet. Er zijn echter diverse manieren om die gezondere levensstijl te stimuleren en daarmee te voorkomen dat je opnieuw dezelfde fouten gaat maken. We zetten enkele nuttige tips voor je op een rij.

Maak afspraken met anderen

Vaker wandelen? Goed idee! Maar als je in je eentje gaat, ben je al snel geneigd om het een keer over te slaan als je niet zo veel zin hebt. En van uitstel komt vaak afstel. Voor je het zelf beseft, wordt er nauwelijks nog gelopen. Door je te committeren aan een afspraak met iemand anders (of met een groep!) heb je een stok achter de deur. Je wilt immers niet achterblijven bij de rest en dus heb je een grotere stimulans om je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan.

Haal een crosstrainer in huis

Bewegen in de buitenlucht is fijn, maar bij slecht weer beleef je er veel minder plezier aan. Dan is de sportschool natuurlijk een prima alternatief, maar daar zul je dan wel naartoe moeten gaan. De voordelen van een crosstrainer in huis zijn dat je het apparaat altijd direct tot je beschikking hebt en dat je van niets en niemand meer afhankelijk bent. Het enige dat je nog hoeft te doen is tijd vrijmaken en daadwerkelijk aan de slag gaan. Je vindt bij fitnessdelivery.nl een zeer uitgebreid assortiment crosstrainers waarmee je zowel kunt werken aan je conditie als aan het opbouwen van meer spierweefsel. Het zijn de duur en de zwaarte van de training die bepalen welk doel bereikt wordt.

Geen ongezonde hap op de plank

Eet je vaak ongezonde tussendoortjes? Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. De drempel om je over te geven aan dergelijke slechte voedingsmiddelen is hoger wanneer je er eerst voor naar de winkel moet. Misschien denk je dat je de verleiding goed kunt weerstaan, maar het is een bekend fenomeen dat die ongezonde hapjes vrij snel naar binnen gewerkt worden, wanneer ze binnen handbereik liggen. Kies er dus voor om je voorraden weg te geven en niet meer opnieuw aan te vullen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>