Team Fitcode
 • Home
 • /
 • Recepten
 • /
 • Nieuwe hardloopschoenen geven motivatie om te sporten!

Heb jij al een tijdje weinig gesport, maar vind je het lastig om motivatie te vinden? Dan geven wij je graag enkele tips om deze weer terug te vinden èn daarna het sporten ook vol te blijven houden.

Trakteer jezelf op nieuwe hardloopschoenen

Wanneer je een beetje opziet tegen het sporten, kun je jezelf trakteren op een nieuwe sportoutfit. Sporten is natuurlijk veel leuker in een gloednieuwe sportoutfit met nieuwe schoenen. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe HOKA hardloopschoenen: HOKA One One Clifton 8. Met deze flitsende sportschoenen ben jij helemaal klaar voor je sportsessies. Ze zitten niet alleen heerlijk, maar zorgen er ook voor dat jij met het gestroomlijnde model lekker opvalt in de sportschool.

Waarom je voor deze schoenen kiest? even een aantal voordelen op een rij:

 • Deze schoenen zijn perfect voor jouw dagelijkse rondje cardio!
 • Het vernieuwde mesh heeft een vegan en optimaal ademend vermogen, en dit is nou precies waar jouw voeten blij van worden.
 • Ook het materiaal in de tussenzool zorgt ervoor dat de afwikkeling van de voet soepel verloopt
 • Je voorkomt dat de tong van de schoen tijdens het lopen afzakt door de goede constructie
 • Het is gemakkelijk om in de schoen te stappen dankzij het handige lipje
 • Tot slot heeft de HOKA one one Clifton 8 heeft een goede grip en grondcontact

Maak er een gewoonte van om te sporten

Het sporten moet een gewoonte worden. Blijf volhouden dus, ook als je een keertje geen zin hebt. Je kunt dit al wat gemakkelijker maken door bijvoorbeeld op vaste dagen te gaan. Blijf vasthouden aan je schema en het wordt vanzelf een gewoonte!

Maak het zo aantrekkelijk mogelijk

Als je niet van sporten houdt, kan het een enorme uitdaging zijn om naar de sportschool te gaan. Probeer het dan ook zo aantrekkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Zet je favoriete muziek op tijdens het sporten of kijk eens of er groepslessen zijn die je aanspreken als je er niet van houdt op de loopband te staan of met gewichten aan de slag te gaan.

Ga sporten op rustige tijden

Niet iedereen voelt zich meteen thuis in de sportschool. Als jij hier tegenop zit, kun je bewust een tijd kiezen dat het erg rustig is, bijvoorbeeld in de ochtend of vroege middag op een doordeweekse dag of later op de avond. Je kunt dan lekker rustig je gang gaan.

Zoek een sportmaatje

Samen sporten motiveert altijd. Ten eerste is het veel gezelliger om je samen in het zweet te werken. Daarnaast is je sportmaatje een stok achter de deur. Als jij geen zin hebt, is het natuurlijk niet zo sociaal om af te zeggen, want je maatje rekent op je. Zo is de kans dat je afzegt meteen veel kleiner.

Doe het voor jezelf!

Uiteindelijk is het het allerbelangrijkste om te beseffen dat je sport voor jezelf. Je doet het voor je gezondheid, maar ook omdat je het leuk vindt. Zoek uit wat jij leuk vindt; gewichten heffen, hardlopen of een gezellige groepsles met andere sportfanaten. Dan houd jij die motivatie zeker vast!

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>