Zo hou jij je koolhydraatarme dieet vol

Het volhouden van een koolhydraatarm dieet is niet altijd even makkelijk. Je hebt heel veel mogelijkheden waardoor het lastig kan zijn om een duidelijk overzicht te houden in wat je nu precies wel en niet mag. Om te voorkomen dat je terugvalt in je oude voedingspatroon is het slim om te weten wat je moet doen om jouw koolhydraatarme dieet vol te houden. Hier lees je vier handige tips!

Tip 1: Blijf gevarieerd eten

Ook met een koolhydraatarm dieet is het belangrijk om te blijven variëren. Op deze manier is een dieet veel beter vol te houden omdat je telkens nieuwe dingen probeert. Zorg ervoor dat je geen bewerkte koolhydraten eet: deze zitten veel in wit en bruin brood, pasta en wraps. Zorg er wel voor dat je genoeg gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt, bijvoorbeeld uit noten, vis, avocado en eieren. 

Tip 2: Kies voor lekkere tussendoortjes

Koolhydraatarme tussendoortjes zorgen ervoor dat je een dieet veel langer volhoudt. Ze voorkomen het hongergevoel en zijn ook nog eens heel lekker. Onder koolhydraatarme tussendoortjes vallen onder andere snoepgroenten, magere vleessoorten, ongezouten en ongebrande noten, crackers en magere kwark. Hier kun je heel goed mee variëren! 

Tip 3: Houdt de controle in je nabije omgeving

Het is lastig om buiten de deur de verleidingen te weerstaan. Maar binnenshuis heb je hier wel invloed op. Zorg ervoor dat je de ongezonde producten uit de koelkast mijdt en dat je zoveel mogelijk gezonde producten in huis hebt. Op deze manier heb je in ieder geval controle over jouw eigen omgeving en is het ook makkelijker om verleidingen buiten de deur te weerstaan. 

Tip 4: Laat je inspireren door een community

Samen sta je een stuk sterker, ook wanneer je aan de slag gaat met afvallen. Bij Makkelijk Afvallen kom je in een hechte community terecht waar je jouw struggles én overwinningen kunt delen. Op deze manier kun je het veel beter volhouden!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>